Z Rače až do Pezinka povedie cyklomagistrála
BRATISLAVA 9. augusta (SITA) - Cyklisti budú môcť pohodlne jazdiť z Rače až do Pezinka. Mestská časť Vajnory totiž plánuje výstavbu trasy Malokarpatsko-šúrska cyklomagistrála. Projektovú dokumentáciu je potrebné odovzdať najneskôr do 15. októbra. Stavať by sa teda malo začať niekedy na budúci rok a o rok neskôr by magistrála mohla byť k dispozícií verejnosti. Agentúru SITA o tom informoval Mário Schwab z mestskej časti Vajnory. Cyklotrasa povedie z Rače cez Vajnory a Svätý Jur až do Pezinka. Budú tu dve trasy, jedna popri Rybničnej a druhá popri šúrskom kanáli. Trasa bude rovinatá, nie príliš náročná, dlhá 10 až 15 kilometrov. Projekt sa bude financovať z fondov EÚ. Cyklomagistrála by mala stáť asi 50 miliónov korún. Projekt by mal byť súčasťou bratislavských cyklistických chodníkov, teda by mal patriť k hrádzi až do Maďarska a Rakúska.
9. 8. 2007 14:26:00 | Copyright © SITA 2007
ale aspon nieco.
Ešte pred nedávnom sme v niekoľkých témach naznačili, aká je nebezpečná štvorprúdovka z Pezinka do Rače.
Myslím si, že nech tá cyklotrasa bude akákoľvek, bude to určite lepšie, ako teraz.
A či sa tam vybláznia žiletkári, alebo MTB-bikeri, pre mňa sú to všetko cyklisti, čo budú mať fajn trasu.
sak na mtb sa z PK do jura da dostat uplne konfortne cez limbach a tri bresty a co sa tyka jur raca neverim ze cez vinohrady sa tam neda prekluckovat (nikdy som nesiel neviem mozno sa mylim)
a hlavne tych udov...
do pezinku sa neda prejst,konci to medzi sv.jurom a grinavou. To asi bola nejaka predvolebna kampan takze sa nemusime " obavat "
sjur, cesta na sur, hradza surskeho potoka az po ivanku, dalej okolo letiska a uz sme v pod.bisku*****ach na cykloceste vedla maleho dunaja
jediny nebezpecny usek je, ked sa prechadza cesta medzi vajnormi a ciernou vodou, tam nie je podjazd, pri dalsich cestach sa da ist pod
http://app.strava.com/rides/20613367
obkluka, zalezi kam chces ist, ale ja som do hodinky na pristavnom moste, odtial das centrum alebo ides dalej na dunajsku hrazdu atd. - stale len po cyklo chodnikoch
sjur-ba raca mas po asfalte dostupnu stale, chyba len sjur-pk