Prepac, ja som sa zaoberal (ne)riesenim nehody zo strany policie, nie naslednymi krokmi s poistovakmi. Tema bola platenie pokuty za nesposobenu nehodu. Dopravnou nehodou je aj udalost, ktora svojou vyskou skody neprevysuje parametre skodovej udalosti, ale ucastnici nehody sa nevedia dohodnut na vinnikovi. V tom pripade je pritomnost nehodovkara nutna. A platenie oboch stran je len zastrasonanie ucastnikov, aby on sa z toho vyzul. Neviem, ci to polisi zaviedli, ale bolo v plane pridelit policajtom useky ciest a ich odmena by sa odvijala od mnozstva nehod na nich. Tak sa netreba cudovat, ze nechcu nehody. Praca nasich policajtov je o papierovackach, nie o praci v terene v prospech slusneho obcana. Pomahat a chranit. Amen.
Presne tak. Prednedávnom ma jeden zozadu zostrelil. Zavolal som aj policajtov nech mám istotu kvôli poistovni a zároveň istotu, že dotyčný vinník bude konať. Pánko dostal pokutu a urobil sa záznam. Policajti mi síce povedali, že som ich volať nemusel ale keďže nie som odborník na škody chcel som mať istotu a dotyčný aspoň troškou prispel do štátnej kasy za svoju nepozornosť.