Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Vytáčať treba lebo zlenivejú.
Náš vysávač VW polo 1,2 trojvalec 51kw papká od 5,3 do 5,5 litra pri rozumnom približovaní sa po okolí (predpisovo).
Možno by sa dalo stlačiť ho aj na číslo blízko 5litrom a určite by zožralo aj 8litríkov.
No hlavne záleží na tom koľko nás v autíčku aj sedí a čo máme naložené. Koľkokrát som začal obiehať a radšej som sa pekne krásne zaradil lebo ono to je "živé" len keď tam sedí len šofér resp. šoférka
Ja mám na starej Alhambre 1,9TDI 81kw dlhodobú spotrebu 6,56l/100km nafty. A to jazdím 75% naložený až po strop. Len samotné auto má 1,8t.
Také autá sa už nevyrábajú.
Keď ste spomenuli spotrebu, cez leto BB - Gradac (Chorvátsko) 1050km a priemerná spotreba 5,5l benzínu, Toyota Yaris 1,33 DVVTi, plné auto, jazda podľa predpisov miestami viac
To je pravda ale priznám, že neviem, viac ako 6 to nebolo, boli sme traja šoféri a všetci sme sa čudovali ako málo to žerie, má to 6 stupňov a na spotrebe to je cítiť.
Len pre porovnanie, moja Honda CR-V 2.0 benzín 110kw mala za minulý rok priemerku 8,3l/100km. 80% z toho som nabehal po meste. Na trasách po okreskách a cestách II. triedy do rýchlosti 100km som mal priemer 6,9l/100km. Nižšia spotreba o cca 1l a ušetrené 1,22€ pri dieslových autách v tejto kategórii mi nestojí ani za uvažovanie!!! Je to moje 4. benzínové a 3. japonské auto / Škoda 120, Mazda 626, Honda Accord /a nikdy, opakujem nikdy by som si dieslové auto nekúpil, pokiaľ by som ročne nenajazdil aspoň 40.- 50tis. km. A nikdy, opakujem nikdy by som si nekúpil iné ako japonské auto. Fáma, že náhradné diely na japoncov sú drahé vôbec nie je pravda. Samozrejme nehovorím o dieloch kupovaných v autorizovanom servise.Diel rovnakého určenia pre Hondu Accord a Škodu Fabia bol v pomere 11€/20€ v prospech Hondy.
A vrchol diletanstva v dnešnej dobe sú marketingové ťahy automobiliek, ktoré bohužiaľ kvôli emisným normám začali vyrábať minimotorčeky s jedným...dvomi...a v budúcnosti ešte s bohviekoľkými turbami s deklarovanými spotrebami na úrovni mojej spotreby vodky za jednu dobrú žúrku! Jazdí to super, ak to šoféruje 50 kg baba sama v aute, dolu kopcom z Donovalov s vypnutou klímou s vetrom v chrbte. Ďakujem, nemám záujem. Kvôli ušetreným pár € sa nemám chuť zabiť pri predbiehaní kamiónu s drevom hore Šturcom s plne naloženým autom a na nosiči s tromi bikami len preto, že nejaké auto s motorom, ktorý patrí do mixéra alebo vysavača / mimochodom presne tak aj znejú / nevládze ani po podradení do dvojky a vodič kamiónu sa ide posrať od smiechu keď vidí moje spotené čelo a manželku od strachu v bezvedomí.
Sorry ak som urazil vyznávačov dieslov, hračkárskych minimotorov alebo nebodaj elektromobilov. To určite nebol môj zámer. Len som poukázal na skúsenosť s autami, ktorých zmysel a vlastnosti sa pomaly z ciest vytrácajú. Ale hlavne sa chcem vždy bezpečne vrátiť domov po našich výjazdoch aj keď je bike v tej chvíli na nosiči:-)
Ak chceš niečo sa opýtaj, ak budem vedieť odpoviem. Ale zbytočné poznámky si nechaj. Plytváš tvojim aj mojim časom. Presne takúto debatu som ale aj očakával:-)
inteligentnnemu cloveku by to z tej mojej otazky doslo ... tos, jak vravi kolegyna "nie kazdy moze byt manazer"
kazdopadne dakujem za radu , hned rano idem volat svokrovi nech svojho range rovera 250kw ide predat bo na tom nepredbehne ani kamion hore kopcom asi si tiez pojdem kupit tu cr-v ... a rovno aj dve, clovek nikdy nevie
No ako chceš, kúp si aj štyri Hondy, ale Range Rovery by som si určite kúpil dva, jeden na náhradné diely. Ale aspoň konečne vidím na tvojej profilovej fotke ako vyzerá inteligent. A nebodaj ešte aj manager.Neviem prečo sa navážaš, ja som napísal moju skúsenosť a názor. Ja ťa neodsudzujem že jazdíš na TDCi. Vygoogli si na nete test kde porovnávali spotrebu Focus 1,0Ecoboost a Focus 2,5 RS v rôznych jazdných režimoch. Rozdiel v spotrebe bol v pomere k obrovskému výkonovému rozdielu veľmi malý.
