Lokalizácia
Formulár sa odosiela
lebo vo švajci nejazdia kamióny :D na hraniciach ich naložia na vlak a dovidenia :D žiadne naše tajtrlíkanie sa hore dole okreskami a rozdrbávanie domov a ciest III. triedy len aby ušetrili na mýtnom pri križovaní republikou..
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 09:02:56
00
Tu v NL je dan na naftu o 50% vyssia (v podani Galaxy to robi 77€), ale zase porovnatelnu spotrebu na benzine na tak velke auto neurobis.
Aj benzin a aj nafta su drahsie ako na SK, ale stale je benzin drahsi ako nafta. Ci to sposobuje dan, alebo co neviem.

Vdaka tomu si ludia v NL kupuju dieslove auta iba ak maju velke najazdy. Oplati sa to niekde od 15 000km, ale co vidim v mojom okoli tak pokial maju menej ako 30 000 rocne, tak to neriesia - to skor vymyslaju s hybridom, pripadne LPG alebo CNG.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 09:04:57
00
ak sa dorieši legislatíva okolo moderných LPG systémov (ktoré už naozaj bezproblémov môžu parkovať v garáži!) tak sa nafťáky môžu fakt strčiť cenou :D
samozrejme za predpokladu že plyn ostane danený ako je a nevyrovná sa % s benzínom lebo to budeme zasa cca narovnako :D ono totiž cena benzínu, nafty alebo LPG ako taká je cca rovnaká, len na to nahádžu rozdielne %
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 09:08:46
00
ak sa dorieši legislatíva okolo moderných LPG systémov (ktoré už naozaj bezproblémov môžu parkovať v garáži!)

Zakaz parkovania v podzemkach je prevencia proti situacii, ak by doslo k uniku LPG. LPG ja tazsi ako vzduch a preto sa pri uniku z beznej podzemnej garaze neda odvetrat (ak ma garaz na to usposobenu vzduchotechniku, vtedy LPG do podzemky moze). Pochybujem, ze by na tomto moderne LPG systemy nieco zmenili, aj existujuce maju ventil priamo na nadrzi, ktory sa otvara len vtedy, ked sa auto prepne na plyn.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 09:36:49
01
Kazdy by v principe asi bol fanusik benzinu, ale pri najazde 50 tisic km rocne a plateni zo svojho si nie je kazdy ochotny priplatit tych vyse 1000 € rocny rozdiel za palivo. A samozrejme ani firmy nie su ochotne...

A tie prevadzkove naklady - v com by mal mat diesel po najazd 200 tisic akoze zvysene prevadzkove naklady oproti benzinu? Ja neregistrujem nic. Ved staci menit olej, filtre a sviecky rovnako ako v benzine. A hlavne dnes maju auta taku zaruku, ze su tie prve 4 roky aj intenzivneho najazdu casto kompletne kryte vyrobcom. Cize za 4 roky rozdiel 4-5000 € na cene paliva. To uz je motivacne na siahnutie po diesli aj pri vyssej nakupnej cene, aj ked tou sa ta cenova vyhodnost diesla zmensuje na sumu 2-3000 €. Ale väcsine aj tato suma stale stoji za to. A skor nez padne zaruka a nastanu problemy (vstreky, turbo, DPF), tak to dotycny preda. A uz ho netrapi, ze kupujuci bude musiet investovat 2-3000 eur do jazdenky aby ju dal do slusneho stavu.

