Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ja mám 1,8 tdci. Ak si pozeral ten link o tom, prečo si treba dávať bacha na diesle, tak od začiatku decembra mám presne ten istý problém priradený k môjmu motoru ako opisujú. Pri vytočení motora do vyšších otáčok vypadne turbo a motor sa dostane do núdzového režimu. Najazdených 160 tis. km. Ďalej sú to problémy so štartovaním v zime, o mrznúcej nafte ani nehovorím. V zime treba mať stopercentné žhaviče a od istej teploty prilievať do nafty všakovaké aditíva. Vyššia hmotnosť motora znamená vyššiu záťaž náprav - skúsenosť z octavie. Tá mala tiež problém s vypadávaním turba. Poteší keď obiehaš kamión a oproti ide ďalší ...
Ak ideš kupovať nové auto a neplánuješ ho mať dlhšie ako nejakých 150 tis. km, tak pokojne kúp diesel (tá 1,6ka je od peugeotu). S vekom však prináša diesel len problémy, ten vysokotlaký vstrekovací systém sa potom opotrebuje, upcháva a pod. Ale s takými problémami si sa už hádam na diesli strtetol.
clanok som cital,dost ma prekvapil kolko problemov maju diesle...no na mojom HDicku zatial nenachadzam nejake zmeny v chovani pri jazde,celkovo je od novoty trochu lenivsi(1,6),hlavne rozbehy,ale je tiez pravda,ze ta 307SW je uz trochu tahsie auto,chcelo by to 2liter...(mam na nom cez 90000km za 2,5roka).Nafta mi zamrzla zatial iba raz-tuto zimu,no slo to bez problemov a po hodinke sa kontrolka prestala svietit.Od leta budem jazdit tak 20000km rocne.
tiež sa neviem rozhodnúť či benzín alebo diesel. Ktorý motor má dlhšiu životnosť pri relatívne správnej starostlivosti? Jazdím len 5000-10000 km ročne, takže tých 100 000 najazdím asi za 15 rokov. Keďže chcem kúpiť ojazdené, ktoré by ma bez nejakej veľkej starostlivosti tých 100 000 km malo vydržať, neviete mi poradiť koľko maximálne najazdených km by mal mať diesel a benzín aby sa mi to oplatilo kúpiť?
turcyk...ked najazdis tak malo, tak jednoznacne benzin ( aspon podla mna )...a kupovat jazdene auto asi jedine vtedy ked bude mat 100tis km a menej ( cim menej, tym lepsie )...no a ako taku zaruku spravnosti poctu najazdenych km budes mat vtedy ked bude k autu aj servisna knizka...
stanovil som si takéto požiadavky, aj keď neviem či všetky sú správne. Okolo 80 000km, servisná knižka, čiže tak ako píšeš, a k tomu prvý majiteľ a skôr priamo od predajcu ako cez bazár. Najväčším favoritom kvôli cyklistike je Ford Galaxy.
ešte napíš pre koľko ľudí a ako sa bude využívať auto.ale nevidím dôvod kupovať také veľké auto len kvôli biku.na to Ti stačí kdejaké kombi, ktoré má nižšiu spotrebu a lepšie jazdné vlastnosti za každých podmienok
Ved kludne staci aj obycajne male auticko so stresnym nosicom na bike. ale jednoznacne si kup benzin. a havne manual a nie automat. tie maju vacsiu spotrebu. benzin je zivsi ako disel.
2warzone: 307čka má kontrolku zamrznutej nafty? Či palivového filtra? Tie problémy ako píšu ani nemajú diesle, ale skôr turbodiesle. Závady sa netýkajú samotného motora ako skôr tej turbo-nadstavby.
2speedy: nechce sa mi veriť že si už šoféroval automat keď takto píšeš. Nejde o spotrebu, ale o pohodlie a v konečnom dôsledku si myslím, že automat je aj k motoru šetrnejší. Ak ti ide o živšiu jazdu, tak 0,5 l spotreby navyše automatiky ľahko prekonáš aj s manuálom.
je to kontrolka filtra pevnych castic a vypisalo mi napis antipolution fault,co je porucha cinnosti vstrekovacieho systemu.Pri rannom starte v -12stupnov to bolo jasne...
Ale stejne mi nik neodpisal ohladom vyberu medzi 1.6 Duratorq TDCi alebo 1.6 Duratec 16V
ešte napíš pre koľko ľudí a ako sa bude využívať auto.ale nevidím dôvod kupovať také veľké auto len kvôli biku.na to Ti stačí kdejaké kombi, ktoré má nižšiu spotrebu a lepšie jazdné vlastnosti za každých podmienok
chcem ho totiž využiť aj ako taký menší karavan, kde keď sa vyhodí druhý rad sedadiel je dostatok miesta na pohodlné vyspatie min. 2 ľudí. Mám v pláne prejsť si talianske a francúzske Alpy po trasách Giro a Tour de France etapovým spôsobom a tam ho chcem takto využívať, lebo neviem kde a ako by som každý deň zháňal ubytovanie.
Mám v pláne prejsť si talianske a francúzske Alpy po trasách Giro a Tour de France etapovým spôsobom a tam ho chcem takto využívať, lebo neviem kde a ako by som každý deň zháňal ubytovanie.
malý OT ale užitočný, jednoznačne v kempoch, je ich tam more a ver tomu, že bez sprchy, možnosti si oprať spotené oblečenie a teplej večere sa ti ten výlet zmení na nočnú moru. toľko môj postreh.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked rozmyslate nad novym autom, pozrite www.autoolymp.sk. Tam su zlavy predajcov na nove a predvadzacie auta - obcas sa objavi dost vyrazna zlava...
Pekny vikend prajem
http://www.youtube.com/watch?v=kBekcgFEf34
http://www.mazda.sk/NR/rdonlyres/5DF9E652-B4E5-4792-A82D-A18188A68034/0/price_M6FL_sk.pdf
Ak ideš kupovať nové auto a neplánuješ ho mať dlhšie ako nejakých 150 tis. km, tak pokojne kúp diesel (tá 1,6ka je od peugeotu). S vekom však prináša diesel len problémy, ten vysokotlaký vstrekovací systém sa potom opotrebuje, upcháva a pod. Ale s takými problémami si sa už hádam na diesli strtetol.
a ci jazdis dlhe trate alebo mesto, kolko studenych startov atd...
2speedy: nechce sa mi veriť že si už šoféroval automat keď takto píšeš. Nejde o spotrebu, ale o pohodlie a v konečnom dôsledku si myslím, že automat je aj k motoru šetrnejší. Ak ti ide o živšiu jazdu, tak 0,5 l spotreby navyše automatiky ľahko prekonáš aj s manuálom.
Ale stejne mi nik neodpisal ohladom vyberu medzi 1.6 Duratorq TDCi alebo 1.6 Duratec 16V
chcem ho totiž využiť aj ako taký menší karavan, kde keď sa vyhodí druhý rad sedadiel je dostatok miesta na pohodlné vyspatie min. 2 ľudí. Mám v pláne prejsť si talianske a francúzske Alpy po trasách Giro a Tour de France etapovým spôsobom a tam ho chcem takto využívať, lebo neviem kde a ako by som každý deň zháňal ubytovanie.
Viacerí ťa tu nabádame na kúpu Duratecu.
malý OT ale užitočný, jednoznačne v kempoch, je ich tam more a ver tomu, že bez sprchy, možnosti si oprať spotené oblečenie a teplej večere sa ti ten výlet zmení na nočnú moru. toľko môj postreh.