Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Mne sa stala teraz nepríjemná vec mi volala tá čo kúpila odo mňa auto pred 3týždami že jej vyviera voda, že chce aby som hradil opravu alebo vrátiť auto alebo bude súdne vymáhať. Proste to je už hrôza toto, Veď to auto malo 18rokov a hocičo môže odísť každý deň
u mna je kandidat na dalsie, resp. druhe auto Subaru Forester, ale vyskusal by som si aj CX-5
rok dozadu sme CX-5tku vytahovali prave Forestrom z neupraveneho zasnezeneho parkoviska v Tureckej...majitel prveho spominaneho chcel zjavne znamemu ukazat aku ma "paradnu" stvorkolku
Mne sa stala teraz nepríjemná vec mi volala tá čo kúpila odo mňa auto pred 3týždami že jej vyviera voda, že chce aby som hradil opravu alebo vrátiť auto alebo bude súdne vymáhať. Proste to je už hrôza toto, Veď to auto malo 18rokov a hocičo môže odísť každý deň
ja ked som predaval svoju staru Astru tak som spisal kratku zmluvu a v nej ze auto je v stave primerane veku a ze kupujuci nema pravo narok na akekolvek vymahanie v pripade zavady. resp nieco take, uz si to nepamatam. proste nemal narok na nic otazne je teda ci si mal kupno predajnu zmluvu a ak hej co v nej bolo. kazdopadne vodna pumpa nie je uplne najlacnejsia zalezitost.
Zalezi na kupno/predajnej zmluve. Je dobre mat to tam spomenute ked predavas ojazdene auto.
Hack3r predbehol si ma Zacal by som lacnejsie od termostatu.
Osobne si myslím že to bude termostat ak hej lebo mne ostal raz otvorený vodný kameň sa spravil teraz si myslím že zas a mohol byť zavretý. Potom môže byť hadica, chladič, a horšie tesnenie pod hlavou, prípade blok. Ale tak mám zmluvu napísanú myslím si celkom ok. Ešte ako férový som jej ponúkol že sa na to môže pozrieť môj mechanik že nech to dovezie. Odmietla. Tak som sa rozhodol že keď bude volať poviem nech si to dá na vlastné náklady opraviť, že nemôže čakať od 18ročného auta že bude bez investícii.
No to som navrhol, ale odmietla tak keď mi bude volať proste poviem nech si to dá na vlastné náklady opraviť prípade nech to rieši ako uzná za vhodné. Mala testovaciu jazdu, šla na tom cez 100km domov a ozvala sa až po 3týždnoch čo mohla stým auto urobiť hocičo.
Sudne vymahat opravu by bol aj tak problem. Musela by dokazat ze auto malo tuto zavadu uz pri predaji a bola skryta. Inymi slovami ze si jej predal macku vo vreci. Co je pri tak starom aute blbost. Ono ta 6 mesacna zaruka pri ojazdenych autach je aj tak viac menej nevymozitelna
Ak jej nejde para z vyfuku a nema vodu v oleji (emulziu) tak to najskor nebude tesnenie pod hlavou a ani blok. Skor si myslim, ze to bude len nejaka blbost. Drzim palce
No to som navrhol, ale odmietla tak keď mi bude volať proste poviem nech si to dá na vlastné náklady opraviť prípade nech to rieši ako uzná za vhodné. Mala testovaciu jazdu, šla na tom cez 100km domov a ozvala sa až po 3týždnoch čo mohla stým auto urobiť hocičo.
