Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Andrej, fora su toho plne... a niektore firmy davaju aj zaruku, ze auto prejde emiskou.

Len technicka poznamka .. diesel sa ale nekontroluje na to, co benzinovy motor .. maximalne CO2. Obsah pevnych castic sa myslim nekontroluje vobec, len max. dymivost. Co na volnobehu pri normalnom modernom dizlaku problem nie je. Zato ale kazdy dizlak pri nalozeni na pedal dymi vcelku vyrazne, pri precipovani horsie nez Avia :lol:
.. nakladaky sa tusim nekontroluj vobec, maju vynimku z EURO :(

ps: plyn alebo alkohol v benzinaku je cisty na 99.999% a (u nas) je prevadzka na plyn lacnejsia myslim, nez nafta.
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 10:10:09
00
DPF filter sa do aut montuje kvoli emisiam aby neslo tolko skodlivych latok do ovzdusia (Co2, NOx

DPF filter je filter pevnych castic. Nema nic s Co2, NOx. /http://www.chipup.sk/sk/co-je-dpf-filter.html/ .. tie spaleniny z dizlakov su paradne svinstvo a najhorsie co sa vyprodukuje. Donedavna to mal maloktory dizlak, nakladaky vobec, su s tym problemy, ale ked to das prec .. no, holt zase paradne znecistujes :lol:
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 10:12:34
00
DPF filter sa do aut montuje kvoli emisiam aby neslo tolko skodlivych latok do ovzdusia (Co2, NOx). Kedze vsak "vykucahnie" DPF, kat a EGR nieje trestne, tak mozme mat aj normu EURO 7...

EGR su dva druhy, mechanicky a elktricky, elektricky nicim nenahradis ani sa neda nijak obist, musi tam byt, cena 200-400 EUR.

Mechanicky je u starsich typov dieselu, tam sa dala pouzit na zaslepenie aj obycajna minca a bol pokoj s tym.
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 10:30:46
00
chvilu som prec a uz sa tu pisu bludy...
Peto, DPF filter je filter pevnych castic (sadze) a nema s CO, NOx) nic spolocne. A Lubo ma recht, sadze su u dieslov to najvacsie svinstvo. Paradoxne u nakladych aut je kazdemu vsetko ukradnute :-(
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 10:54:54
00
Len na upresnenie, mam tichsi diesel ako hocijaky bezny benzinak.

Trocha sa pristavim pri tejto vete. V tomto mas pravdu ALE vela záleži od toho ako je dany motor pod kapotou odhlučnený. Verim tomu, že auto ako maš ty je odhlučnené trojmo. Obyčajné benzíny tie lacnejšie nemaju dokonca ani hlukovu izolaciu pod kapotou. Toto je už pekne počuť. Teraz uvažujem, ak benzinak by bol odhlučnený tak ako motor v tvojom aute, možno? by bol tichší...
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 11:31:36
00
Mazdy su perfektne odhlucnene benzinove, ten motor v aute ani nepocujes ( Mazda 2, 3 a 6 )
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 11:35:00
00
si pamatam, ze benzinove Xedos neboli pocut skoro vobec a to uz je púeknych par rockov :-)
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 11:36:36
00
Nebodaj boli Xedos aj dieselové? :-)
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 11:53:09
00
"benzinove" som tam dal preto, aby sa vedelo o com je debata :lol:
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 11:56:09
00
Prvy boxer diesel /Subaru/ v osobnom aute bol predstaveny v roku 2008 , takze s tymi rokmi by som bol opatrny :D .. ono nie bezdovodne to tak dlho trvalo a prislo s tym az Subaru.

hmm myslel som 4x4 pohon, nemyslel som BOXER a aj tak boxer DIESEL skumali trosku dlhsie ale zjavne už to tu bolo povedané
Zobraziť komentár 23.11.2012 - 12:05:04
00
Pripajam sa do benzinovej skupiny. Pre mna ma diesel viac nevyhod ako vyhod. Kedze ak chcem aby mi auto dlhsie sluzilo tak skor ci neskor musim vymenit turbo, DPF filter a vstreky. Niesu to prave najlacnejsie komponenty. K tomu treba do auta liat castejsie (max 15tis km) kvlaitny olej, vychladzovat turbo, vypalovat dlhsou jazdou filter... Zvuk motora na semaforoch je strasny, rovnako ako studene starty a v zime si treba davat pozor na minusove teploty. V Japonsku je tuism diesiel v osobnych autach zakazany a asi vedia aj preco. Za mna teda radzej hybrid ako diesel.

tak tak... :y:
Zobraziť komentár 25.11.2012 - 14:13:50
00
Smradok: aha .. no, stava sa, myslis na nieco a napises ine .. poznam :D
Peto02: najzaujimavejsie na dieseli je to, ze kym to pouzivala mensina, tak bol velmi lacny, ako sa zacalo zdrazovat PHM a zlacnovat a rozsirovat motory na naftu, omnoho viac ludi to zacalo kupovat z ekonomickeho hladiska. No a stat zareagoval ... vieme ako. A rovnako dopadne asi aj LPG, CNG a bicykle, ked to zacne pouzivat dostatocna skupina ludi. Zdania vsetko. Zavedu SPZ na bicykel, povinnu STK :lol: a bude :D
Zobraziť komentár 25.11.2012 - 15:36:47
00
Medzi pospolitým ľudom je hodne rozšírené súloženie... Myslíš, že aj to bude zdanené?
Zobraziť komentár 25.11.2012 - 19:07:23
00
Už je :D .. politici s nami vy** a my to musíme zaplatiť :rofl:
Zobraziť komentár 25.11.2012 - 19:31:00
01
Už je :D .. politici s nami vy** a my to musíme zaplatiť :rofl:
:y:
Zobraziť komentár 25.11.2012 - 20:29:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up