Takze ja chapem, ze si niekto kupi novy moderny diesel a 4 roky ho v ramci zaruky uziva. Ale vobec nechapem, ze si niekto od neho potom kupi ten jazdeny moderny diesel po zaruke. A hlavne neverim, ze ti ludia, co si kupuju dieslove jazdenky, robia rocne 50 tisic km. Lebo iba takym sa teoreticky oplati uvazovat / riskovat dnesne jazdene diesle, aby sa im to niekedy este mozno vratilo. Ziskat na tom neziskaju takmer nic. Iba starosti. Tato davova psychoza s vyhodnostou jazdeneho diesla je ale dana tym, ze si to zial ludia nevedia spocitat...
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 10:15:09
00
A este jedna uvaha o SkyActive - teraz to vyzera na papieri vsetko pekne. Ale ja tomu neverim. Otazkou totiz je, ako budu motory s takym vysokym kompresnym pomerom fungovat po 200+ tisic km. Toho by som sa bal. Ale mozno uz aj v Mazde stavaju motory len na priemernu zivotnost 10 rokov / 250 tisic ako VW a neriesia co potom. Kto vie. Takze jazdena benzinova atmosfera je podla mna jasna volba pre kazdeho bezneho cloveka s najazdom 10-15 tisic km rocne, pripadne s prerabkou na LPG, ale je otazne, ako na tom bude jazdena benzinova atmosfera s kompresiou 15:1.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 10:17:40
00
poväčšinou ten základný servis nafťáka (olej, filtre...) stojí o niečo viac ako bežný atmo benzín.. plus to auto má vďaka motoru pár 10kg navyše čo sa premieta do životnosti ostatných veci a za tých 4-5 rokov sa to podpíše tiež..
a večne spomínaná spolahlivosť a výdrž diesla doteraz ťaží z dieslových motorov 90 rokov, aj keď dnes to je už niekde úplne inde..
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 10:35:15
01
Neviem ako na benzine, ale ja kupim 4 litre oleja za 20eur + filter za 6eur, vzduchovy za 8, palivovy 15 cize su to smiesne polozky...
Zatial sa mi tie vysoke naklady u nafty nepotvrdzuju, aj ked je pravda ze nemam moderny CR.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 10:52:29
00
začalo sa to podvodom aby diesle v teste dosahovali isté výkony a v prevádzke iné ... no a prečo si myslíte, že pri benzíne je to v niečom iné ? takže túto tému môžeme eliminovať a ostane nám tu len starý dobrý flame nafta vs benzín ...
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 11:36:34
00
Ale ved tu nediskutujeme o tom, ze VW podvadzal pri snahe presadit diesle na US trhu. Diskutujeme o ekonomike prevadzky diesel vs. benzin a co sa viac oplati.

Ale odbocim - keby chcel niekto pre priatelku/manzelku nakupnu tasku do mesta. Najazd 30 tisic. :)
http://fiat-cinquecento.autobazar.eu/09-primavera-id7949176.html
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 12:33:08
00
20 ročné auto za takú cenu? :D sranda ňe?
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 13:00:44
00
cenu dal dosť ostrú,ale pre niekoho kto potrebuje nákupnú tašku na kolesách prečo nie,spotreba aj PZP je nízka,tolko stojí nový čínsky skúter na leto,toto sa dá jazdiť aj v zime :)
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 13:33:54
02
Hlavne to vyzera na stav akurat tak do muzea (a na 90% bude potrebovat vymenit vsetky hadice)
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 13:35:23
00
Presne ako pise Dano. Auto za cenu skutra s malou spotrebou v meste, bez korozie, bez opotrebovania a teda bez investicii (max. nejake hadice). Minimalne PZP. Proste minimalne prevadzkove naklady na presuvanie sa v meste par km medzi pracou, obchodom a pod. Staci liat benzin. Urcite lepsia volba ako kupit take auto s najazdom o 100 000 km viac za 500 € a potom si dalsie peniaze a cas vyhradit na servis. A ani po kompletnej vymene vsetkych problemovych veci, stracani casu atd. to ojazdene zoservisovane nebude v takom stave ako toto, ktore je v podstate nove.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 13:38:17
00
naftovym autam odkazujem :-D

Prílohy:

7904840_6.jpg
7904840_6.jpg 166.99 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 23.09.2015 - 13:43:47
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up