nemá najmenšiu šancu,aby vyhrala prípadný súd-pri takomto starom aute sa môže potentovať hocičo hocikedy,po troch týždňoch jazdenia proste smola,musela by dokázať,že na aute bola v čase kúpy skrytá závada,o ktorej si vedel a neupozornil na ňu,to nemá šancu-predajná cena bola asi nízka-adekvátna stavu a veku vozidla,takže nerieš,a už vôbec nepristupuj na to,aby si hradil opravu u jej známeho servisáka-je celkom možné,že ťa len skúša obabrať o nejaké peniažky,pritom žiadna porucha ani neexistuje (dúfam,že si to auto nepredal cigánom-teda ehmm rómom... )
Nie nie cigánom by som to ani nedal a ani previesť by sme sa neboli, bola to moja srcovka strávil som pri nej kopu času ani by som ho nepredával keby sme nekúpili forda, teraz to stálo len v garáži cez mesiac a pol raz za týždeň som to šiel vyvetrať. Preto som ho predával, z ceny som ani nespustil a pri tom čo som do toho dal € tak som prerobil cez 500€ ale rátal som vtedy keď som ho opravoval že ho budem mať minimálne 2roky čo sa nestalo, Dával som tam Sachs, Lemforder,... všetko kvalitnejšie, nie čínske náhrady, prípade originál veci z druhej ruky, Tak som kupoval chladič napríklad. V auguste som robil komplet brzdy aj zo Silentbloky zadnej nápravy a to stáli veci okolo 400€. Mohol som tam dávať račej Meyle by som o polku ušetril.
Dano5
Osobne ja by som sa pre 2000€ ani netrepal na súd, musela by veľa investovať a nemá istotu že by to vyhrala.
peter1976
Ja by som začal hľadať pri termostate, vodná pumpa a pokračoval ďalej
Veď ak mi bude zajtra volať poviem nech si to dá na svoje náklady opraviť alebo nech robí ako uzná za vhodné, ja stým nič nemám keby sa to stalo na testovacej jazde alebo po ceste domov nepoviem nič ale ozvali ste sa mi o 3týždne. Niečo v tom zmysle poviem.
ak ti môžem poradiť ...ak sa kupujúca začala priamo alebo nepriamo vyhrážať, ...
povedz jej do telefónu, že ju žiadaš, aby ti všetko, čo chce, dala v písomnej forme
a ty jej obratom odpovedz (písomne) samozrejme ... s tým že jej vysvetlíš slušne, ale jasne
"ŽE MÁ SMOLU"
auto užívala 3 týždne (a ty nemôžeš vedieť akým spôsobom, napr. jazdila na 2.ke 120 hm/h ... 80 km) ... v žiadnom prípade nesúhlas,(ani nesľubuj) ani sa nezaväzuj, že jej niečo uhradíš,
ja keby som si bol špekulant a dal si opraviť auto sám, na "tvoje" náklady ... nechám si urobiť generálku ...
inak formulka
"auto je používane a v primeranom stave zodpovedajúcemu veku a počtu najazdených kilometrov"
by bola hneď na začiatku všetko vyriešila ...
V zmluve som uz videl aj napr. "Auto sa predava ako celok na nahradne diely"... Pri tom veku je to risk, ktory bud znasas, alebo do toho nejdes... A vyssie padla poznamka, ze vsetka komunikacia pisomne, s tym treba jednoznacne suhlasit a trvat na tom. Velku hubu ma kazdy, :-/
Nie obratom, počkaj si na zákonom určenú lehotu (30 kalendárnych dní, bolo kedysi, neviem ako sa to pomenilo).
Ak má dotyčná takýto nekompromisný prístup, začni manévrovať.
Na maily nereaguj, nedoporučené listy do koša, v telefóne zablokovať číslo. Ty ak budeš reagovať, len písomne, doporučene, podací lístok odložiť.
