niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: Predvčerom o 23:22
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: Predvčerom o 23:22
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
vozítko krabica Toyota Proace City verso, 1,5D, cca 500kg náklad aj s posádkou, na streche strešný stan.
výsledná spotreba 6,3 L/100km (na Pagu bola 5,8, hold k moru sa viac klesá). Jediný limit čo som nedržal je dialnica, jazdil som 120km/h miesto 130, viac už ten stan dosť hučal, takže žiadna brzda premávky som nebol snáď
viem si takúto trasu predstaviť na elektromobile typu Tesla, deti dosť čúrajú, robili sme pauzy každú cca 1,5-2hod. max, pri troche plánovania by to po dialniciach šlo, elektroštekre boli vždy dajaké volné a skoro všade (ale netuším rýchlosť, ceny ani samotnú funkčnosť). mimo dialnic už to tak ružové nebolo
na alternatívnom vozítku k mojmu aka elektro-Proace verso/berlingo/rifter s dojazdom papierovo 300km ale fakt nie, to v tomto setupe by sme nedali ani 150km na plné nabitie podla mňa.
Inak Tesla rekuperátorov hej, tých sme tiež postretali celkom dosť, každým kopcom skoro
A predtým na Tesle model S zadokolka v Sukošane - priemer 15,8kwh/100km.
Všetko dialnice 120 tacho.
Tych 291 a 297km bolo s 2-ma bikmi na streche (mtb+gravel). Na dialniciach (vacsina jazdy) som sa pokusal drzat ~110km/h (skutocnych, nie tachometrovych), sem tam trocha viac, ked sa nedalo (viac ako tie rychlosti nad 110) tak menej. 2 dospeli + dieta + klima cely cas. Rovina az pahorky.
Tie jazdy 27. (27-28km) su zase tuna kusok, hlavna cesta (80km/h) + dialnica (100km/h) + par km mesto (30-50km/h). Klima len slabo/chvilu na sofera.
Tie 140km jazdy je manzelkyna cesta do roboty - kombinacia 80-100km/h a neznamej/premenlivej hodnoty na neobmedzenych nemeckych dialniciach.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://androidportal.zoznam.sk/2024/07/kaufland-sokoval-ludi-kazdej-predajni/
Ford F-150 Lightning starts at $57,000 right now.
Tesla Cybertruck currently starts at $100,000.
next target - najpredavanejší pickup overall
vraj mestsky pickup
u nas už aj menší ranger v slušnej výbave ide za 60tis
zihadlo 5 Rozpravame sa o USA. Cena F-150 zacina na 37 tisic. To je cena, kde su SUV strednej triedy a ide o polovicu priemernej rocnej vyplaty. Tesne pod 50 tisic ide vybava XLT, ktora je absolutne najpredavanejsia vybava. Ale aj ta najlacnejsia vybava je hodne predavana. F-150 je pracovne auto. Ked prides na stavbu na SVK, uvidis 3-4 Tatrovky. Ked prides na stavbu v USA, uvidis desiatky bielych pickupov, vacsinu v zakladnej vybave. Ak sa Cybertruck nebude predavat pod 50tisic, nehrozi, ze by bol najpredavanejsi pickup v USA. Pricom neviem si predstavit ake kompromisy by to predstavovalo.
"75% tych objednavok prislo v case, ked Musk tvrdil, ze cena bude okolo 40 tisic. "
tych 75% maš odkial? vycucane z prsta? ak zarátaš kumulatívnu inflaciu spred 4rokov tak dnešných 58k je v podstate zlacnenie
už sme tu uz mali niekolko krát tak aspon jeden príklad
Musk predikoval v roku 2021 že Model Y sa stane najpredávanejším autom na svete v 2023. Na splnenie toho ciela by museli predat okolo 1,2miliona z model y v tom čase bola ich ročná produkcia 500tisíc vrátane všetkych modelov. Všetci ho vysmiali
v 2023 sa stal model Y najpredavanejším autom s 1,2mil, druhú Rav4 prekonalo o skoro 200tisíc.
https://www.jato.com/resources/media-and-press-releases/tesla-model-y-worlds-best-selling-car-2023
When it comes to Model Y, we think Model Y will be the best-selling car or vehicle of any kind in the world.
-Elon Musk, April 27, 2021 (Q1 Earnings Call)