Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
to shmirgel: stresny nosic by som neriesil. je tam na rast v spotrebe, tazisko auta posunies vyssie a tym dost zhorsis jazdne vlastnosti. ak chcete chodit s bikom v aute max dvaja, z tych co si pisal radsej tu Astru. ta kvalita vypracovania Seatov vraj dokonca ani pred par rokmi nebola bohvieco.
no s tym narastom spotreby by som to nevidel tak dramaticky...
u mna je to okolo litra, na dialnici mozno aj 1,5 litra
len potom nezabudnut na biky a nevbehnut s tym do podzemnej garaze
podla mna je liter az liter a pol dost vela, ked si zoberies, ze povedzme taka 1,6 na dialnici bezne zozerie cca 5,5 l. ked si to das na percenta... fuj
celkom ma prekvapuje, ze niekto predava 4-rocnu fabiu kombi a vraj najadene 30 ci 40 tisic. Som pocul, ze to je tunel. Dali dolu 100 000 km.
Záleží od toho kto to predáva. Ja som napr. najazdil 100 000 km za 20 rokov, čo je v prepočte 5 000 km za rok. Samozrejme pripúšťam že sa také veci bežne robia.
Bratranec najazdil na svojej felde za 7rokov 26tkm. To na bajku najazdim viac ako on.
Ziadny benzin nad 1,8 nie je potesenim pre fanusikov nizkej spotreby Zavisi vsak aj od najazdenych km, ak sa jazdi malo a na kratkych tratiach, benzin je lepsia volba
Ziadny benzin nad 1,8 nie je potesenim pre fanusikov nizkej spotreby Zavisi vsak aj od najazdenych km, ak sa jazdi malo a na kratkych tratiach, benzin je lepsia volba
(a ani diesel nad 2,0) dutchman, teba je na tuto temu skoda, moc vycnievas vedomostami...
btw. moj stary benzinovy 3-liter zral 9 l / 100 km, pri 240 PS... tak som si raz spocital rozdiel rocne pri 20.000 km... hm matika nepusti, dutch ma opat pravdu...
jj, to som pocula v pondelok aj na vlastne usi, vsak Dudo?!
Ked uz sme pri tom porovnavani benzin/diesel, vseobecne v Europe teraz vladne demagogia menom dieselmania a diesel kupuju ludia, ktori ho vobec nevyuziju... Nie je pravda, ze diesel dlhsie vydrzi (to bolo kedysi, ked neexistovali turba a common-raily), je to ovela zlozitejsi motor s vacsou pravdepodobnostou poruchy. Kto uz niekedy menil trysky, vie o com hovorim, cena 10-20 tisic za jednu a kedze su na aute minimalne 4 (podla poctu valcov), je to celkom slusna investicia
Dalsou vecou je, ze benzin je ovela menej haklivy na studene starty v zime a tak isto rychlejsie kuri.
Rozdiel v PZP je minimalny.
Co hovori v prospech diesla, je lahsia dalsia predajnost ako jazdeneho vozidla, vid prva veta tohto prispevku.
Takze nie je vsetko lacne, co tak na zaciatku vyzera
k spektru vyuz. otacok moj laicky a uplne subjektivny nazor - diesel zacina nizsie, aj konci nizsie. benzin zacina vyssie, aj konci vyssie. nevidim tam nejaky priepastny rozdiel. skor mi islo o to, ze diesel proste "taha odspodu" ako sa hovori. neznasam vysoke otacky a zavijajuce benzinaky(samozrejme zvuk ferrari mi neprekaza, ale tu sa bavime o beznych autach). ja som proste na diesel a jeho kulturu chodu, zvuk, otacky, atd. navyknuty -> benzinove auto by som nechcel...
jasneeeeeeeeeeeee no zase taky rozdiel to nieje,som cital co ho jazdia,ze v pohode normalnou jazdou okolo 7 litrov.Ja mam okolo 6litrov na 1,6HDi a snazim sa ako chcem pod 5,8l/100km som to este nedostal
k spektru vyuz. otacok moj laicky a uplne subjektivny nazor - diesel zacina nizsie, aj konci nizsie. benzin zacina vyssie, aj konci vyssie. nevidim tam nejaky priepastny rozdiel. skor mi islo o to, ze diesel proste "taha odspodu" ako sa hovori. neznasam vysoke otacky a zavijajuce benzinaky(samozrejme zvuk ferrari mi neprekaza, ale tu sa bavime o beznych autach). ja som proste na diesel a jeho kulturu chodu, zvuk, otacky, atd. navyknuty -> benzinove auto by som nechcel...
ja zas nemam rad chrochtavy zvuk studenych dieselov...
smrad nafty....
strach z nenastartovania pri naozaj nizkych teplotach...
citlivost hlavne modernych naftakov na kvalitu nafty...
viac motorovej elektroniky, ktora sa moze pokazit...
problemy s prevodovkou po vacsom pocte najazdenych kilometrov
(hlavne pri motoroch s velmi silnym tocivym momentom)
vibracie...
odhliadnuc od toho diesel sa oplati (hlavne u nas) ak rocne spravite minimalne tych 15 az 30tisic km v zavislosti od znacky
Diesel=drahsi motor cca o 70 až 100 tisic. Nafta je uz drahsia, spotreba nizsia. Diesel akceleruje vyrazne pomalsie.