Takto reagoval dodávateľ plastových okien na moju reklamáciu. Dokonca nepreberal doporučenú poštu. Až som sa nasral a celú agendu aj s fotodokumentáciou som postúpil ŠOI-ke. Pán podnikateľ prišiel osobne závady odstrániť a ešte chcel antidátumovať odstránenie závad, aby mal nižšiu pokutu. Nasrať. Ale to už je od veci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bavis
Osobne som riešil čo bude pravdepodobne ďalšie auto a kvôli max zaťaženiu zatiaľ vyhráva S-max. Nič iné sa na aktuálny Galaxy nechytá
rok dozadu sme CX-5tku vytahovali prave Forestrom z neupraveneho zasnezeneho parkoviska v Tureckej...majitel prveho spominaneho chcel zjavne znamemu ukazat aku ma "paradnu" stvorkolku
Neklam, stalo ma to "iba" 900€ s robotou:-) ale zohnať súčiastky nie je lahka úloha:-)
ja ked som predaval svoju staru Astru tak som spisal kratku zmluvu a v nej ze auto je v stave primerane veku a ze kupujuci nema pravo narok na akekolvek vymahanie v pripade zavady. resp nieco take, uz si to nepamatam. proste nemal narok na nic
Zalezi na kupno/predajnej zmluve. Je dobre mat to tam spomenute ked predavas ojazdene auto.
Hack3r predbehol si ma
Spočítaj si čas ktorý si tým strávil, cestu na východ a si zase tam.
nemá najmenšiu šancu,aby vyhrala prípadný súd-pri takomto starom aute sa môže potentovať hocičo hocikedy,po troch týždňoch jazdenia proste smola,musela by dokázať,že na aute bola v čase kúpy skrytá závada,o ktorej si vedel a neupozornil na ňu,to nemá šancu-predajná cena bola asi nízka-adekvátna stavu a veku vozidla,takže nerieš,a už vôbec nepristupuj na to,aby si hradil opravu u jej známeho servisáka-je celkom možné,že ťa len skúša obabrať o nejaké peniažky,pritom žiadna porucha ani neexistuje (dúfam,že si to auto nepredal cigánom-teda ehmm rómom... )
Dano5
Osobne ja by som sa pre 2000€ ani netrepal na súd, musela by veľa investovať a nemá istotu že by to vyhrala.
peter1976
Ja by som začal hľadať pri termostate, vodná pumpa a pokračoval ďalej
Veď ak mi bude zajtra volať poviem nech si to dá na svoje náklady opraviť alebo nech robí ako uzná za vhodné, ja stým nič nemám keby sa to stalo na testovacej jazde alebo po ceste domov nepoviem nič ale ozvali ste sa mi o 3týždne. Niečo v tom zmysle poviem.
povedz jej do telefónu, že ju žiadaš, aby ti všetko, čo chce, dala v písomnej forme
a ty jej obratom odpovedz (písomne) samozrejme ... s tým že jej vysvetlíš slušne, ale jasne
"ŽE MÁ SMOLU"
auto užívala 3 týždne (a ty nemôžeš vedieť akým spôsobom, napr. jazdila na 2.ke 120 hm/h ... 80 km) ... v žiadnom prípade nesúhlas,(ani nesľubuj) ani sa nezaväzuj, že jej niečo uhradíš,
ja keby som si bol špekulant a dal si opraviť auto sám, na "tvoje" náklady ... nechám si urobiť generálku ...
inak formulka
"auto je používane a v primeranom stave zodpovedajúcemu veku a počtu najazdených kilometrov"
by bola hneď na začiatku všetko vyriešila ...
Nie obratom, počkaj si na zákonom určenú lehotu (30 kalendárnych dní, bolo kedysi, neviem ako sa to pomenilo).
Ak má dotyčná takýto nekompromisný prístup, začni manévrovať.
Na maily nereaguj, nedoporučené listy do koša, v telefóne zablokovať číslo. Ty ak budeš reagovať, len písomne, doporučene, podací lístok odložiť.
Takto reagoval dodávateľ plastových okien na moju reklamáciu. Dokonca nepreberal doporučenú poštu. Až som sa nasral a celú agendu aj s fotodokumentáciou som postúpil ŠOI-ke. Pán podnikateľ prišiel osobne závady odstrániť a ešte chcel antidátumovať odstránenie závad, aby mal nižšiu pokutu. Nasrať. Ale to už je od veci