Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ked stym jazdi len mimo mesta po okreskach do 90km/h tak je to realne...tiez viem take zajazdit na megane 1.6 84kw, ktory asi bude aj dost tazsi, ale je to riadna nuda....bez sebazaprenia stym v pohode jazdim mimo mesta do 6L....
tak ale asi ide o kombinovanu spotrebu a nie o to ako malo to dokaze zrat mimo mesta, ved to je hlupost.. tiez mam Megana 1.6 grand tour 2008 a s kombinovanou sa pod 5.8-6l/100 relane nemas sancu dostat, jazdit na 6l uz chce riadnu davku sustredenia.
ano, civic je lahsi ale len o cca 120kil (Megane kombi vazi 1220kil) ale 4.8l na 100 je cisty vymysel (pokial to fakt nemyslel ako okamzitu spotrebu niekde z kopca na 5% plynu, to je ale nic nehovoriaca a zbytocna hodnota)
to davhan: mhm tak to by som si aj ja velmi rad vyskusal ako sudruhovia z Hondy spravili ten Type R s turbom. ale verim tomu ze je to super.
japonsky benzin s turbom je masaker...
pre mna je zatial neprekonatelne najsamfasa auto ake som jazdil Forester XT 2,5 Turbo. (STI neratam)
ale radost mi robi momentalne aj cista atmosfera moj Civic 8G 1,8 iVtec, len skoda ze je to iVtec a nie poctivy Vtec.
mna osobne to turbo v benzine strasne bavi...kto raz skusi turbo uz nechce jinak...ale kto to bude platit ?
nj, treba sa na tej 10G previest, je to fakt uplne ine auto, 1.5turbo ide velmi svizne, velmi, ale je uz dost drahe, ten tvojvalec ma ale tiez velmi prekvapil ide ovela lepsie ako 1.8i.
Zaujimave ze novy civic ma uz v najhorsej vybave take veci ako konkurenti v top vybavach, preto tak vyssia zakladna cena, lebo clovek nedostane spartanske auto. (vid napr. fabia, ano, v reklame ukazu ze od 8tis alebo kolko to je, ale clovek tam nema ani len central alebo elektricke okna )
Mne tie type R verzie uz pridu moc extremne, taky hyundai i30N na to ide podla mna lepsie. Uz asi starnem
Mimo mesta cez leto 4.8/100km nieje nezmysel na hentom motore, je to uz dost dochodcovsk jazdenie ale nieje to problem dat.
no tie ceny noveho Civicu su sialene, zacinat s 1 litrom na 17 tisicoch? a 1,5 liter zacina na 23 litroch? sa zblaznili?
za 16 tisic mam paradnu Toyotu Auris Touring 1,6 benzin.
je to sice ruhanie ale nech sa Honda nehneva, necudujem sa ze ludia sahaju po korejcoch.
Nemusiš sa čudovať. Honda žije a zarába hlavne na zákazníkoch verných značke. Sám mám už tretie japonské auto a druhú Hondu za sebou a do žiadnej inej by som určite nešiel. Všeobecne možno japončíci nie sú interiérovo tak vyčačkaní ako frantíci alebo kórejčíci, ale sú vyslovene praktickí. Ale mechanicky sú japončíci stále TOP. Aj keď asi platí, že najkvalitnejšie autá sa robili pred 15-20 rokmi všeobecne.
Ale to ako prekopali nový CIVIC po dizajnovej stránke ... to klobúk dolu. Neboja sa experimentovať. Keď ho niekde uvidíš spredu, zozadu alebo zboku, hneď vieš, že je to CIVIC. A to čo vykúzlili z nového TYPE-R s pohonom iba prednej nápravy...!!! Keby to bola štvorkolka ako IMPREZA,neviem si predstaviť, kde by malo to auto svoje hranice.
Keď niekde vidím spredu, zozadu, alebo zboku VW nikdy neviem o ktorý model sa jedná. Sú to tak skur...ene uniformné autá až mi je na blytí.
Sorry chlapci čo na nich jazdíte:-)
cipo11 ja s tebou plne suhlasim, som cisty japonofil. Pre mna existuje len Subaru a Honda.
Ale uznaj kedysi Civic v plnke stal cca 18 litrov. Teraz ide za 28 ??? Ako naozaj ???
Pozri si co stoji Toyota alebo prekrasna Mazda s plnotucnou atmosferou. Su vyrazne lacnejsie jak Honda.
