niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
Vyssi dojazd ma tu vyhodu, ze mozem lacno nabit doma, ak mam tu moznost, resp vo firme, pre sluzobne auta. Na sidlisku ale "doma" nenabijem, cize za mna a pre mna by sa mali automobilky sustredit skor na rychlejsie nabijanie, pretoze ten dojazd uz +/- zvladaju.
dobre napisane. idealne co najdlhsia krivka okolo 300kw (v zime auto predohrev) a dojazd nemoze byt problem pre ludi co si potrebuju oddychnut/na toaletu/najest
Cize 100+ kWh bateria kedze okreskami asi 300 km nepojdes a v meste je taky dojazd zbytocny.
Ukrajina dosiahla v novembri 39 % podiel elektromobilov. Konkrétne: BYD, ktorá vlastní 20 % celkového miestneho trhu . To nie je 40 % miestneho trhu s elektromobilmi , ale 20 % CELKOVÉHO trhu. 😁
https://cleantechnica.com/2025/12/09/ukraine-39-bev-share/
Záchranná služba ZAMED v Komárne nasadila ako lekárske auto v rendezvous systéme BEV Škodu Enyaq.
To je zaujímavé, čakal som, že ak niekde spalováky prežijú rok 2050, tak okrem iného určite v záchranných zložkách. Ale ZAMED tvrdí, že to testoval a kombinácia dojazdu a možností nabíjania úplne vyhovuje.
podiel bez emisných mestskych autobusov, najdi Slovensko
😀😀
nevidim tam trolejbusy..
tak mame v BA take miniaturne elektrobusy, ale je ich asi tak malo ze tu statistiku nedvihli ani na 1%
A trolejbusy, ktoré majú aj baterku (vedia ísť bez pripojenia na trolejove vedenie a nemajú generátor v podobe spaľovacieho motora), sa tiež nemusia evidovať?
https://www.techbox.sk/urso-sa-zblaznilo-novy-navrh-tarif-bude-pokutovat-majitelov-elektromobilov
😵
Riadna sracka clanok. My jazdiaci na spalovakoch dotujeme elektromobilistom cesty zo spotrebnej dane, nevidim dovod preco im dotovat este aj "palivo". Nech platia trhove ceny.
Nie, spotrebná daň mizne v hlbinách štátneho rozpočtu a nie je účelovo viazaná na cesty.
Dotovanie "paliva" elektromobilom je legitímne, pretože na rozdiel od fosílnych palív produkujú rádovo menej emisí skleníkových plynov. Môžeme sa baviť o miere a forme, ale logiku to má.
ale tu vôbec nejde o elektromobilitu, nedajbože šetrenie. Nás býva doma 7. Minieme cca 4,5MWh za rok = (4,5/7) 0,64MWh/rok/os. Niekto býva sám minie 1,9MWh/r. Užíva si v ničom sa neobmedzuje a ja som ten zlý ktorý nešetrí? Idem sa hanbiť do kúta.
Ano, takato situacia je blbo nedomyslena. Malo by to byt delene poctom trvalo pobytujucich.
kolko km ciest boli zrekostruovanych za posledny rok z tolkej dane? zmizne v tendroch.. kludne dotuj ked chces:)
Chudak, on plati elektromobilistom cesty. A elektromobilisti sa mu potom skladaju na liecbu rakoviny na donio. Ale sak ebat nejake zdravie, hlavne je lacno tankovat daky rusky hnus a otravovat vzduch.
dalsie cislo vycucane z prsta, ako bonita. bez ele auta som mal v 117m dome spotrebu 4.5MWh. byvame dvaja, kurenie tc, plyn nie je. dom je A0 ked este nemusel byt.. podla ursa zbytocne mrham.. treba ukazat kde.
neviem preco ja mam dotovat ele ludom ktori neboli za tych mnoho vyziev schopni si ani vymenit okna ani zateplit a s cigou a borovickou sa smeju ako im je dobre lebo je aj na kurenie aj na chlast vdaka vlade.
miesto toho aby sme realne dotovali ludi ktori to naozaj potrebuju tak vymyslame paskvili..
Pani, a fakt potrebujete nejake statne dotacie na energiu ?
To ale nie sú dotácie, výroba v elektrárňach (slovensko má krásnych 34%) stojí okolo 40€/MWh. Čiže všetko nad je už predaj zo ziskom.
čiže tie akože dotácie sú vlastne len obmedzenie zisku - za 100€ by to na trhu možno aj vedeli predať celú výrobu.