Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
Novinka -10% Kellys Tayen R50 27.5 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 799 €
-10%
MOC 3 099 €
Výpredaj -12% Haibike AllTrack 6 27.5 elektrobicykel, papaya/titan gloss
2 199 €
-12%
MOC 3 599 €
Novinka CTM WIRE GX Xpert 29 elektrobicykel, matná kovová čierna/lesklá čierna
2 599 €
MOC 2 799 €
Novinka CTM PULZE GX 29 elektrobicykel, matná hlbokomodrá perleť
od 1 899 €
MOC 2 199 €
Výpredaj -28% GHOST E-Teru Essential Ladies 27.5 EQ dámsky elektrobicykel, dark grey/light grey gloss
2 149 €
-28%
MOC 2 999 €
Rock Machine Torrent INT e70-29B elektrobicykel, strieborná/čierna
3 469 €
MOC 3 549 €
Novinka CTM RUBY GX PRO 29 dámsky elektrobicykel, staroružová perleť
od 1 998 €
MOC 2 399 €
Novinka -17% Haibike Alltrack 11 ABS 29 elektrobicykel, blue/titan/yellow glossy
3 999 €
-17%
MOC 4 799 €
Novinka -8% Raymon Hardray Select 29 elektrobicykel, mint/jade/cotton
1 649 €
-8%
MOC 3 199 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Nie je toto (nespevnena alebo asfaltova) polna cesta so sirkou tak 3+ metre? Ak ano, to nezablokujes svojou chodzou popri bicykli, stazujuci sa dvojmetrovy obor musel byt fakt zvlastny zjav/pripad.
Často vidím ísť cez dedinu dôchodcov v monterkách bez krútenia nohami nad 30km/h, no tí idú aspoň normálne po ceste a na magistále ich nevídať. Je pravda že cez víkend stretnem na 10km cez dediny 4 autá, no tie helmy by si mohli dať, keď na babette ju majú.
Ak by som mal takto jazdiť do práce, tak by som zvolil po osobnej skúsenosti radšej cestný a frčal než na takom 6km/h, skúsil som a dosť ťažkopádne taká skladačka, to by som potreboval mať aspoň 100kg. Náš dedko moderný karbon cesťak nikdy nemal a o favorite iba sníval. Jediné čo poznal bol bicykel ukrajina. Ale chápem že babka v sukni by nezdvihla nohu cez sedlo. Aj cesťák sa vojde do auta, ak sa zhodí predné koleso. Alebo by som kúpil poriadny estroj, čo sa dá zložiť do auta, vybavil ho značkami a valil to 50kou normálne po ceste aj bez pedálovania a nemotkal sa pomedzi chodcov, psíčkarov a korčuliarov. Záleží či sa ponáhlam do práce alebo idem na výlet. Mňa keď pichalo v nohách, že som kríval, tak hoci som bol zvyknutý chodiť k lekárovi pešo, začal som cestovať autobusom.
Ebike je dobrý ako cargo, alebo mtb po kopcoch, na rovine to netreba, sme medzi kopcami, nikdy tu moc nefučalo, a celý čas 20km rovina. Vážska magistrála ani hrádze nemajú kopce ako martinske hole či kohútka. Je pravda, že sa na city ebike lepšie nasadá, ale tú váhu tam cítiť. To sa na bike moc nehodí. Simson, pionier, či babetta, po pridaní plynu ma vystrelia dopredu a samé to drží balans. Eskladačka vie zmoriť. Jak netočím, treba to pevne držať, to chce pevné ruky a tŕpnu zápastia, možno kdesi robím chybu. Na cestnom pustím riaditka a idem len taký fukot. V prípade defektu otočim bike, povolím rychloupínak, bez montpák zhodim plašt a za chvíľu vymenené. Skladačka je o hmotnosti 3-4 cestných. Alebo zabudnem dobiť baterku ako sa to stáva na telefóne a z práce sa mi nevedia dovolať. Aj teraz ho mám v nabíjačke, píšem komentár a zhasol displej, 5% baterky. Na to treba asi zvláštny talent ustrážiť výdrž. Jak pečiem chleba dám si budík a naplánujem ostatné činnosti, že sa napr nepojdem kúpať. Murphyho zakon ma tvrdo trestá, vždy sa nejaká baterka vybije v nevhodnej chvíli.
uz im stiska ritky, vymyslaju cip s anticipom
To ze to nikto nekontroluje je uz druha vec.
Dnes ma obehol "bike" asi 40tkou, typek netocil nohami vobec a vzadu v kolese mal naboj ako z traktora. ?♂️
Vo FR a niektorých ďalších štátoch je to zákaz aj predávať a pokuty sú naozaj vysoké. Aj hrozí aj väzenie.
U nás nie len že čipovanie neriešia (iba ak pri nehode), ale ak to má vzhľad bicykla, tak ich to nezaujíma. No vzhladovo legálne elektrobabetty bez potreby vodičáku policajti zastavia a vypýtajú vodičák, pretože na prvý pohľad to vyzerá ako manet korado. Ak je to kostra z bicykla a nápis napr, merida, tak je to na pohľad ako bicykel a je jedno či to má motor z babetty. Sice vedia že je to nejaká prerábka, ale asi sa im nechce to riešiť, lebo je to zložitá situácia dohadovať sa s vodičom bez expertízi. To musí byť fakt horlivý policajt bez strachu to ísť riešiť ak nemá niečo iné na práci. Ako ten mestský policajt povedal, že keď ho vidia a nenamerajú ho, môžu mu len zaželať šťastnú cestu. Nevedia zo štítku vyčítať technické údaje.
Mozno aj rychlejsie ale sli sme cez krizovatku a on sa hodil na cyklo z cesty.
Predajca LED s päticou H7 (alebo inou) nenesie zodpovednosť, že ju niekto namontuje do bežnej paraboly starej fabie a bude tým oslňovať ostatných. Maximálne môže upozorniť, že výrobok nie je schválený pre použitie na cestných komunikáciách, ale určený pre športové účely.
Predajca zapisovačiek CD, magnetofónov, čistých médií atď. nezodpovedá, za pirátčenie so zvukovým alebo videobrazom. Môže len upozorniť, že šírenie licenčného obsahu je trestné...
Výrobca vozidla nezodpovedá za páchanie dopravných priestupkov.
Výrobca zbraní nezodpovedá za ich nelegálne požitie.
Toto isté platí aj pre tie debilné elektrobicykle. Napriek tomu, že to nejaký primitív s IQ50 označí za "ačohentizmus".
A pre slabomyseľné jedince, čo sa neustále oháňajú zákonmi, ktoré často vlastne ani nedávajú zmysel: Takým prajem asi toľko, aby ich zavreli ako prvých za nejakú marginálnu blbosť, lebo nič iné si ani nezaslúžia. Aby ochutnali zo svojej vlastnej medicíny. Každý totiž porušuje zákony - takmer na dennej báze a väčšinou nevedome a nechtiac. Ako sa vraví, kto si bez viny, hoď kameňom.
Netvrdím, že si má každý robiť, čo chce. Ide však o to, kto je za čo reálne zodpovedný (v prípade električky užívateľ) a čo sa zbytočne ostrakizuje a vyhrocuje. Lebo potom sa v balaste somarín strácajú tie skutočné problémy a trestné činy.