Ked chcem byt ekonomicky idem do Toyoty, ked chcem krasny dizajn a riadnu atmosferu beren Mazdu, ak neviem co s peniazmi idem do Subaru.
Ale z akeho dovodu si mam kupit Hondu teraz by som fakt nevedel...
Ked si tie auta nakonfigurujes do rovnakej vybavy tak to vyjde zhruba na rovnako, velmi zalezi na roznych akciach, niekedy sa da usetrit naozaj aj niekolko tisic.
Myslim ze to co zaplatis pri honde navyse tak sa ti vrati pri predaji auta, kedze honda straca hodnotu najpomalsie z beznych znaciek.
cipo11, no neviem ci boli pred 20rokmi auta kvalitnejsie, minimalne karoserie su teraz ovela kvalitnejsie, bezpecnejsie a prepracovanejsie no ale dnesne auta su pretechnizovane, takze porovnavat spolahlivost auta plneho elektroniky s autom ktore malo ovladanie vykurovania cez lanka nieje uplne spravodlive. Motory asi su horsie, lebo niesu tak predimenzovane. ale to je nadlho diskusia. Pred 20 rokmi sa tiez hovorilo to iste co dnes ze auta v minulosti boli spolahlivejsie a rokmi sa len posuva stafeta.
cipo11 ja s tebou plne suhlasim, som cisty japonofil. Pre mna existuje len Subaru a Honda.
Ale uznaj kedysi Civic v plnke stal cca 18 litrov. Teraz ide za 28 ??? Ako naozaj ???
Pozri si co stoji Toyota alebo prekrasna Mazda s plnotucnou atmosferou. Su vyrazne lacnejsie jak Honda.
Ked chcem byt ekonomicky idem do Toyoty, ked chcem krasny dizajn a riadnu atmosferu beren Mazdu, ak neviem co s peniazmi idem do Subaru.
Jeremy Clarkson kedysi povedal ze: Auto by sa malo vzdy vyrabat tak aby bolo co najlepsie, a nie aby vyplnalo dieru na trhu....
A ja doplnim...a nie aby splnalo vselijake nezmyselne trendy a normy.
A to mi pride ze stare auta boli sice v mnohom asi horsie jak moderne.
Ale boli robene poctivo tak aby boli co najlepsie v danych vlastnostiach. Teraz sa robia auta tak aby splnali nezmyselne trendy a eu-eko normy.
Myslel som to že boli lepšie "remeselne" a "mechanicky", neodrbávalo sa na objeme valcov ako teraz a pod. Samozrejme bezpečnosť sa porovnávať nedá , tam je progres zrejmý. Ale aj to len preto, pretože sú oveľa lepšie programy ktoré nasimulujú najlepšie deformačné zóny s čo najpevnejším materiálom...
A čo sa motorov týka, tak "chvála" Mazde, že zatiaľ nepodľahla downsizingu. To je ako : dám si iba jedno pivo namiesto dvoch /objem/, ale reznem ho žinčicou / turbo/ aby rýchlejšie natlakovalo a opustilo systém:-)
V Auris Touring Combi si "za seba" sadam pomerne tesne (skusal som u kolegu), aj to aj pokial ide o dlzku- kolena, aj vysku. Mam 183cm, kebyze mam 190cm, vzadu hlavou deriem strop. A nie ze by som sa bezne tak vozil, ale od kombiku by som ocakaval viac. Inak by som prekusol aj ten velmi fadny interier s hnusnymi digitalkami a bral 1.6Valvematic ci mozno aj 1.8HSD.
Takto u mna jednoznacne vyhrava Mazda 3: skvela atmosfera, krasne auto zvnutra aj zvonka, podvozok, riadenie, vsetko super. Rozumne spravene baliky vybav, uz v druhom najnizsom stupni (challenge) je to dobre vybavene auto. Iracionalne nad nou slinam, hoci mi stary Accord 1.8VTEC stale sluzi.
este k tym civicom. 8G bol iny svet oproti 7G. 9G napriek tomu, ze to bolo uplne ine auto, ergonomiou, motormi, velkostou to aj tak bol len facelift 10G je uz dospele auto. Ved 10 G sedan v US mal byt nahrada accordu. Staci si sadnut do toho auta. 1.5turbo sa uz tusim teraz v amerike ponuka ako SI verzia s 205 konmi. V cine, ci malajzii tusim 220 v serii. Ja by som sa toho auta urcite nebal.
