Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vraj sa dvaja naraz rozsekali zs Sliezkeho domu.
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 12:54:50
00
Myslis asi toto: https://hzs.sk/dve-zachranne-akcie-pod-sliezskym-domom/
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 13:08:51
04
Musím povedať, že je tu veľa zábavných príspevkov a viackrát som sa fakt že dobre zasmial. Určite každý pochopí, že ak prejdem za rovnaký čas dlhšiu dráhu, vykonal som väčšiu prácu. Rozdielom v kJ (Wh) môže byť dopomoc motora. Ak niekto naozaj prejde na električke za rovnaký čas 60km miesto 35km na klasike, tak pravdepodobne naozaj vykonal rovnakú prácu a spálil rovnaký počet kalórii. Ak by ľudia fungovali s električkami takto, ich argumenty by sa dali brať vážne. Pravdou však je, že väčšina sa na tom fláka po rovných cyklotrasách do vzdialenosti tak 15km tam a 15km späť...a potom sa jedujú, že vznikajú podobné vlákna a bikeri si z nich robia kozy. Otrepané klišé o väčšom dosahu tak dávno stratilo na svojej údernosti...leda ak tým väčším dosahom je myslené to, že už dôjde aj ďalej, než do najbližšej krčmy...že už môže ísť na tom vehikli na pivo aj do najbližšieho bike pointu, kde predtým nedošiel. Poznám však aj tie výnimky, ktoré si použitie električky dokážu skutočne obhájiť a pri ktorých to naozaj zmysel dáva.
Osobne by som však toto vlákno bral s nadhľadom a rezervou. Prílišná tvrdošijná obhajoba električiek totiž potom vyznie ako podľa hesla "trafená hus zagága".
Inak pobavili výrazy ako "biobike" alebo "analogový bike". Autorovi vrelo odporúčam naštudovať si výraz "analógový". :-D
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 14:59:26
01
Základný kameň tejto témy nebol položený kvôli zosmiešňovaniu starších ľudí na ebikoch, alebo chalanoch, čo jazdia dolu kopcom a ebike používajú miesto lanovky. Pravdepodobne to celé vzniklo ako reakcia na takéto príspevky:
https://www.facebook.com/groups/1719589758277564/permalink/3734829300086923/

V diskusii sa tam e-cyklista celkom rozohnil, až komentovanie vypol...
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 06:57:52
02
Tak, podla fotiek ma znacnu nadvahu, ak nesiel na turbe a nie je trenovany, tak verim, ze ho to dost rozsrotovalo.
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 08:17:48
00
Osobne ma nebaví tieto príspevky na FB vôbec komentovať. Nedá sa nikomu dokázať ako išiel . On bude tvrdiť, že na "ECO", druhý mu povie, že pri pohľade na neho leda s plnou podporou. A je to len tvrdenie proti tvrdeniu. Ja si môžem myslieť, čo chcem. Popravde, je mi úplne jedno aj keby ho tam vysadila Kim Čong-ova helikoptéra.
Tiež ma pár ľudí nahováralo na električku, že mi to zväčší dosah a nemusím chodiť furt po tých istých trasách. Ale o koľko? O 20km? To sú stále jazdy len "kolem komína". Takže po krátkej dobe zase po tých istých trasách. Ak chcem novú trasu, musím naložiť bike na nosič a niekam ho doviezť. Či taký alebo onaký. A vo finále mi vôbec nejde o počet našlapaných km, ale o pocit. Čiže kúpiť bajk, ktorý stojí x2 mi nedávalo žiadny zmysel.
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 10:04:59
05
A este potom musis liecit dojazdovu uzkost :lol:
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 10:22:37
05
Rozklikol som si ten príspevok a teda musím povedať že baterkáčovi verím. Pri pohľade na neho som si istý že preňho je masaker aj cesta do chladničky.
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 10:23:14
08
Mňa v tých komentoch pod FB príspevkom potešil výraz ZŤP električka. Takže ako vidím, tento výraz, ktorý tu občas použijem, to vnímajú takto aj iní ľudia.
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 11:32:31
03
Vždy som bol zásadne proti ebiku až nakoniec jeden zaparkoval u mojej polovičky :-) Jazdíme teraz viac spolu, v pohode zvláda 90km výjazdy a ešte stíha pozerať krásy prírody čo bolo doteraz nepredstaviteľné. Len priemerka je problém, do kopca ma obehne,ale po rovinke si stále ide tým svojím turistickým tempom (do cca 25). Pre určitú skupinu ľudí je toto riešenie, sám sa mu však budem vyhýbať ako čert krížu. V lete berieme biky na Moravu, tam si užijeme príjemnú cykloturistiku ,to bude masaker ?.
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 13:42:21
05
No jo no. Je to naprd, keď ťa električka neodvezie sama.

Prílohy:

IMG_0163.jpeg
IMG_0163.jpeg 75.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.05.2025 - 00:03:09
05
hele vole, votuneěj čyp od číňana.... jede to samo, podívééj! :lol:
Zobraziť komentár 30.05.2025 - 06:32:42
00
Test "bicykla" podla niektorych. tl;dr; klepe prevodovka a motor vela zere.

Test S-Works Turbo Levo 4 - 24 kilové trailové delo za 15+ litrov € s presvedčivým výkonom!
Pozitíva:
111Nm nie sú len na papieri. Na väčšine výšlapových segmentov som zrýchlil o minimálne 20% oproti 85Nm Bosch (tj 4 vs 5min). To si však vyžiadalo svoju daň v spotrebe 850Wh batérie, s ktorou by sa dalo nastúpať okolo 1600-1800 výškových.
Negatíva:
Levo Gen4, výbavou naloženka však s hmotnosťou 24kg rozhodne neohúril. (XL, s pedálmi, trail casing a bez insertov)
V motore občas zaklepe prevodovka, keď ide do záberu.
Zobraziť komentár 31.05.2025 - 07:53:40
02
Keby si zobral motorku, zrychlil by este viac :D , a prevodovka by neklepala. Este by aj usetril :lol:
Zobraziť komentár 31.05.2025 - 08:17:18
06
Mna najviac bavi, ako pri e-lenivcoch vystupuju do popredia uplne nove problemy. Ak neriesia vykon motora, kapacitu baterie a vrstvenie oblecenia pri teplotach okolo 20 stupnov, tak takmer spravidla riesia max. dovolenu hmotnost sustavy. 130 kg je väcsinou na hrane alebo nestaci. Asi netreba pisat viac, aby bolo jasne, ze väcsina z nich nema cez 100 kg preto, ze je nabusena z posilky. Fakt nerozumiem tej mentalite, ze namiesto kupy skutocneho bicykla, vdaka ktoremu by aj mohli nieco zhodit, si radsej kupia nieco, co im umozni vyvazat si špeky dalej a rychlejsie. Vlastne rozumiem, lenivi vzdy hladali lahsiu cestu. Primarna motivacia väcsiny asi znie v duchu hesla "cim skor v dalsom bufete". Presne kategoria ludi, co peso po schodoch nejdu ani jedno poschodie, ved vytah odvezie. A samozrejme 500 metrov na nakup jedine autom, chodza je tiez prezitok. Toto vlastne ani nie je tak celkom hejt, skor smutne konstatovanie kam sa to vdaka motoru a lenivosti posunulo. Prve naznaky buducej Wall-E populacie v realite.
Zobraziť komentár 31.05.2025 - 10:45:43
25
keyboard_arrow_up