Netreba nasilu v zákonoch hladať čo všetko si môžem dovoliť a ako využiť svoje práva. Jazda dospelého človeka bola bicyklom zakázaná aj v minulosti po chodníku pre chodcov. Iba deti do 10 rokov s doprovodom mohli. Samostatný dospelý človek na bicykli sa nemá čo ani zaujimať o chodnik čisto určený pre chodcov a má na prechode pre chodcov ísť pešo vedla bicykla (ak zastaví pred križovatkou a vytlačí bicykel na ostrovček a čaká na zelenú). Plno dôchodcov ide na starých bicykloch s reflexnými vestami, aj keď často bez prilby normálne po hlavnej ceste, žiletkári a mestské bicykle tiež. A zrazu vedla po chodníku skupina dospelých na mtb, väčšinou ebiky a všetci ako stádo pomedzi chodcov. Pred rokom 2010 som cyklistov videl len na ceste a na chodníku žiaden dospelý cyklista. Len to boli ľudia zvyknutí jazdiť po cestách. Sagan aj moderné biky, ebiky dostali von z gaučov ľudí ktorí sa na cestu asi boja. Ja po chodníkoch, ktoré sú určené pre chodcov na bicykli nejazdím. Poznám v meste menej frekventované trasy, hoci je to ďalej ako po hlavnom ťahu. A čo sa týka malých detí na bicykli po chodníku ešte s pomocnými kolieskami, policia ich nebude riešiť, iba ak by väčšie deti jazdili ako na detskej tour a pretekali tam. Polícia to bude mať ako pomôcku na najdenie vinníka nehody.
jaaaaj....ked som bol mladý tiež som jazdil len po ceste...potom bum...zrazilo ma auto...potom zas bum...vina vodiča v oboch prípadoch... inak som rád že žijem ... a ja som ešte žiadneho chodca nezrazil... nájdi si na google mapy to čo som spomínal vyšsie...jedna z najvyťaženejších ciest v našom meste...krajnica žiadna,na kraji kanály...
Vidím to inak z pohľadu kde bývam. Bol som bol pár krát v BA a tam by som sa na bicykli nikdy neodvážil ani po chodníkoch, ani ako chodec, sa tam bojím prejsť cez cestu. Idem tam vždy iba mhd a všade je tam pešo ďaleko. Napr v PB je 5 sídlisk a tie poväčšine nemajú chodníky, medzi panelákmi sú iba príjazdové cestičky ku vchodom a parkovacím miestam a tiež sa dá prejsť cez park a námestie, takto prejdem cez celé mesto a pretnem max 3 viac frekventované cesty. Popri potoku ide cez mesto pekná cyklotrasa a takto sa pohodlne dostanem za mesto na magistrálu. Prilahlé mestské časti 5km od mesta majú úzke cesty, kde sa to nedá rozbehnúť ako Dedeček a kamióny tam nejazdia. Napr cez víkend tadiaľ neprešlo ani 1 auto. Tie jazdia iba ráno do 7h a poobede od 14 do 16h a tie osady sú tak ďaleko, že by som na bicykli do práce nejazdil, do kopca, za dažda, v zime, prechládnutý, nemožnosť sa prezliecť osprchovať, 15kg batoh, v ruke dáždnik a 2 tašky, cestou z práce ponavštevujem obchody kde by som bike určite nezamykal a ani stojany tam nie su vedľa každého jedného obchodu a vracať sa 400m od obchodu k bicyklu nechcem. Mhd je pre deti, študentov aj dôchodcov zadarmo a v centre sú všetky služby, úrady a obchody. Zo sídlisk je to 5-15 minút všade pešo. Tak negatívne by som to nevidel. To čo vidím ako jazdia po chodníku, to je na hlavnom ťahu a pritom by tí cyklisti mohli prejsť bočnými ulicami, kde jazdia 25km/h iba autá ktoré tam bývajú teda skoro žiadne. Parkujúce autá majú výhodu že môžu parkovať pri ceste, lebo tam ani chodnik nie je. Cez trávnik sú cestičky pre chodcov, schody. Tí čo predsa jazdia z prilahlých mestských častí na bicykli do mesta majú možnosť ísť po úzkych cestičkách bez áut, alebo iba po ceste bez chodníka, po ktorej jazdia len autá do tej uzavretej doliny. Mesto je postavené do takej hviezdy, že nemajú cez mestskú časť dopravný ťah ani výpadovku z mesta. Na konci mestských častí je les.
Tému som nezačal, iba vysvetlil podstatu problému, pretože ľudia radi hladajú literu zákona, ako využiť slabo napísaný zákon vo svoj prospech, na miesto toho čo ponúka život a nepísaná ohľaduplnosť.
Chodník to má už v názve, že je na chodenie.... Nie jazdenie
Diskusia pripomína plochozemcov, že či zem je naozaj guľatá či plochá.. si to potrebujú overovať a uistovat na x krát...
my sme na orave ebikerov videli ... šli strmákom hore na rozhľadňu machy, kade šli potom dolu už neviem ale skoro celé to vyšli vďaka motoru? a najhoršie je, že ani neni čo hejtiť ... oblečení boli normálne bajkersky a ani pivo na rozhľadni nepili
ja som asi pred mesiacom miagal na 34pile posledne vyzivne stupanie na Kriznu zo strany od Kralovej studne. a pani ktoru som minal mi vravi. Tak to respekt panecku a bez motora....pomaly budeme raritou ked to ideme za svoje...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Späť k téme
https://www.biker.sk/172647/elektrobicykle-nicia-horsku-cyklistiku-nie-vsak-tak-ako-by-ste-si-mysleli/
Diskusia pripomína plochozemcov, že či zem je naozaj guľatá či plochá.. si to potrebujú overovať a uistovat na x krát...
a preto na nich parkuju auta ...
podme s tymito prekarackami radsej na pieskovisko ...
to je zakazane - len sa na to uz zabudlo
boli sme. blato bolo, chladno nie
Tak to je! A pokúste sa to vyvrátiť!!!
Ja som mal kratase ?