Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
HDi motory od Peugeota - čo o nich viete? Spoľahlivé?
Hadam trocha pomože. Nemame Leva ale Nový Citroen C4 2011 s 1,6 HDi 82kW a 110k, 270Nm a 6M. Ide to pekne od spodu. Mame najazdených 72tis. km cca niečo cez 2 roky. Zatial žiadne problémy neboli a ani o žiadných neviem. Spotreba okolo 5,1l/100km a dokonca aj v letných horúčavách so zapnutou aut. dvojzon. klimou. Pri svižnejšej jazde na dialnici cca 150 - 160 okolo priemer 5,5l. Jazda podla predpisov 50 - 90- 130.. tak sa pohybuje spotreba na urovni 4,4l/100km. Spokojnosť je aj s celým autom.
My sme mali Berlingo s HDi motorom a problemy nastali po prelomeni 100k ....Tam to postupne zacalo odchadzat a len sa toho rychlo zbavit. Kolegyna mala C4 neviem ktory rocnik ale s tych novsich asi 2009 a tiez bola rada ked sa toho zbavila.
Ako s kazdym modernym dizlom - capovat kvalitku (co ti ani znackova pumpa nedokaze nastopro zabezpecit), nejazdit s tym vylucne po meste a obcas tomu dat nazrat.
Ci to prevadzkoval aj predosly majitel (spolu so spravnym zaobchadzanim s turbom) je otazne, ale risknut to mozes.
Ja mam 11 rocny 2.0HDi, skoro 200 tisic na tachaci a jedina investicia priamo do motora boli rozvody..
Vďaka Motor si teda nepýtal žiadne nadštandardné investície?
No mame "len" 72tis. km ale nič sa nevyskytlo. Samozrejme tankovanie iba na Shell-ke. Motor na dialnici nie hned vypnuť a tak. Zaobchádza sa s ním dobre. Hm tak musim povedať, že vo firme mame aj C3. Uvedenie do prevadzky 1.1.2003, 1,1l motor, 3 valec a ma najazdené 320tis km. Jazdi na nom doteraz len jeden človek. Pravidelne servisovaný asi do roku 2010. Od vtedy už nechodí do autor. servisov. Kvôli vysokým nákladom. Ale už by to chcelo nové.
Jedinym problemom 1,6HDi 16V je spojka. Ku koncu zivotnosti to zacne robit problemy, pedal zacne tazko chodit a zadrhavat sa. Ale ten motor je nezmar. Neduni, neklepe a taha v podstate od volnobehu. Ale vzdy sa hovorilo ze tie motory preziju cele auto a u francuzov sa tomu vobec nedivim.
Ako napisal vendo treba tam hodit aditiva, a netankovat polnohospodarsku naftu, ako to aspon u nas robi dost ludi- hlavne na dedinach
A osobne si myslim, ze nafty ako v-pover diesel a max motion diesel su kvalitnejsie
Ak hovorim somariny tak sa ospravedlnujem
povedz tatovi že hej je to somarina v-pover a max motion je v základe to isté palivo čo hoc ktoré iné, akurát pridané špeci omáčky ktoré si vieš pridávať aj sám...
je to jeden zdroj, otázka je ale kto to v čom prepravuje a skladuje a ako sa o nádrže stará.. ale tam tiež nezáleží od značky ale od konkrétnej pumpy a majitela..
čorkari ma pobavili čo už život ide dalej aj tak som to chcel predať.Tak som manželke ako darček za syna kupil nový povoz snaď bude spokojna. 1,6 čistý bemzín.
čorkari ma pobavili čo už život ide dalej aj tak som to chcel predať.Tak som manželke ako darček za syna kupil nový povoz snaď bude spokojna. 1,6 čistý bemzín.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hadam trocha pomože. Nemame Leva ale Nový Citroen C4 2011 s 1,6 HDi 82kW a 110k, 270Nm a 6M. Ide to pekne od spodu. Mame najazdených 72tis. km cca niečo cez 2 roky. Zatial žiadne problémy neboli a ani o žiadných neviem. Spotreba okolo 5,1l/100km a dokonca aj v letných horúčavách so zapnutou aut. dvojzon. klimou. Pri svižnejšej jazde na dialnici cca 150 - 160 okolo priemer 5,5l. Jazda podla predpisov 50 - 90- 130.. tak sa pohybuje spotreba na urovni 4,4l/100km. Spokojnosť je aj s celým autom.
Ci to prevadzkoval aj predosly majitel (spolu so spravnym zaobchadzanim s turbom) je otazne, ale risknut to mozes.
Ja mam 11 rocny 2.0HDi, skoro 200 tisic na tachaci a jedina investicia priamo do motora boli rozvody..
No mame "len" 72tis. km ale nič sa nevyskytlo. Samozrejme tankovanie iba na Shell-ke. Motor na dialnici nie hned vypnuť a tak. Zaobchádza sa s ním dobre. Hm tak musim povedať, že vo firme mame aj C3. Uvedenie do prevadzky 1.1.2003, 1,1l motor, 3 valec a ma najazdené 320tis km. Jazdi na nom doteraz len jeden človek. Pravidelne servisovaný asi do roku 2010. Od vtedy už nechodí do autor. servisov. Kvôli vysokým nákladom. Ale už by to chcelo nové.
chcem sa opýtať:
aká je priama alebo nepriama úmera, cena a kvalita paliva (nafty) v SK,
...ked ho všetci nakupujú z jedného zdroja ...
A osobne si myslim, ze nafty ako v-pover diesel a max motion diesel su kvalitnejsie
Ak hovorim somariny tak sa ospravedlnujem
je to jeden zdroj, otázka je ale kto to v čom prepravuje a skladuje a ako sa o nádrže stará.. ale tam tiež nezáleží od značky ale od konkrétnej pumpy a majitela..
Hajzli ruky im dolámať
co hladali vo volante? kokain?
tak že gratulujeme k malému punkáčovi?