Freemonta (teda Journey) som mal moznost par tyzdnov jazdit (rozumej cca 2000-2500km). V tej 3,6 V6

)) je to velmi slusne zvezenie a spotreba okolo 10-11 je IMHO akceptovatelna, najme ako to das na plyn. V diesli do toho Taliani tusim davali motor z Ducata (ale to si over). V mojom ponimani su dodavkove diesle odolne, lebo su stavane na zataz a velke kilometre. Takze v beznom aute by vydrzat mali.
Automat je ale nic moc, velmi casto sa nevie trafit v stupani do kopca a radi hore dole ako besny v snahe najst optimalny stupen. Detto kazde malicke zosliapnutie plynu v snahe plynule zrychlit sposobi podradenie. Co by som chapal pri 1,4 kosacke, ale nie pri 6 valci so skoro 300 konmi.
Kufor je dnom pomerne vysoky, tretia rada sedaciek nudzova, ale dospely chlap sa na nej na polhodinu zvezie. Interier je pokial viem medzi EU a US verziou odlisny. Americky je cisty tvrdy plast, co vela ludom v EU prekaza.
Ak s tym neplanujes nikam extra jazdit, tak toto neries, ale mne vadil nizky predny spojler, ktorym som v kuse zavadil pri parkovani o obrubnik, resp, stacil prudsi najazd do garaze. Pritom auto ako celok ma slusnu svetlu vysku.
Nevyhodou moze byt u nas, ze na vrakaci to nezozenies a ponuka v bazari je urcite nizsia ako pri oktaviach. Ameriku alebo taliansky hybrid si vsak kupi zvycajne niekto, kto ma k autam vztah, takze moze byt masinka aj v adekvatne dobrom stave. Z talianska by som auto nechcel, hoci tam je mensia sanca na zasolene cesty. No vieme ako spagetariani jazdia. Mamma mia...
Na druhej strane z USA su diely na vela veci za facku, najme druhovyroba.