Sused mal noveho Rovera....stále ho mal v servise..inak mne sa rozum zastavuje nad tym, ze si niekto kupi Mercedes S alebo BMW 7 diesel.. A minule som videl a hlavne pocul Porsche Panamera diesel.. heh
Ano priemer za rok 2015 som mal 8,3l/100km. Nie spotreba iba v meste!!! Najazdených cca 15000km.V zime cca do apríla je to okolo 10l, ale v lete to potom klesne okolo 8l. A naozaj chodím cca 80% po meste.
Presne pre takých ako ty som dával môj príspevok, pretože to ľudia, ktorí velebia diesle nevedia pochopiť. Keby som zohnal motor 2,4 benzín ako som chcel s manuálnou prevodovkou, bol by som ešte radšej.
ja len tolko, ze JoKo asi myslel behanie po nohach ....teda, ak som dobre pochopil...
...kazdopadne dakujem za radu , hned rano idem volat svokrovi nech svojho range rovera 250kw ide predat bo na tom nepredbehne ani kamion hore kopcom asi si tiez pojdem kupit tu cr-v ... a rovno aj dve, clovek nikdy nevie
wow, tvoj svokor ma RR 250kW ... vsetci sme teraz z tejto informacie o tvojom svokrovi odpadli...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Náš vysávač VW polo 1,2 trojvalec 51kw papká od 5,3 do 5,5 litra pri rozumnom približovaní sa po okolí (predpisovo).
Možno by sa dalo stlačiť ho aj na číslo blízko 5litrom a určite by zožralo aj 8litríkov.
No hlavne záleží na tom koľko nás v autíčku aj sedí a čo máme naložené. Koľkokrát som začal obiehať a radšej som sa pekne krásne zaradil lebo ono to je "živé" len keď tam sedí len šofér resp. šoférka
Také autá sa už nevyrábajú.
A cestou spat? Lebo tam je to dole kopcom......
A vrchol diletanstva v dnešnej dobe sú marketingové ťahy automobiliek, ktoré bohužiaľ kvôli emisným normám začali vyrábať minimotorčeky s jedným...dvomi...a v budúcnosti ešte s bohviekoľkými turbami s deklarovanými spotrebami na úrovni mojej spotreby vodky za jednu dobrú žúrku! Jazdí to super, ak to šoféruje 50 kg baba sama v aute, dolu kopcom z Donovalov s vypnutou klímou s vetrom v chrbte. Ďakujem, nemám záujem. Kvôli ušetreným pár € sa nemám chuť zabiť pri predbiehaní kamiónu s drevom hore Šturcom s plne naloženým autom a na nosiči s tromi bikami len preto, že nejaké auto s motorom, ktorý patrí do mixéra alebo vysavača / mimochodom presne tak aj znejú / nevládze ani po podradení do dvojky a vodič kamiónu sa ide posrať od smiechu keď vidí moje spotené čelo a manželku od strachu v bezvedomí.
Sorry ak som urazil vyznávačov dieslov, hračkárskych minimotorov alebo nebodaj elektromobilov. To určite nebol môj zámer. Len som poukázal na skúsenosť s autami, ktorých zmysel a vlastnosti sa pomaly z ciest vytrácajú. Ale hlavne sa chcem vždy bezpečne vrátiť domov po našich výjazdoch aj keď je bike v tej chvíli na nosiči:-)
Momentálne mám v pohári a vychutnávam Kofolu citrus. Prečo sa pýtaš?
Neuveriteľné, beháš po meste a máš spotrebu 8,3 litra??? To keby si po meste jazdil, tak máš možno spotrebu sto na sto...
Na aute behám, na biku jazdm:-)Na biku mám spotrebu určite vyššiu, hlavne v lete:-)
Ak chceš niečo sa opýtaj, ak budem vedieť odpoviem. Ale zbytočné poznámky si nechaj. Plytváš tvojim aj mojim časom. Presne takúto debatu som ale aj očakával:-)
kazdopadne dakujem za radu , hned rano idem volat svokrovi nech svojho range rovera 250kw ide predat bo na tom nepredbehne ani kamion hore kopcom
Presne pre takých ako ty som dával môj príspevok, pretože to ľudia, ktorí velebia diesle nevedia pochopiť. Keby som zohnal motor 2,4 benzín ako som chcel s manuálnou prevodovkou, bol by som ešte radšej.
ja len tolko, ze JoKo asi myslel behanie po nohach ....teda, ak som dobre pochopil...
A som rád, že cipo nemôže tvoj príspevok editovať tak ako svoj...
wow, tvoj svokor ma RR 250kW ... vsetci sme teraz z tejto informacie o tvojom svokrovi odpadli...
Už vieme, kto sa priženil s čistej lásky☺