Kategórie
Bike-techsom zvedavy kto bude prvy...
posledný komentár: 17. 5. 2022 o 17:49
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, strieborná
81,99 €
MOC 91,99 €
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, čierna
81,99 €
MOC 91,99 €
Park Tool Veľká modrá kniha o servise bicyklov, kniha, český preklad
27,99 €
MOC 30,99 €
ale aby som ti odpovedal :
vsade kde existuju nezmyselne pravidla a prikazania mam problem.
nasledne zalezi na situacii, ci sa vzopriem, alebo nie ...
katko by mohol tieto zbytocnosti premazat
Ale nech nič nemaze ... a bol by som rad ak by sa vyjadrovali hlavne ti , čo v zime a po zasnezenych chodníkoch aj jazdia ... a nie teoretici z tepla domova , ktorí nemajú najmenšiu šajnu , aký ma prakticky vplyv biker na zimnú prírodu ...
Rovnako by sne mohli mútiť vodu o vplyve skialpinistov na prírodu , keď sa pohybujú mimo oficiálnych chodníkov , v zime uzavretých turistických chodníkov , plasia zver a podobne ... len tomu hovno rozumiem a preto sa k danej problematike nevyjadrujem .
Ak ma platiť zákon / nerozporujem nariadenia pohybu v Tanape - len mi tam chyba ľudsky rozmer a zdravý sedliacky rozum / tak potom buďme rovnako kritickí ku všetkým ... turisti , aplinisti , bikeri , českí turisti ...
edit: este som zabudol aky su skialpinisti nebezpecny a neovladatelny v uzkych pasaziach na chodniku...
Zdá sa, že si na ne predsa len mierne precitlively a ktokoľvek s iným názorom sa v momente stáva terčom tvojej pomstychtivosti.
Vlani som si vyšliapal Chopok Južnej strany po kamenistej zjazdovke. Na hrebeni, pri "Kamienke" stál autožeriav. Cestou hore bol odstavený aj bager. (zrejme na úpravu zjazdovky). Zákon na ochranu prírody som však porušil len ja ....
Tiež občas neodolam a jazdím tam kde by sa nemalo ale vždy v takých prípadoch nesiem riziko prípadného postihu. V tej chvíli som si vedomý porušovania zákona. Aj si pofrflem. Ako ostatné leto keď mi pri tlačení bajku hore zjazdovkou pod Štartom skrizil cestu ochranar na Nive. A aj tu u nás na Kobyle som mal tú česť s ochranárom - áno, bol som tam kde som byť nemal. Uznal som v oboch prípadoch, obišlo sa to bez pokuty.
To, že niekto porušuje zákony (skialpinisti, taziari....) ešte neznamená, že ich budem porušovať aj ja a jeho konaním ospravedlňovať svoje. To je najlepšia cesta k anarchii. A určite preto nebudem ochranara nazývať kktom, rovnako ako policajta, ktorý mi dá pokutu za prejdenie križovatky na červenú.
Maroš bol tam kde byť nemal a mal smolu, capli ho. GaliPe-ho prerazenie si cesty nasilu môže mať za následok ešte väčší lov na nás cyklistov. Vždy si treba byť vedomý následkov, nielen pre seba ale pre komunitu.
A o takomto "zákonnom" prístupe je i môj príspevok ohľadne ochranárov.
Janiiik heeej
ty nezijes na slovensku ze nevies ako to tu funguje?
ved talianska mafia riadi tento stat