Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Čítaj,čo píšem: auto s lpg, Tesla to nie je ;)
Zobraziť komentár 08.03.2024 - 20:40:19
00
Tesla na LPG? Neblázni. Koho by už len toto napadlo
Zobraziť komentár 08.03.2024 - 20:50:21
00
arrow_leftCraObs napísal:
takže:
Celkovo sme prešli 1 193 km.
Spotrebovali sme 221 kWh.
Priemerná spotreba na trase: 18,5 kWh/100 km.
Celkový čas na ceste: 14 hodín a 40 minút.
= priemerná rýchlosť trasy cca 80-85 km/h

a pri 200km/h to žere 19? :lol: ok, asi nemá význam ďalej podpichovať :angel:

Sorac cracobs, omylom som poslal ako sukromnu spravu - pri ustalenej r 80km/h ma nasa kona tusim do 13kwh/100km
Zobraziť komentár 08.03.2024 - 21:48:38
00
Ale to je priemerka aj so statim pri nabijani...
Zobraziť komentár 08.03.2024 - 21:50:47
00
to som tym chcel zdoraznit, kedze craobs ma nejaky problem s tou spotrebou/jej pochopenim.
Teda, pri 80km/h bude mat tesla 3 niekde okolo 12-14kWh/100km, ale kedze mal useky kde siel 200km/h (so spotrebou na tychto usekoch zjavne/zrejme vysoko nad 20kWh/100km) tak tie mu to vytiahli na 19kWh/100km priemerku na celej trase.

A ano, pravdaze, rozdiel medzi e-autom a spalovakom sa pri ustalenej jazde (napr. na dialnici) vyrazne zmensuje. Sice to je davno znama, a "komunikovana" info, ale tak je fajn ze uz aj na mtbiker sa to dostalo.
Zobraziť komentár 08.03.2024 - 22:12:46
00
Ale nie nie. Craobs to chapal uplne dobre.
Craobs pisal, ze on nema priemerku 7l (na 100km) ani na skrini typu Proace. Na co mu skynet napisal: skus ficat 200 aku bude mat spotrebu. Na co sa ho craobs spytal, ze aku mal spotrebu na tesle 3 pri 200? Lebo samozrejme vedel ze 19 to nebude. A odpoved skyneta na tuto otazku bola 19. A to bolo cele. 19kwh pri 200 nema spotrebu ziadne auto.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 01:46:36
06
stanos4 nie ja mám problém :) že som na xucha vyrátal priemerku som uznal na predošlej strane.. zobral som zlý údaj času (celkový miesto jazdy).. nič to ale nezmenilo na kravine ktorú nadhodil skynet, tak ako popísal Zubesuch..
keď som preklikol článok znova tak dokonca tam má dialničnú nemeckú priemerku keď to valil aj 23kW/h a to šiel dojazd v eco móde aby vôbec došiel, pri výslednej priemerke 120km/h.. tak som sa len pýtal kde skynet došiel k spotrebe 19kW pri 200km/h..
nemôžeš mať priemerku väčšiu ako je tvoja maximálna spotreba :D (za normálnych okolností, nie že tu dáte zas príklad že len stojím na parkovisku so zapnutým motorom/kúrením a vašlahám si nádrž/baterku :tmi: )
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 07:40:42
00
" 7L priemer nemam ani ja s krabicou proace city verso/berlingo/rifter :tmi: nie to nejaky osobak strednej triedy" a dalsie prispevky od teba, vyznievaju akoze ze spotreba spalovakov je (vysoko) nadhodnotena zatialco tej tesly silno podhodnotena. (Mam verit ze pri 200km/h verso a ine chodia s <7l/100km?)
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 07:52:22
00
Ten priklad dlhej cesty je velmi dobry. Je na nom vidno, ze nove elektromobily a infrastruktura su uz pouzitelne aj na velmi dlhe jazdy. S obmedzeniami, ale su. Ekonomicky pri takycho jazdach lacnejsie nie su.

Maly dizel dava tieto jazdy za 5,5 (realne som siel Antverpy-BA za 5 s priemerkou 116, ale to bolo najmenej) ale hlavny cenovy rozdiel bude v tom, co clovek minie pri cakani na nabitie pri Rakuskych a nemeckych dialniciach - ceny su tam strasne.

Prestavky kazdych zhruba 200 km su normalne - to je optimalne pre nabijanie. Pre mna je skor prekvapujuce, ze rychlost nabijania bola len zhruba 100 kW (50 kWh za pol hod). Cakal som, ze to nabijanie pojde trochu rychlejsie na superchargeroch.

