Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ja myslím, že je to hlavne ten CVT automat, to je proste zlo Ale kedže na aute jazdieva aj polovička, a jej vyhovuje, všetky pripomienky sa razom stávajú nepodstatné A ten benzín už nie je čo býval, aj keď oproti Európe je to samozrejme stále pohoda
Bezstupnova sa dava aj do subaru levorg co je v podstate impreza prezlecena za kombik takze asi to az take nebude. Akurat ten nissan je zniceny francuzmi
S CVT dokáže motor zaberať v ideálnom spektre otáčok, čiže počas zrýchľovania máš vždy dostupný max. krútiaci moment, resp. výkon, a moderné CVT mávajú režim klasického automatu s prevodovými stupňami. Aj tak to všetko záleží od toho ako je systém vyladený v danom aute s konkrétnym motorom.
No ako som písal, toto je ročník 2014, jeden z vôbec posledných kusov predchádzajúcej generácie X-trailu, pred tým sme mali rovnaký, a ja medzi nimi nevidím žiadny rozdiel. V podstate sa prevodovka chová tak, že pri akcelerácii ide zbytočne do otáčok, a teda neskoro radí, z čoho vyplýva nehospodárnosti jazdy. ((( Auto samo osebe je fajn, až na tento aspekt
To ze to pracovalo v otackach bola jedna vec. Ale co mne najviac vadilo, bol fakt, ze auto nemalo ziadnu zotrvacnost. Ked som dal nohu z plynu tak to hned zacalo brzdit. Ako ked podradis na trojku v 100km rychlosti.
matka má Qashqai 2,0i CVT a myslím že tam má priemernú spotrebu medzi 9-10 l, chodí s tým väčšinou krátke trasy.. úroveň toho vytočenia motora závisí od toho ako človek stupí na plyn, čo je myslím dobre, lebo inak by ťažko to auto mohlo vedieť kedy chceš akcelerovať normálne a kedy potrebuješ vypáliť aby si mohol predbiehať.. čiže keď ide človek tak 50 km/h a dáš tomu plyn na podlahu, tak ten motor vytočí takmer na maximálne otáčky za veľmi príjemnej zvukovej kulisy a krásne a plynule to auto akceleruje, na 1,5 t až moc dobre... čo sa mi na tom páči že tempomat vie v kombinácii s tým automatom udržovať rýchlosť aj dolu kopcom, lebo si vie podradiť...ale inak je to nuda auto, také pre tú staršiu generáciu, kde sa im lepšie nastupuje a lepšie sedí, keď je to celé vyššie, pre ženy ideálne, bezpečné a v zime nemajú problém, aj keď nevedia jazdiť i keď v niektorých situáciach vie byť aj nebezpečné, keď máš 4x4 v režime auto a ideš napríklad po zasneženej križovatke kolmo doprava a dáš tomu na podlahu, tak automaticky predné kolesá strácajú trakciu a pripne zadnú nápravu, nadbytok výkonu ale spôsobí, že zadok začne predbiehať predok.... ale tak ženy jazdia s citom a im takéto nehrozí
To si zle pochopila, nemyslel som vsetky ale vacsinou im to problem v zime robi, pisal som hlavne o mojej matke, viem ako jazdila po snehu ked mala prednohrab
až teraz som si pozrel tie videá, a príde mi zvláštne že ten inštruktor jej tam rovno nestupí na spojku a brzdu... alebo to v hentých krajinách nemajú zdvojené? takže najskôr je to celé fake.. inak mal som inštruktora, ktorý si rád prevzal riadenie bez toho aby čosi povedal, čiže v pohode sme si šli mestom, nič som nerobil zle, inštruktor zbadal nejakého známeho, zabrdzil si a strhol mi volant ku krajnici, stiahol okienko, pozdravil ho a šli sme ďalej, tiež robil také pranky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... D
S tvrdením, že ženy nevedia jazdiť by som bola opatrnejšia
https://youtu.be/kR9MU8v1Wng
https://youtu.be/c_rUn-dX5og
Ale no tak. :-/