Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Krúpy nechajte na poisťovne. V Európe rastie inštalácia fotovoltiky každý rok exponenciálne, takže to až taký problém nie je.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 14:32:06
00
vačší problém je samotné prevedenie inštalácie( elektricky + ochrana proti bleskom)
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 14:48:37
00
cize na slovensku hrozi ci nehrozi dopravna chudoba?

Este raz... ze prechod na full elektro zvladnu v Norsku, Dansku atd to sa nijak nebojim.
Ale riesenie dopravej chudoby nechava EU na clenske staty. My nevieme na SK vyriesit ovela jednoduchsie veci... nie nieco co sa vola dopravny system.

EDIT: este dodam, ze take tie zvolania do tmy, ze treba vyuzivat viac formy hromadnej dopravy. Ty vole to je do popuku. 2 tyzdne dozadu som siel teda hromadnou dopravou do Brna, vyzdvihnut mladej nove (ojazdene) auto. Oznacovace co maju fungovat v tych serbloch co si honosne hovoria autobusy MHD v BA fungoval v konkretnom autobuse 1 (slovom jeden) vpredu kde sa mi nedarilo prepracovat sa cez ludi co stali v ulickach. Kazdeho jedneho som musel poprosit nech sa mi uhne, lebo asi nebolo zjavne, ze si chcem kupit listok. Asi sa potrebujem tlacit v autobuse len tak z pleziru. Ja, cholerik... vystresovany som bol hned rano.

Vlak do Brna meskal samozrejme... sice 9 minut ale meskal. Ale to co prislo bolo tisicnasobne horsie.

Zistil som, ze vo vlaku azda nehrozi nic horsie ako particka veselych turistov. Ani to ze sa vykolaji vlak by nebol taky problem, ako od rana ozrata skupinka 7 statocnych co idu na rozlucku so slobodou do Prahy a samozrejme cely vlak o tom musi vediet. Pocuvat hlupe prihody a skusenosti a hlasny smiech celu cestu do Brna bolo fakt peklicko. To keby viem, tak si kupim 2 listky a 2 miestenky vedla seba.

Naposledy upravil Zubesuch dňa 01.08.2023 - 15:05:37, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.08.2023 - 14:50:09
10
Aká dopravná chudoba? Veď tu ľudia majú v rodinách 3 drahé autá... a to aj na orave
Ak sa zníži počet áut, čo pochybujem, bude to len a len dobre pre všetkých
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 14:54:23
01
aka "dopravna chudoba"? to je rovnake ako tvrdit, ze globalne oteplovanie neexistuje lebo sak posledne 2 tyzdne cez leto mi mojej rodnej vieske furt prsi.

https://euractiv.sk/section/doprava/opinion/boj-s-emisiami-povedie-k-dopravnej-chudobe-riesit-ju-musia-clenske-staty/
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:08:15
00
To je pozitívna správa, tá "dopravná chudoba"
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:11:50
00
co je pozitivne na tom, ze ludia sa nebudu mat ako prepravit do prace popripade ta preprava do prace alebo za konickami bude pre nich pridraha?

Akoze jasne je problem, ze sa minaju zdroje neefektivne a stojime hodiny v zapchach. Na druhej strane chcem vidiet ako prilakas do nejakeho regionu na SK, ktory to potrebuje ako sol nejakeho investora, ked nemas vybudovanu infrastrukturu. Nie kazdy je gigant typu VW AG co si vie zabezpecit autobusy. Napriek tomu su regiony kde by aj mensi investori pomohli. A potrebuju stabilnu prevadzku z organizacneho hladiska, potrebuju napojenie na dialnicu atd. Slovensko je v tychto veciach jednoducho prilis pomale a skostnatele.

Jedine cim vieme bojovat je lacna pracovna sila...
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:18:54
02
Čo je negatívne na tom, že budú menšie zápchy, bezpečnejšie cesty a viac ľudí bude športovať? Treba ešte k tej chudobe masívne vystavať cyklotrasy a bude to OK.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:21:37
00
skoda reagovat na toto. Jednoducho ten problem co na Slovensku hrozi velmi dobre nechapes, tak si aspon precitaj ten clanok z euraktivu.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:24:45
01
Ok, vačšinou také tendenčné články nečítam. Ale tento si prečítam.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:26:05
00
tam neni nic tendencne.

je tam jasne popisana externalita nejakeho procesu. A ja tiez nic nehodnotim. Ano prechod na elektromobilitu sa zda byt nevyhnutny, a prinesie nejake externality. To ze sa s tym vysporiada zapadna Europa je jasne.

To ci a ako sa s tym vysporiada Slovensko... to som si uz nie velmi isty. Pretoze sa mi teda z mojich chabych skusenosti nezda, ze by dnes existovala alternativa, ktora by splnala dostupnost financne aj casovo na celom uzemi statu a teda ani sa mi nezda, ze by sa s tym nieco niekto kompetentny racil robit.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 15:35:48
01
arrow_leftskynet napísal:
Ok, vačšinou také tendenčné články nečítam. Ale tento si prečítam.

Takže to čo vám nepasuje do ružovej mozaiky je hneď tendenčné :)

Dobre teda.
https://www.reddit.com/r/Wellthatsucks/comments/c9qfrp/solar_panels_after_a_hailstorm/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=1
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 16:57:10
00
Zastavme svet, nech sa prestane otacat, lebo hnile slovensko sa nedokaze prisposobit. Spravne? :D
Tak ako dovazame vyjazdene nemecke spalovaky a nase auta maju priemerne tusim 13r, tak budeme dovazat aj vyjazdene elektromobily, no problem. A neboj zabe, elektricke invalidne voziky sa tu vozia uz dnes, takze v tom 2050 ked sa ta to bude tykat uz bude vsetko tiptop pripravene, aby si o svoju mobilitu neprisiel ;)
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 19:05:54
02
to je fakt zábavné … jeden povie, že všetci sme bohatí lebo na orave majú šeci 3 drahé autá … a druhý povie, že načo sa tým trápiť teraz keď reálne za nás to týka v 2050, kedy napr ja už budem celý deň len poprdkávať niekde na priedomí … to je zase len také naše slovenské … pridom zobesuch má pravdu … sme na tom zle a v 2050 budeme ešte horšie a nikto so zodpovedných, napr vláda, to nijako nerieši teraz a nebude ani o 20 rokov
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 19:32:57
00
arrow_leftcokupit napísal:
Zastavme svet, nech sa prestane otacat, lebo hnile slovensko sa nedokaze prisposobit. Spravne? :D

ak si z toto vycital to, co si tu napisal, tak mas zjavne velmi velke problemy s chapanim citaneho textu.

v 2050 este nebudem ani v dochodkovom veku takze, ak by som planoval zostat na Slovensku tak by sa ma to tykalo. Sice nic nenasvedcuje tomu, ze by som mal byt v 2050 mrzak, ale lieky na to dusevne mrzactvo co tu predvadzas budu dovtedy tiez predpisovat.
Zobraziť komentár 01.08.2023 - 19:59:53
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up