Po dalsie, je sice super, ze vsteci krochate nad 20+ rocnymi autami so starymi tocivymi atmosferami, ale pred 20 rokmi bola v hondach aj manualna klimatizacia za priplatok a to je asi tak vsetko.. Nehovoriac o tom, ze pasivna bezpecnost bola kdesi inde, a nechcel by som tak stare auto opriet kamsi o strom alebo zvodidla. Vacsina aut sice aj tak uz zhnila, alebo je na dobrej ceste. Urcite si viem predstavit nejaky 3dverak 6G ako vikendove auto so starou 180 konovou 1.6, ale rodinu by som v tom uz urcite nevozil... a este radsej by som doma zaparkoval ne***** S2000 AP2 bez sedlackych tuningov.
Na margo mazdy 3. Auto je zvonku/zvnutra krasne, ale bol som nemilo prekvapeny, ake je to drobne auto zvnutra. Mal som moznost kupit 165konovy 2liter s malo km, tak som skocil do autosalonu pozriet sa na to zblizka. To auto ma napriek vacsiemu razvoru oproti civicu 8/9G brutalne stiesneny interier, malo miesta vzadu a drobny kufor. A to nie som ziaden 2 metrovy mamut. mam priemernych 183cm a som niekde tesne pod 100kg.
Tak urciteee 84 kW a KOMBINOVANA spotreba 4,8 l. Na Spritmonitore je priemer 6,83 l pre odjazdenych aspon 30 000 km a len jediny clovek sa dostal pod 5,31 l. Tak asi tolko realne udaje zo zivota. Nechcem ani vediet ake "zabavne" musi byt to jazdenie na priemer 4,8.
Chalani chcem ragovať: Cez leto som bol na dovolenke 38l, 791km, 41l, 810km, natankoval do plna vynuloval, spravil som celkovo 3.200km. Išiel som "predpisovo" nie ako polepetko, nazad ma to už nebavilo. Ale ak sa to rata na 30.000 km celkovo, tak jasne že to nesedi. Tak prepačte za zavadzanie...
tiež som mal kedysi favorita mazdu 3 ale ten vnútorný priestor a nešikovné sklápanie sedačiek ma odradili. s tým 3V motorom s turbom si snáď len robia v honde srandu, horší motor ako 3V sa skonštruovať nedá. inak japonec bol japonec keď sa to robilo u nich, nie ako teraz toyoty v turecku, hondy v UK...
Bikejoring, ano honda je znama zlymi motormi, urcite vies lepsie ako oni.
A co je vobec 3V motor ?
To kde sa auta vyrabaju je ekonomicky dovod, lebo by ste zasa remcali ze nestoji auto 20tisic alebo 25.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak ale asi ide o kombinovanu spotrebu a nie o to ako malo to dokaze zrat mimo mesta, ved to je hlupost.. tiez mam Megana 1.6 grand tour 2008 a s kombinovanou sa pod 5.8-6l/100 relane nemas sancu dostat, jazdit na 6l uz chce riadnu davku sustredenia.
ano, civic je lahsi ale len o cca 120kil (Megane kombi vazi 1220kil) ale 4.8l na 100 je cisty vymysel
japonsky benzin s turbom je masaker...
pre mna je zatial neprekonatelne najsamfasa auto ake som jazdil Forester XT 2,5 Turbo. (STI neratam)
ale radost mi robi momentalne aj cista atmosfera moj Civic 8G 1,8 iVtec, len skoda ze je to iVtec a nie poctivy Vtec.
mna osobne to turbo v benzine strasne bavi...kto raz skusi turbo uz nechce jinak...ale kto to bude platit ?
Zaujimave ze novy civic ma uz v najhorsej vybave take veci ako konkurenti v top vybavach, preto tak vyssia zakladna cena, lebo clovek nedostane spartanske auto. (vid napr. fabia, ano, v reklame ukazu ze od 8tis alebo kolko to je, ale clovek tam nema ani len central alebo elektricke okna
Mne tie type R verzie uz pridu moc extremne, taky hyundai i30N na to ide podla mna lepsie. Uz asi starnem
Mimo mesta cez leto 4.8/100km nieje nezmysel na hentom motore, je to uz dost dochodcovsk jazdenie ale nieje to problem dat.
za 16 tisic mam paradnu Toyotu Auris Touring 1,6 benzin.
je to sice ruhanie ale nech sa Honda nehneva, necudujem sa ze ludia sahaju po korejcoch.
