Robíte tu (poniektorí) z komára slona. Zameriavate sa na problém, ktorý reálne pre široké masy nie je žiadnym zásadným problémom. Zásadný je len tu medzi niekoľkými jednotlivcami, ktorým proste vadí, že niekto môže ísť na električke rýchlejšie, ako 25km/h. Ja chápem, že to nie je správne a že taký
bajk je defacto motorka. Ale zbytočne to zveličujete a volanie po ďalšom uťahovaní skrutiek sa vypomstí zákonite aj vám. Ono je technicky totiž úplne jedno, či sa valím dolu kopcom bez pedálovania 55km/h na klasickom bajku, alebo idem 55km/h na tej električke. V oboch prípadoch idem 55km/h a nerobím nič. Mal by som dostať postih za tú jazdu dolu kopcom? Mali by na bajkoch automaticky zareagovať brzdy, ak prekročím 25km/h? Na jednej strane väčšine vadia rôzne nezmyselné regulácie, obmedzenia a zákazy. Na druhej strane však po nich voláte, ak sa to zrovna vám hodí do krámu.
Ja nie som anarchista a som za to, aby sa dodržiavali elementárne pravidlá a nedochádzalo k poškodzovaniu ostatných. Ale poškodzuje vás nejako majiteľ odblokovaného elektrobicykla? Poškodzuje tým nejako záujem väčšiny? Máte nejaký konkrétny príklad smrteľného alebo aspoň vážneho úrazu, ktorý by sa nestal, ak by v nehode nefiguroval zťp bajk?