Tu je dalsi - lepsi - priklad vyuzitia elektromobilu. Ak ma clovek dom.
https://oenergetice.cz/nazory/prakticke-zkusenosti-s-pouzitim-elektromobilu-a-domaci-fotovoltaiky-rocni-zhodnoceni

Podla mna uz mozu nasi europoslanci prestat do Bruselu lietat a mozu zacat jazdit elektromobilmi. Idealne europskymi.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 07:53:41
01
Podla priemernych rychlosti/casov je zrejme ze 200 kmh siel kratkodobo.

Samozrejme ze pri ustalenych 200kmh nebude spotreba ani 19kwh ani 7 litrov.

Ale co tu predvadzaju niektori zaslepeni fanusikovia BEV mi pripomina TDI fanatikov pred 15-20 rokmi, ktori do krvi obhajovali TDI a tiez im s narastajucou rýchlosťou pomaly pribudala nafta v nadrzi :)

Ved si pozrite testy Tesly 3 na spotrebu, bezne je pri realnych 130kmh spotreba cez 20kwh.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 07:58:01
01
stanos4 daný príspevok je ako reakcia s odkazom na článok kde bol modelový výpočet porovnania spalováku k tesle. poukázal som na nekorektnosť prepočtu, pretože ja s "krabicou" nedosahujem priemerku 7L/100k nie to spalovacie auto v rovnakej triede ako tesla.. rovnako som spochybnil cenu palív. Ide čisto o to že keď dosadí človek reálne hodnoty, tak rozdiel v cene prepravy bude minimálny!
vôbec som nič nehodnotil na výpočte či skúsenostiach s teslou na danej jazde.. všetko čo sa ďalej odohralo sa zaoberalo len skynetovou hlúposťou ktorú napísal, že tesla pri 200km/h ide za 19kW/h (nie verso rozhodne nejde za 7L pri 200, ak by vôbec takú rýchlosť vedela dosiahnuť :D a nič také som nikde ani netvrdil a nenapísal)

prečítaj si to kludne ešte raz a s porozumením.. a začni odkazovaným článkom
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 08:03:15
00
S porozumenim? To chces privela Mirec.
Musis pisat 100% gramaticky spravne, vzdy sa rozpisovat (priemerka/100km), lebo inak sa tu budu chytat slovicok a zmysel a vyznenie vety im je sumafuk.
Uz som si ale zvykol a preto sem uz ani neprispievam.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 08:13:20
02
Skoda, mohla by byt zaujimava vecna diskusia, no u viacerych sa nepripusta ziadna kritika a teda ani objektivnost u tejto temy.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 08:50:24
00
Este doplnim quasimota. Tesla 3 ma velmi blizko idealnej aerodynamike. Motory takisto maju minimalne straty. Tych 20 kWh pri 130 pocitajte ako real (a skor nieco viac).

Mozu byt idealne pripady - auto pred tebou ti rozraza vzduch a este fuci zozadu + cesta viac klesa ako stupa - ked sa da aj pri 130 ist za menej. Ale realne v priemere to bude niekde 20+ kWh pri dialnicnych rychlostiach.

A SUV krabice budu mat samozrejme viac. Tam sa nebudem cudovat ani 30+.

Edit: quasimoto, netrap sa. Vsade su nejaki svedkovis liehovovi, ktori nedokazu vnimat pohlad inej strany. Neostava ine, len im to vysvetlovat.
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 09:02:42
00
CraObs, romanx tak este raz, sice stale z mobilu, ale trocha pomalsie. Ano, reagujes na clanok. A v reakcii 8.3. 13:27 spochybnujes pouzitie 7l/100km ako priemernu spotrebu na danej trase a s danym rychlostnym profilom, pripadne ignorujes/nerozumies ze spotreba nezavisi od priemernej rychlosti ale od rychlostneho profilu.
Spochybnujes tych 7l smerom nadol, ked spravne chapem aj tvoje dalsie prispevky.

Na co som sa ti velmi slusne pokusil povedat, ze ak spochybnujes 7l priemerku, tak aj 19kwh priemerka by sla veeeelmi razantne dole ked by si siel rychlostami do 120-130km/h. Ked tuna jazdime na nasej kone, tak po okreskach, cize 60-80km/h sme na 12-13kwh. Na 100km/h dialnici sme ~16 tusim, 120-130 je na ~18. Vratane kurenia pri okolo nulovych teplotach

A "poznamky" na "citanie s porozumenim" - ak chces nieco spochybnovat, tak v prvom rade je fajn povedat preco/dat relevantne protiargumenty - napr ze foto z clanku s 1.99€/l benz z fr je loz/extrem a realne to boli v danej dobe xyz. Ty si nieco povedal, nieco co je pre mna este viac vycucane z prsta ako 1 foto z clanku.
Takze potom skynet v mojoch ociach len pouzil rec tvojho kmena a komunikoval obdobne ako ty, speci ked si donho zacal ze "matematika tak aby ti to vychadzalo"
Zobraziť komentár 09.03.2024 - 09:08:09
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up