aky mate nazor na hakovanie sa za cudzimi cyklistami bez opytania sa ?
Mam na mysli, ze sa proste nejaky cyklista zavesi za ineho cyklistu bez toho, aby sa poznali, pricom ten, ktory sa zavesi, sa nespyta toho prveho, ci moze jazdit za nim.
Jazdim na krose a dost casto sa mi stava, ze sa za mna zavesia cyklisti na cestakoch, a ani bu ani mu, ci vobec mozu.
Zaujima ma, ci je to bezny zvyk v komunite cestnych cyklistov.
§ 17 Vzdialenosť medzi vozidlami
(1) Vodič je povinný za vozidlom idúcim pred ním dodržiavať takú vzdialenosť, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, ak vodič vozidla jazdiaceho pred ním zníži rýchlosť jazdy alebo zastaví.
P.S. Ten vpredu moze prudko zabrzdit kvoli vymolu na ceste, alebo napr. aj kvoli chrobakovi. To Ty nemozes vediet, kedze v haku nemas dostatocny rozhlad.
Podla testov z wind tunnela predsa jasne vyplyva, ze pri jazde v haku benefituje nielen jazdec v zakryte, ale aj veduci jazdec! Malym percentom, ale predsa. Ked niekoho taham zaveseneho v haku, tak mi ulahcuje. Benefituju obaja.
Inak ja to bytostne nenavidim, ked sa za mna niekto neznamy zavesi. Vadi mi jednoducho pocit, ze niekto za mnou je, koho nepoznam.)
(1) Vodič je povinný za vozidlom idúcim pred ním dodržiavať takú vzdialenosť, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, ak vodič vozidla jazdiaceho pred ním zníži rýchlosť jazdy alebo zastaví.
P.S. Ten vpredu moze prudko zabrzdit kvoli vymolu na ceste, alebo napr. aj kvoli chrobakovi. To Ty nemozes vediet, kedze v haku nemas dostatocny rozhlad.
Pisal som meter, dva...Nejazdim nalepeny na kolese bez povolenia, ruka na brzde. Brzdit kvoli chrobakovy to je trochu prehnane, podobne aj vymol (sa obchadza), ostatne prekazky (chodci, auta, atd, vpredu si monitorujem aj sam). Umyselne prudke brzdenie je sposobenie prekazky.
Prispevok od borja 37176
A ked nechce striedat? nevadi, keby som siel sam tak sa pre mna nic nemeni, nemozem vediet ci nema v nohach uz 100km a je rad ze sa trochu zvezie, ale nema sil na tahanie, je mi to jedno.
Teraz mi napalo, ci som sa nechoval ako hulvat.
Vacsi benefit je oholit nohy, tvar a hlavu
Ani mne .. minule som tahal korculiara, ale to bolo v Piestanoch, tam je iny svet. Slusni, prijemni a vobec , aj trava je tam zelensia, kopce vyssie (ale nie prilis), voda, priehrada, proste vsetko. Nie ako dedina na Dunaji v ktorej byvam
Praveze prilba brzdi. A satku si musis previazat cez oci, usi a nos, aby vzduch volne obtekal.
príspevok 6000? no asi je čas na čas neprispievať
A ak niekomu vadi, ze sa som sa pridal, tak naozaj treba otvorit hubu. Dozadu pocut, dopredu je to horsie.
som zvedavy, ako budes vysvetlovat policajtovi, ze ten pred tebou svojim brzdenim sposobil prekazku pre teba
mas predvidat ...
na vine je vzdy druhy, ak je prvy triezvi (cisty)
Ak chce, zavesí sa.
Samozrejme, že mu potom pekne ukazujem jamy.
Už sa mi stalo, že som ťahal niekoho aj cez 20km a prežil som to.
Samozrejme, že keď nešlo nič, tak sme išli pekne vedľa seba a prehodili aj pár slov.
Ešte som zabudol, pôvodný autor je nejaký trol čo si robí srandu, lebo si neviem predstaviť, ze tie príspevky písal niekto seriózne.