Lokalizácia
Formulár sa odosiela
spalovaky budu zlacnovat a pohonne hmoty zdražovať :lol:
Zobraziť komentár 19.07.2023 - 19:13:16
00
pretoze veci po ktorych klesa dopyt zakonite zdrazuju
Zobraziť komentár 19.07.2023 - 20:02:04
03
pri rope kvoli kartelu OPEC žiadny voľný trh nefunguje
"limiting supply of oil leads to an increase in its price"

https://www.theguardian.com/business/2023/apr/03/why-are-oil-prices-rising-opec
Zobraziť komentár 19.07.2023 - 20:53:17
00
len kým v Emirátoch alebo v Kuvajte nepostaví Elon fabriku
Zobraziť komentár 19.07.2023 - 22:26:55
00
mozes limitovat len kym ti to pokryva statny rozpocet
Zobraziť komentár 19.07.2023 - 23:08:17
00
pohonné hmoty zdražovať a elektrina zlacňovať :)
a štáty si tiež nehajú len tak dieru v rozpočtoch za dane z palív (ktoré sú vyššie ako surovina samotná)
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 07:30:37
03
arrow_leftStanoLevice napísal:
bubnove brzdy v zadu na naprave ktora rekuperuje vysvetlil Vaculik zo Sveta motoru tak, ze rekuperacia zariadi vacsinu brzdneho ucinku a kotuce by sa nevyuzili a zhrdzaveli by. bolo to na VW I BUZZ

za man blbost, pri plynulej jazde jazdis na rekuperaciu - one pedal drive a pri nudzovom/intenzivnom brzdení proste potrebuješ dobrý brzdny účinok tam rekuperacie nehrá rolu. Ja si myslim že do buducna sa prejde na nejake ine materiály než že by sa vrátili bubny. Doteraz pri spalovakoch nebolo nutne riešiť hrdzavenie brzd (myslím globalne) ale teraz to problem je tak sa na tom zapracuje.
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 18:52:53
00
Ja mám v robote auto s bubnovými brzdami vzadu a nepociťujem žiadny problém, keby som o tom nevedel, tak o tom ani neviem :-) . V čom je ich nevýhoda?
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 18:56:21
01
arrow_leftCraObs napísal:
pohonné hmoty zdražovať a elektrina zlacňovať :)
a štáty si tiež nehajú len tak dieru v rozpočtoch za dane z palív (ktoré sú vyššie ako surovina samotná)

logicky, čim viac lacných OZE zdrojov tým lacnejší typ zaverenej elektrárne
v blizkej buducnosti budu skor zdanovat spalovaky za emisie tak ako to robia roky v Norsku a neskor možno za váhu auta alebo nejake paušalne využivanie ciest/najazd km atd určite nie že ti budu zdanovat elektriku ako si to aniEVčkari predstavuju.
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 18:57:03
00
arrow_lefttrionq napísal:
Doteraz pri spalovakoch nebolo nutne riešiť hrdzavenie brzd (myslím globalne) ale teraz to problem je tak sa na tom zapracuje.
riesilo sa. Po 4 rokoch, kde som vacsinu stravil na dialnici boli zadne kotuce na odpis. Nie pre zjazdenie, ale boli chytene hrdzou a tak sa menili + aj priestiky sa tazko hybali. Odvtedy radsej brzim riadne, nech sa poriadne vzdy zoderu. Cenovo to vyjde na rovnako.
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 19:19:12
01
Potvrdzujem, ked clovek jazdi stale plynulo bez intenzivneho brzdenia, zadne kotuce si to odnesu.

Kazdopadne material kotucov sa bude musiet menit kvoli emisiam pevnych castic pri brzdeni, ktore su priamo zdraviu skodlive narozdiel od CO2 (rovnako ako z pneumatik).
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 19:36:43
01
arrow_lefttrionq napísal:
logicky, čim viac lacných OZE zdrojov tým lacnejší typ zaverenej elektrárne
v blizkej buducnosti budu skor zdanovat spalovaky za emisie tak ako to robia roky v Norsku a neskor možno za váhu auta alebo nejake paušalne využivanie ciest/najazd km atd určite nie že ti budu zdanovat elektriku ako si to aniEVčkari predstavuju.

a v dalekej (resp skor "dalekej") spalovaky ubudnu na pomerne mensie cisla a vypadok z paliv si bude chcet stat dorovnat nejakym sposobom na EV.. nevravim ze priamo cez dane na elektrinu, ale proste taku dieru si nechat nemozu :)
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 20:02:45
01
arrow_leftJaroh napísal:
Ja mám v robote auto s bubnovými brzdami vzadu a nepociťujem žiadny problém, keby som o tom nevedel, tak o tom ani neviem :-) . V čom je ich nevýhoda?
nie sú cool
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 20:13:25
00
arrow_leftJaroh napísal:

napriklad pri castom a prudkom brzdeni sa teplom bubon zvacsi a znizi sa brzdny ucinok
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 20:59:14
00
ABS :)
Zobraziť komentár 20.07.2023 - 21:03:58
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up