Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Ja som vcera vecer parkol pod stromom a dnes som rozmyslal ci je to naozaj moje auto. Ako by ho stado slonov ogrcalo. Hlavne je to cele lepkave. No musim na umyvarku. Obavam ze toto ani wapka neda tak lahko.
Ingvisitor, preco nie? Ja tam este naschval stavam pokial je volne, jedno z mala miest v okoli ktore je vacsinu dna v tieni, zatial sa to prejavuje akurat kopou hovien
Je chemická a mechanická. Chemická je v dvoch krokoch, odstránenie asfaltu, lepidiel atď, druhý krok odstránenie náletovej hrdze. Následne mechanická-clayom. Po tomto je lak zbavený skoro všetkých reziduí. Je výrazne hladší, po preleštení je ako hodváb. Po aplikácií ochrany (vosk, keramika) sa naň nečistoty neudržia, resp. veľmi jednoducho odstránia. Mŕtvy hmyz, pozdravy od vtákov sa výrazne jednoduchšie umyjú, samozrejme netreba ich nechať na aute týždeň v tridsiatkach Ako písal RoyalNatal, umývanie takto ošetreného auta je úplna brnkačka... kto nevyskúšal nepochopí.
Ingvisitor, preco nie? Ja tam este naschval stavam pokial je volne, jedno z mala miest v okoli ktore je vacsinu dna v tieni, zatial sa to prejavuje akurat kopou hovien
Preco nie? Presne kvoli tomu, aby sa Ti nestalo to, co Scarinko-vi. A nie som si isty, ci sa celkom rozumieme. Ak pises doslovne o kope hovien, tak tie sa Ti urcite budu umyvat lahsie ako to, co v tomto obdobi odkvapkava z listov lip. Ked pojdes okolo nejakej lipy, pozmol si jeden list medzi prstami.
Topol to iste... stojim pod nim celorocne a prave to riesim, cele auto dolepene a zivica nejde dole z laku nicim uz viac rokov. Zo skla len ziletkou.
Dik Supafly666 za podrobny postup a popis, no tie dva dni asi nedam...
DudoVeď nebuď žid a daj si vyleštiť. V každej dedine sú už leštiči. P.S. Skalické bolo fajn. Supafly666 Tak diky za vysvetko, možno niekedy dám naleštiť moje Berlingo.
tak vam poviem, nezvyknem parkovat pod stromami z dovodu znecistenia, avsak pred dvoma rokmi, ked sa cez Kosice prehnala burka s krupami ako tenisove lopticky - tak mi to zachranilo karoseriu a skla, schytal som iba jednu supu na prednu kapotu aj to som objavil jamku pocas umyvania o niekolko tyzdnov neskor, auta naokolo tolko stastia vtedy nemali, bola to katastrofa
tak vam poviem, nezvyknem parkovat pod stromami z dovodu znecistenia, avsak pred dvoma rokmi, ked sa cez Kosice prehnala burka s krupami ako tenisove lopticky - tak mi to zachranilo karoseriu a skla, schytal som iba jednu supu na prednu kapotu aj to som objavil jamku pocas umyvania o niekolko tyzdnov neskor, auta naokolo tolko stastia vtedy nemali, bola to katastrofa
Tak to si mal stastie. Mne pocas tej burky za jazdy spadol na auto konar. Nastastie bez vacsich skod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tolik leštení a přitom taková blbost.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Preco nie? Presne kvoli tomu, aby sa Ti nestalo to, co Scarinko-vi. A nie som si isty, ci sa celkom rozumieme. Ak pises doslovne o kope hovien, tak tie sa Ti urcite budu umyvat lahsie ako to, co v tomto obdobi odkvapkava z listov lip. Ked pojdes okolo nejakej lipy, pozmol si jeden list medzi prstami.
Dik Supafly666 za podrobny postup a popis, no tie dva dni asi nedam...
Supafly666 Tak diky za vysvetko, možno niekedy dám naleštiť moje Berlingo.
uz som skusal jednu blondinu ale nedopadlo to dobre pre auto... ale ano, nic ine mi asi neostava, kedze nie som dostatocne manualne zrucny
Tak to si mal stastie. Mne pocas tej burky za jazdy spadol na auto konar. Nastastie bez vacsich skod.
Po týždni parkovania pod borovicou ani isopropyl nepomohol.
Toto zafungovalo:
https://m.alza.sk/auto/sonax-odstranovac-zivice-a-trusu-400-ml-d4411496.htm
Toto zafungovalo:
https://m.alza.sk/auto/sonax-odstranovac-zivice-a-trusu-400-ml-d4411496.htm
Mne sa osvedcila aj WD40. Fakt, nekecam. Postriekat, nechat odstat 10 minut a aj najvacsie zivicove kvapky zisli dolu. Potom samozrejme umyt auto.