Vidím to inak z pohľadu kde bývam. Bol som bol pár krát v BA a tam by som sa na
bicykli nikdy neodvážil ani po chodníkoch, ani ako chodec, sa tam bojím prejsť cez cestu. Idem tam vždy iba mhd a všade je tam pešo ďaleko. Napr v PB je 5 sídlisk a tie poväčšine nemajú chodníky, medzi panelákmi sú iba príjazdové cestičky ku vchodom a parkovacím miestam a tiež sa dá prejsť cez park a námestie, takto prejdem cez celé mesto a pretnem max 3 viac frekventované cesty. Popri potoku ide cez mesto pekná cyklotrasa a takto sa pohodlne dostanem za mesto na magistrálu. Prilahlé mestské časti 5km od mesta majú úzke cesty, kde sa to nedá rozbehnúť ako Dedeček a kamióny tam nejazdia. Napr cez víkend tadiaľ neprešlo ani 1 auto. Tie jazdia iba ráno do 7h a poobede od 14 do 16h a tie osady sú tak ďaleko, že by som na bicykli do práce nejazdil, do kopca, za dažda, v zime, prechládnutý, nemožnosť sa prezliecť osprchovať, 15kg batoh, v ruke dáždnik a 2 tašky, cestou z práce ponavštevujem obchody kde by som
bike určite nezamykal a ani stojany tam nie su vedľa každého jedného obchodu a vracať sa 400m od obchodu k bicyklu nechcem. Mhd je pre deti, študentov aj dôchodcov zadarmo a v centre sú všetky služby, úrady a obchody. Zo sídlisk je to 5-15 minút všade pešo. Tak negatívne by som to nevidel. To čo vidím ako jazdia po chodníku, to je na hlavnom ťahu a pritom by tí cyklisti mohli prejsť bočnými ulicami, kde jazdia 25km/h iba autá ktoré tam bývajú teda skoro žiadne. Parkujúce autá majú výhodu že môžu parkovať pri ceste, lebo tam ani chodnik nie je. Cez trávnik sú cestičky pre chodcov, schody. Tí čo predsa jazdia z prilahlých mestských častí na bicykli do mesta majú možnosť ísť po úzkych cestičkách bez áut, alebo iba po ceste bez chodníka, po ktorej jazdia len autá do tej uzavretej doliny. Mesto je postavené do takej hviezdy, že nemajú cez mestskú časť dopravný ťah ani výpadovku z mesta. Na konci mestských častí je les.