Veď to viem, chápem ťa V tom hlbokom, mäkkom, už málo ušliapanom snehu na Ikonoch by mi ani upustenie nepomohlo. Aj som nad tým dnes uvažoval, ale zas vo mne zvíťazil praktický hlas a jazdil čo sa dalo Upúšťať, dofukovať a tak dookola to by ma ani nebavilo... Som si to aktuálne premeral, keďže som pár dní nedofukoval a vzadu mám 18 psov a vpredu 16 psov
jasné chápem, že ako to myslíš. Len ak si jazdil v pásme snehu stále, tak aj smerom nahor aj nadol je to dobré trochu skúsiť aspoň a nemusíš to vôbec dofukovať už. Bol si autom z parkoviska. Iné je ak zídeš dolu na asfalt, alebo časť cesty je asfalt a potom sneh. ja tu mám väčšinou také podmienky. V dedine asfalt, alebo kaša a potom už len sneh a na CHPS vyjdem väčšinou pohodovo až na pár úsekov kde musím potlačiť.
Lebo vidím, že si mal pekné podmienky a tlak smerom dolu by to dosť vylepšil
Neviem, možno to zle chápem, ale nemyslím si, že by som si zásadne pomohol, keď za mi "úzke" kolesá hlboko prepádavali so snehu (ani tlačiť sa poriadne nedalo keď som skúšal). Ja si myslím, že tu by pomohli len fat kolesá... A na CHPS chodíš aj po čerstvom nasnežení cestou kadiaľ nechodia autá a nikto tade ani neprešiel
Radšej mi povedzte ako je na to Žiarska chata alebo zajtra pôjdem zas do Roháčov Zvažoval som aj Pilsko, ale po tomto oteplení a následnom zamrznutí tiež asi nebude ono...
Vidím že tam máš také akési Maxxisy. Ak sú to Ikony 2,35 tak s nimi sa dá trochu s tlakom pohrať. Ale závisí isto aj od toho či ten sneh nie je moc mäkký. Ja mám väčšinou na CHPS posledne takéto nejaké podmienky. A potom ešte ťažký sneh a občas trochu ľadu. 🙂🙂
Ikony 2,2 nový o málo užší a ľahší model. Po koľaji sa aj mne šlo dobre, aj keď ju zasnežilo Akonáhle som sa dostal ku jednej chate (viď foto) tak vyššie smerom na zjazdovku už len hrubá vrstva mäkkého snehu. A tie 2 doliny sa dali len z dola kde boli aspoň trochu prejdené, vyššie ten sneh už vôbec nedržal, teplota okolo 0°C. Asi by som si to zajtra dal znova, primrzne to a pôjde sa lepšie má byť do -10°C (zas bude problém s Garminom )
Som myslel podľa fotky, že to môžu byť aj také 2,35ky..na tom som jazdil minulú zimu a celkom to šlo, ale minulú zimu nebolo tak veľa snehu ako túto. Teraz už jazdím na tých ako píšeš Fat kolesách, ale nie úplne ale len Pluskových Maxxisoch. To moc pomáha, ale tiež to má limity. Dnes som ich akurát zhodil a dávam čosi užšie, lebo zajtra ako píšeš bude primrznuté tak tiež neviem kam pôjdem. Cez víkend je CHPS oničom - 200 ľudí všade, celé zle.
... je to brutálny masaker ľad zamrznuté kolaje ale len úsek cca od krasneho dubu po antolstal , zdravím pána čo sme sa na kolečku mínali 2x najlepšie na tom bolo skončí ľad a začína sucha cesta na žiletky
Dnes sa zadarilo. Podmienky ťažké (hlavne koniec Látanej doliny), ale po včerajšku aspoň vyhovujúce a jazditeľné Takže spolu 2x Roháčska a 2x Látaná dolina...
Ja dnes prvý "poCovidový" výjazdík.
Dnes mi skončila karanténa, tak som bol skúsiť že čo si môžem dovoliť.
Prekvapilo celkom fajn.
Možno by som aj viac dal ale miestami to bolo klzisko.
Obľúbené Šiance a späť.
Trip Dist: 26,97 km
Ride Time: 1:48:58
Avg Speed: 14,85 km/h
Max Speed: 54,39 km/h
Altitude Up: 493 m
Temperature: +1°C
Som si zmyslela, ze konecne pojdem na Pyramidu hore po vojenskej, ze reku prituhlo, blato by nemalo byt a po vojenskej "je to sice bliz, ale o to horsi cesta". Ake bolo moje prekvapenie, ked na polceste cca spozorujem suvislu vrstvu ladu na trase. No nic. Otocka dole, tolko casu nemam. Ked som zisla pri liecebak, sa mi zdalo, ze sak mam este cas, dieta v kociari spi ako bundas, idem este smerom na Drazovsky chytro. Ale co cert nechcel, na cistinke, kde sa oprelo slnko, blato jak hovedo, zasvinena moja osoba aj bajk v priebehu momentu a par otoceni klukami. Tak som urobila jednu fotku a zase otocka, tentokrat uz domov so zastavkou na autoumyvarke, lebo dole kopcom ma ostrielalo bahno z kolies az za usi. Napriek vsetkym komplikaciam a nedokoncenym trasam som spokojna. Co cert nechcel, nakoniec by som stihla aj tu Pyramidu, ako vysvitlo. Ale aspon som si nacistila maso na segedin ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo vidím, že si mal pekné podmienky a tlak smerom dolu by to dosť vylepšil
Radšej mi povedzte ako je na to Žiarska chata alebo zajtra pôjdem zas do Roháčov
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/538180/mtb.html
Dnes mi skončila karanténa, tak som bol skúsiť že čo si môžem dovoliť.
Prekvapilo celkom fajn.
Možno by som aj viac dal ale miestami to bolo klzisko.
Obľúbené Šiance a späť.
Trip Dist: 26,97 km
Ride Time: 1:48:58
Avg Speed: 14,85 km/h
Max Speed: 54,39 km/h
Altitude Up: 493 m
Temperature: +1°C
Na Zámkovského a Brnčalku by som sa rád vrátil.