Mozno toto moze byt argument preco diesel ano: copyrightwww.bioauto.sk www.bioauto.sk
alebo ako to urobit, aby to spalovalo ratslinny olej: http://www.rostlinnyolej.cz/ http://www.bioauto.sk/index.html
Ale nema chybu tento odstavec:
Prestavba je dôležitá, spaľovanie rastlinného oleja v neupravenom aute je vždy spojené s veľkým rizikom. Nesprávne použitý rastlinný olej blahodárne pôsobí na istú skazu palivovej sústavy a v dôsledku polymerizácie motorového oleja k zničeniu motora. Stránka Bioauto je súborom pohľadov, skúseností a odkazov na stránky venujúce sa problematike využitia rastlinného oleja ako alternatívneho paliva, nie sú tu uvedené všetky podrobnosti, ktoré majú vplyv na bezporuchovosť a životnosť motora. V žiadnom prípade nie je možné niesť zodpovednosť za škody, spôsobené nesprávnym výkladom uvedených informácii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
som myslel ze to je plosne pre zakaznikov vsetkych mercedes servisov na slovensku...
no s tym narastom spotreby by som to nevidel tak dramaticky...
u mna je to okolo litra, na dialnici mozno aj 1,5 litra
len potom nezabudnut na biky a nevbehnut s tym do podzemnej garaze
podla mna je liter az liter a pol dost vela, ked si zoberies, ze povedzme taka 1,6 na dialnici bezne zozerie cca 5,5 l. ked si to das na percenta... fuj
tomu ver ze hej, lebo je posadeny dost vysoko oproti zvysku auta. preco asi spickovo upravene auta maju aj strechu vymenene za cisty laminat a pod?
celkom ma prekvapuje, ze niekto predava 4-rocnu fabiu kombi a vraj najadene 30 ci 40 tisic. Som pocul, ze to je tunel. Dali dolu 100 000 km.
Bratranec najazdil na svojej felde za 7rokov 26tkm. To na bajku najazdim viac ako on.
som myslel ze to je plosne pre zakaznikov vsetkych mercedes servisov na slovensku...
Plosne
kamarat ma forester a po pohlade na palubny pocitac kolko to zerie ma to vobec neoslovilo
a keď už sme pri tej spotrebe http://www.spritmonitor.de/en/overview/0-All_manufacturers/0-All_models.html
(a ani diesel nad 2,0) dutchman, teba je na tuto temu skoda, moc vycnievas vedomostami...
btw. moj stary benzinovy 3-liter zral 9 l / 100 km, pri 240 PS... tak som si raz spocital rozdiel rocne pri 20.000 km... hm matika nepusti, dutch ma opat pravdu...
Dalsou vecou je, ze benzin je ovela menej haklivy na studene starty v zime a tak isto rychlejsie kuri.
Rozdiel v PZP je minimalny.
Co hovori v prospech diesla, je lahsia dalsia predajnost ako jazdeneho vozidla, vid prva veta tohto prispevku.
Takze nie je vsetko lacne, co tak na zaciatku vyzera
ja zas nemam rad chrochtavy zvuk studenych dieselov...
smrad nafty....
strach z nenastartovania pri naozaj nizkych teplotach...
citlivost hlavne modernych naftakov na kvalitu nafty...
viac motorovej elektroniky, ktora sa moze pokazit...
problemy s prevodovkou po vacsom pocte najazdenych kilometrov
(hlavne pri motoroch s velmi silnym tocivym momentom)
vibracie...
odhliadnuc od toho diesel sa oplati (hlavne u nas) ak rocne spravite minimalne tych 15 az 30tisic km v zavislosti od znacky
Mozno toto moze byt argument preco diesel ano:
alebo ako to urobit, aby to spalovalo ratslinny olej:
http://www.rostlinnyolej.cz/
http://www.bioauto.sk/index.html
Ale nema chybu tento odstavec:
Prestavba je dôležitá, spaľovanie rastlinného oleja v neupravenom aute je vždy spojené s veľkým rizikom. Nesprávne použitý rastlinný olej blahodárne pôsobí na istú skazu palivovej sústavy a v dôsledku polymerizácie motorového oleja k zničeniu motora. Stránka Bioauto je súborom pohľadov, skúseností a odkazov na stránky venujúce sa problematike využitia rastlinného oleja ako alternatívneho paliva, nie sú tu uvedené všetky podrobnosti, ktoré majú vplyv na bezporuchovosť a životnosť motora. V žiadnom prípade nie je možné niesť zodpovednosť za škody, spôsobené nesprávnym výkladom uvedených informácii.