Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ake mate skusenosti s bikami v malych autach typu fabia, ibiza, leon, golf, focus atd..? proste klasika hatchback.. dokazete tam narvat 2 ludi+2 biky+nejaku malu batozinu??
alebo rovno kupit k takemu autu aj nosic..
raz na maratone som videl v skode 120 dva biky naskladane ale tak to bol extrem.. nemam naladu po vytiahnuti z auta skladat komplet bike ako keby mi dosiel zo shopu prave v krabici..
pretoze velmi nerad by som mal bike vonku vystaveny podmienkam hlavne na dialnici a zvlast karbonovy ram..
nemozes kludne odstavit auto a ist si na obed (ano to nemozes ani s bikom vnutri ale tak..)..
a este ked kuknem dve strany dozadu tak ehm no nechcel by som mat bike na nosici na zadnych dverach v tom momente.. ale tak hej ak nebude mozne ich tam naskladat tak nosic na zadne dvere to isti..
+ bike na nosici obmedzuje rychlost a spotrebu..
edit: ze do fabky combi to vmestim viem.. tam ked sa clovek posnazi dostane aj 3 biky, len treti clovek nie
predne koleso das dole, sedlovku zasunut a zadne ostava nahodene? to by bolo super.. predstavec normalne utiahnuty alebo rajdy cele dole..
vedel by si postnut foto dvoch bikov v ibize? kolko tam je miesta pripadne akym stylom mas tie biky ulozene?
Nie len predne koleso mam dole, sedlovku zasuniem, ostatne je nahodene.
Potom vpredu som posunuty o nieco blizsie ako normalne, mam 190cm takze obycajne som skoro vzadu. Pravdaze opierky na hlavu a sedadla z auta ostavaju v garazi. Biky mam prekryte dekou aby som neposkriabal interier. V najblizsej dobe spravim aj foto
Aj ja mam Ibizu (2003), viezol som v nej sice zatial iba jeden bike, ale dva by sa zmestili v pohode. Zadne sedacky som vyklopil dopredu, operadla sklopil, z biku som zhodil obe kolesa a tym padom som ani sedacku vodica nijako nemusel posuvat.
ale ja planujem kupit auto.. sice by bolo mozne zobrat aj combika ale naco? radsej malu ibizu pripadne golfa ak do nich dokazem narvat dva biky napr.. familiu nemam a ani neplanujem tak skoro, takze auto pre mna+priatelku na vozenie po meste na nakupy a do roboty (cca 100km denne) a na pripadne vylety na bikoch, resp maratony..
kombik su prachy navyse ktore sa daju inak vyuzit..
Fabia Combi je len taky akoze kombik podla mna. ale pre dvoch ludi po meste velke asi. a hlavne Fabia. ale to je uz o inom. a niky tam napraces dva v poho, ked zhodis predne koleso. ale bezpecne to nie je, ak sa nahodou (nikomu nic neprajem, tuk tuk) das ranu a pojdes cez strechu, tak neupevneny bike je velmi nebezpecny naklad. a inak, pokial si z testov pamatam, tak vnutorne rozmery na Fabia o trochu vacsie, ako Ibiza. ale stoja na rovnakej platforme, takze je to porovnatelne...
Kebyze si mam vybrat Fabiu ci Ibizu, radsej budem chodit peso. Nie je rozumnejsie kupit ojazdene auto s normalnym motorom a vybavou (ziadne "heavy tuned porshe" alias HTP, kde sa este aj za klucky na stahovanie okien doplaca) s vacsim priestorom na lepsi prevoz biku?
Povodne som chcel ojazdeny kupit, no bol som este "mlady" a hlupy (nemal som net, cize som bol uplne mimo diania v bikovom svete a prechadzal som z biku s 26mm vidlou, cize ta XCM-ka uplna DH vidla), preto som radsej kupil novy s tym, ze mam nejaky servis a zaruku a bla bla... Kebyze mam tych malo vedomosti ako teraz, tak kupujem pravdepodobne ojazdeny (za predpokladu ze mam rovnako malo chechtakov).
PS: Moja Merida je urcite lepsia nez nejaky Spesl.
@ speedo: volneho biku sa nebojim.. mam v plane vyrobit v aute nejaky system.. nieco s rychloupinakmi na predne vidlice a vzadu asi stahovaciu pasku cez koleso.. ono ak nemas auto nalozene vecami, ruksakmi a tak tak tie biky lietaju dost neprijemne aj bez prevratenia cez strechu..
@ tmax: no len ja prave aj uvazujem nad jazdenym.. ale nie zasa 15 rocne auto.. fabiu alebo ibizu mam za 200-250tis, rok 2004, 1.9TDI, do 70-100tis najazdene v pohode.. nejaky golf+leon+focus to iste ale rok tak 2001 pri rovnakej cene..
ake ojazdene slusne auto by si navrhol?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo rovno kupit k takemu autu aj nosic..
raz na maratone som videl v skode 120 dva biky naskladane ale tak to bol extrem.. nemam naladu po vytiahnuti z auta skladat komplet bike ako keby mi dosiel zo shopu prave v krabici..
nemozes kludne odstavit auto a ist si na obed (ano to nemozes ani s bikom vnutri ale tak..)..
a este ked kuknem dve strany dozadu tak ehm no nechcel by som mat bike na nosici na zadnych dverach v tom momente..
+ bike na nosici obmedzuje rychlost a spotrebu..
edit: ze do fabky combi to vmestim viem.. tam ked sa clovek posnazi dostane aj 3 biky, len treti clovek nie
vedel by si postnut foto dvoch bikov v ibize? kolko tam je miesta pripadne akym stylom mas tie biky ulozene?
Potom vpredu som posunuty o nieco blizsie ako normalne, mam 190cm takze obycajne som skoro vzadu. Pravdaze opierky na hlavu a sedadla z auta ostavaju v garazi. Biky mam prekryte dekou aby som neposkriabal interier. V najblizsej dobe spravim aj foto
ale ibiza vypada malinka.. ked sa do ibizy vlezu dva biky do nejakej fabky musia urcite..
aj nas kamarat dutchman potrebuje z niecoho zit
kombik su prachy navyse ktore sa daju inak vyuzit..
PS: Moja Merida je urcite lepsia nez nejaky Spesl.
dufam,ze nie od Ibizy
@ tmax: no len ja prave aj uvazujem nad jazdenym.. ale nie zasa 15 rocne auto.. fabiu alebo ibizu mam za 200-250tis, rok 2004, 1.9TDI, do 70-100tis najazdene v pohode.. nejaky golf+leon+focus to iste ale rok tak 2001 pri rovnakej cene..
ake ojazdene slusne auto by si navrhol?