den1: Volovske vrchy - styk s prirodou

par ludi som stretol pod Kloptan, potom uz nikoho, az na Skalisku a potom opat nikoho. ani SNP-ckari. utulne prazdne. na Galovej sme boli na noc dvaja, tak som sa supol pekne dnu. travy bolo vela, ale chodnik preslapany, prepileny. tak to celkom slo. rychlejsie ako som cakal. no nakoniec mi naladu pokazila narezana bocnica. a zrovna v uplnej prdeli. idem fukat a pozeram, medvedie hovno. no tak som si povykrikoval trosku

na 5 dofuknutie konecne mlieko zalepilo. vecer som este stihol kupelnu a pohodu na slniecku.
den2: Sysle. rano som vypadol skoro. nevedel som co spravi ta bocnica, tak som chcel casovu rezervu. opat tereny plne travy, ale dnes to bolo podstatne jazdivejsie a menej divoke. aj ked modra nad Telgartom pekne zarasta. dalo sa este prejst. zlta po Severnu luku zase ponukla neobycajne pohlady. obrovsky otvoreny priestor. stromy nikde. a asi najkrajsi vyhlad na Kralovku aky som videl. len mi tu zacalo znova sfukovat koleso. Sysle podla ocakavani, uplna pecka. (konecne som sa sem dostal) su vsade, je ich vela a daju sa hladkat. a pokial mas v ruke slnecnicu, tak aj chytit. v stupani na Velku luku definitivne vrazan do bocnice knot dufajuc, ze sa
plast neroztrhne uplne. pomohlo, zvysok cesty bol klud. cez Muransku po zelenej koli sice kratkemu ale krasnemu useku. naspat uz pekne po asfalte. Telgart-Mlynky je pre mna jedna z najkrajsich ciest. navyse mi v Telgarte krasne vysiel obed o 12-tej. Raj som strihol Geravy a bol som rad, ze som stihol skorsi vlak a vyhol sa tak nocnej burke pri navrate z TN.
medzi Kojsovskou a Kloptanom
Kloptan som podisiel podla trasy slovakia divide
tunel na Osadnik
okolie Osadnika
hreben smer Uhornianske
sedlo
Pipitka v pozadi
od Uhornianskeho po Skalisko velka nadhera
vyhlad zo Skaliska
za Skaliskom este pekne, od sedla Volovec vela travy a potom nepekna podchadzka hrebena ktora zacina zarastat
nad
sedlom Sulova, podvecerne hustiny
velka podvecerna radost
kupelna pri Galovej
utulna Galova
zapad slnka medzi Tatrami a Kralovou
ranny odjazd od Galovej
Palcmanska masa
Voniarky
modra nad Telgartom aj takto
zaver k Prehybke
po zltej do sedla Severna luka