Ale to ako prekopali nový CIVIC po dizajnovej stránke ... to klobúk dolu. Neboja sa experimentovať. Keď ho niekde uvidíš spredu, zozadu alebo zboku, hneď vieš, že je to CIVIC. A to čo vykúzlili z nového TYPE-R s pohonom iba prednej nápravy...!!! Keby to bola štvorkolka ako IMPREZA,neviem si predstaviť, kde by malo to auto svoje hranice.
Keď niekde vidím spredu, zozadu, alebo zboku VW nikdy neviem o ktorý model sa jedná. Sú to tak skur...ene uniformné autá až mi je na blytí.
Sorry chlapci čo na nich jazdíte:-)
Myslim ze to co zaplatis pri honde navyse tak sa ti vrati pri predaji auta, kedze honda straca hodnotu najpomalsie z beznych znaciek.
cipo11, no neviem ci boli pred 20rokmi auta kvalitnejsie, minimalne karoserie su teraz ovela kvalitnejsie, bezpecnejsie a prepracovanejsie no ale dnesne auta su pretechnizovane, takze porovnavat spolahlivost auta plneho elektroniky s autom ktore malo ovladanie vykurovania cez lanka nieje uplne spravodlive. Motory asi su horsie, lebo niesu tak predimenzovane. ale to je nadlho diskusia. Pred 20 rokmi sa tiez hovorilo to iste co dnes ze auta v minulosti boli spolahlivejsie a rokmi sa len posuva stafeta.
Jeremy Clarkson kedysi povedal ze: Auto by sa malo vzdy vyrabat tak aby bolo co najlepsie, a nie aby vyplnalo dieru na trhu....
A ja doplnim...a nie aby splnalo vselijake nezmyselne trendy a normy.
A to mi pride ze stare auta boli sice v mnohom asi horsie jak moderne.
Ale boli robene poctivo tak aby boli co najlepsie v danych vlastnostiach. Teraz sa robia auta tak aby splnali nezmyselne trendy a eu-eko normy.
A čo sa motorov týka, tak "chvála" Mazde, že zatiaľ nepodľahla downsizingu. To je ako : dám si iba jedno pivo namiesto dvoch /objem/, ale reznem ho žinčicou / turbo/ aby rýchlejšie natlakovalo a opustilo systém:-)
Takto u mna jednoznacne vyhrava Mazda 3: skvela atmosfera, krasne auto zvnutra aj zvonka, podvozok, riadenie, vsetko super. Rozumne spravene baliky vybav, uz v druhom najnizsom stupni (challenge) je to dobre vybavene auto. Iracionalne nad nou slinam, hoci mi stary Accord 1.8VTEC stale sluzi.
Po dalsie, je sice super, ze vsteci krochate nad 20+ rocnymi autami so starymi tocivymi atmosferami, ale pred 20 rokmi bola v hondach aj manualna klimatizacia za priplatok a to je asi tak vsetko.. Nehovoriac o tom, ze pasivna bezpecnost bola kdesi inde, a nechcel by som tak stare auto opriet kamsi o strom alebo zvodidla. Vacsina aut sice aj tak uz zhnila, alebo je na dobrej ceste. Urcite si viem predstavit nejaky 3dverak 6G ako vikendove auto so starou 180 konovou 1.6, ale rodinu by som v tom uz urcite nevozil... a este radsej by som doma zaparkoval ne***** S2000 AP2 bez sedlackych tuningov.
Na margo mazdy 3. Auto je zvonku/zvnutra krasne, ale bol som nemilo prekvapeny, ake je to drobne auto zvnutra. Mal som moznost kupit 165konovy 2liter s malo km, tak som skocil do autosalonu pozriet sa na to zblizka. To auto ma napriek vacsiemu razvoru oproti civicu 8/9G brutalne stiesneny interier, malo miesta vzadu a drobny kufor. A to nie som ziaden 2 metrovy mamut. mam priemernych 183cm a som niekde tesne pod 100kg.
Chalani chcem ragovať: Cez leto som bol na dovolenke 38l, 791km, 41l, 810km, natankoval do plna vynuloval, spravil som celkovo 3.200km. Išiel som "predpisovo" nie ako polepetko, nazad ma to už nebavilo. Ale ak sa to rata na 30.000 km celkovo, tak jasne že to nesedi. Tak prepačte za zavadzanie...
Len aby to niekto nezobral z opacneho konca - plechy z Mazdy, cenu z Hondy a dizajn z Toyoty.
A co je vobec 3V motor ?
To kde sa auta vyrabaju je ekonomicky dovod, lebo by ste zasa remcali ze nestoji auto 20tisic alebo 25.