Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mozem aj ja nieco povedat?
1. Ak chces ziskat zaujimave zabery, musis nieco obetovat. Mozno aj kameru.
2. Jazdit opatrne len preto, ze mas namontovanu kameru - pozri bod 1.
3. Uchytenie cez stativovy zavit urcite nedoporucijem. Lacnejsie pristroje ho maju vyrobeny z plastu a je tam aj tak maly pocet závitov. Pri otrasoch ma tendenciu povolovat sa. Ako aj z nazvu vyplyva: je na stativ a nie na dynamicke pouzivanie.
4. Vsetci, co sa tu o nieco pokusate, ste zapaleni pre jeden ciel: mat co najlepsie zabery z jazdy. Ja vam fandim, sam som tym presiel a nikde som nedosiel. Kupovat drahe vybavenie urcite nebudem.
5. Ak uz, radsej camerku rozbijem padom, akoby mi mala spadnut kvoli lajdackemu uchyteniu.
6. Nech uz stvorite cokolvek, pochvalte sa. Aj neuspechom. Mozno sa tej istej chybe vyhnu ostatni.
7. Tesim sa na vase vytvory, mozno sa aj mne nieco podari. Ak sa tak stane, rad sa pochvalim.
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 07:47:50
00
myslim, ze som uz pre nas nasiel riesenie :))) jediny problem je
zohnat tych 10 litrov :)

http://www.zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=122613
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 09:07:29
00
Asi si ma nepochopil. Som myslel ze ci mas medzi telom fotaka a prilbou nieco, aby nebol fotak priamo na helme. Ja by som tam spravil malu plastovu dosticku, na spodku ktorej by som nalepil bud staru dusu z biku alebo taku tu protismykovu podlozku co sa pouziva do aut na palubky. Tym by si vyriesil otacanie fotaku a celkovo lepsiu stabilitu.

Je to ako pises, ma to tendenciu sa otocit. Pozri, nemam zaujem na prilbu nalepit ci namontovat nejaku kolajnicku. Zafixujem to este páskou, staci elektroinstalacna paska, nema take hnusne lepive plochy.
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 13:38:36
00
Asi ma este stale nechapes, proste ten system co mas ostane rovnaky, nemusis nic lepit ani nic podobne. Proste vyrobis medzi fotak a helmu cca 3-5mm hrubu plastovu dosticku, na ktorej bude z oboch stran nalepene nieco protismykove (napr. dusa) a len v strede navrtas otvor pre skrutku. Potom to tam len jednoducho vlozis a na to das fotak. A to uz bude muset drzat aj keby nechcelo. Ale bacha, ak mas na tom fotaku ten zavit s plastu, tak tomu by som moc dlho neveril. Ja mam kovovy a ked som tam skusal nasrobovat klasicky M6 imbusak tak nesiel.
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 14:53:20
00
cca pred 10-imi rokmi sme spravili nieco podobne, ako spominal iceman, ale nie s PS, ale z toho umeleho kolika, co sa nimi vyznacuju cesty, vyrezali sme to a akurat tam zapasovala kamera, spravili sme z toho aj drziaky a pevne prisrobovali na ram, podobne, ako to mal ice man, akurat malo to vyhodu, ze ten sposob uchytenia umoznoval aj pootacat cele to puzdro v nejakom uhle, od zaberu na cestu, az po zaber rovnobezny s cestou, ak to este najdem, tak pridam aj foto
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 16:12:56
00
čo tak kúpiť takéto niečo:
http://www2.oregonscientific.com/shop/p ... 77&pid=709
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 19:14:35
00
Tato kamerka a aj viacej podobnych su tu na fore uz spominane, len problem je vacsinou v ich vysokej cene, pripadne nedostupnosti u nas. Preto sa snazime vymysliet daco funkcne s techniky co uz mame doma. A myslim ze dokonca tato kamerka, co si dal odkaz ma nejaku silnu vadu obrazu, myslim ze je nejaky vlnity a rotraseny.
Zobraziť komentár 04.06.2007 - 22:13:34
00
my sme natocili tiez minuly rok s kamosom video z bieleho kriza smer krasnany a.. spravil si take akvarko na fotak, s teleskopickym ramenom ktore sa vytahovalo tak aby si mohol nastavit uhol pohladu..bolo to prichytene o ram a mohol si snimat tesne nad zemou, koleso ako rotuje, na riaditka sa to da dat.. ludia po na nas dost pozerali.. ale mame paradne video 250 MB :) mozno mam niekde foto doma ako to vyzera tak by som to sem nahodil ked tak..
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:18:01
00
sak ukaz to video
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:21:09
00
Presne tak, chceme video a fotky tej chobotnice.
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:27:12
00
250 mega sem asi tazko zavesim ci ano? :) mam ho doma v compe zajtra ho donesiem
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:29:41
00
Sem asi nie, ale mozes uploadnut napriklad na rapidshare, alebo niekam inam.
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:36:21
00
fuuuha :) to ako funguje? :idea:
sorry v tomto nie som velmi doma
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 13:45:32
00
Ja som tam este tiez neuploadoval, ale sak ked si das stranku rapidshare.com alebo .de tak tam mas hned hore vyber suboru na uploadnutie. Musis to video vo Winrare podelit na max. 100MB RAR subory a potom to uploadnut. Sem na forum nam uz len napises linky na vsetky casti a je to. Takychto serverov existuje vela, napriklad megaupload.com, edisk.cz. Ja vidim jedinu nevyhodu rapidsharu v tom, ze ked cosi stiahnes, tak musis cakat urcitu dobu pokial mozes stiahnut dalsi subor, ale da sa to obist zmenenim IP adresy tvojho PC. Napriklad pri ADSL s modemom sa len odpojis a znova pripojis a mas novu IPcku. Inak tento server je zase rychly, narozdiel od megauploadu alebo edisku.
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 14:15:12
00
popozeram to.. diky za info.. este to musim vymysliet nejako s winrare lebo robim na MAC_u ale snad to pojde :) keby tak spravim "otisk" z videa aspon pre predstavu
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 14:24:55
00
keyboard_arrow_up