Lokalizácia
Formulár sa odosiela
len škrtnúť na hrbole na asfalte a ostať doslova visieť na prekážke je spomalenie vs držka.. ja som len chcel upozorniť že nášlap nie je len o "narobení sa" :) ono je to ale presne ako u bicyklov..
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 07:36:31
00
Na kolobezke sa viac sustredim na to, kade idem a snazim sa predvidat nerovnosti. Menej sa "kocham " krajinou ako na bicykli. Jednoduchsie je to na trasach kade jazdim castejsie, lebo tam poznam kazdy hrb a to doslova. Ja napriklad velmi citim aj zvyseny naslap na mojom kickbike, ked si ho nedam nizsie. Velka zmena je to hlavne pri meneni noh preskakovanim. Uz mam ten naslap "v nohe" a hrozi mi nabitie drzky. Po meste jazdim menej a po chodnikoch minimalne. S mojou kolobezkou velmi neskacem obrubniky, ale predne koleso si viem pridvihnut bez problemov aj v rychlosti a v pohode prejdem nerovnost.
Inak teraz podla novej dopravnej vyhlasky budu kolobezkari brani ako chodci, takze budeme moct jazdit aj po chodnikoch. Ja uvazujem o mensej kolobezke prave do mesta.
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 09:24:59
00
Keď je tu spomínaná tá zmena, že kolobežkári budú považovaní za chodcov, vyhľadal som si legislatívny návrh a vôbec z toho nie som nadšený...
Skutočnosť, že s kolobežkou budeme môcť jazdiť po chodníku, nijakým spôsobom nevyváži významné obmedzenie možnosti jazdy po cestách. Neviem ako vy, ale ja považujem súčasný stav, kedy je kolobežka považovaná za bicykel, za ideálny...Neviem si predstaviť, ako by som mal v zmysle navrhovanej zmeny na veľkej kolobežke ísť po ľavej strane cesty, ako aj to, že v miestach, kde je chodník, budeme povinní ho použiť...
Iste predpokladám, že policajti to nejako riešiť nebudú, ale keď sa niečo stane (nehoda, atď), tak automaticky sa bude skúmať, či kolobežkár dodržal zákonné povinnosti, t.j. jazda po ľavej strane cesty a pod..
Je mi jasné, že ten "génius", ktorý pripravoval túto časť novely, si pod pojmom kolobežka predstaví malú hliníkovú skladačku, na ktorej jazdia prevažne deti, avšak je tu i kategória väčších kolobežiek určených pre dospelých, ktoré sa bežne využívajú a napr. v ČR sa tešia rastúcej obľube..
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 10:17:48
00
Ten debil, ktory pripravoval novy zakon pozna len jednu kolobezku, malu hlinikovu na ktorej jazdia deti do 10 rokov a na zaklade toho pripravil zakon. Tak to dopadne, ked poslanci su dementi. Ja budem jazdit ako doteraz, skor sa povazujem za cyklistu lebo moja kolobezka je aj velkostou ako bicykel a jazdim ako cyklista. Zaberiem rovnako miesta a moje rychlosti su na urovni priemerneho cyklistu.
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 12:00:02
00
Áno, i ja plánujem jazdiť tak ako doteraz, inak sa to ani nedá.....Ale ako som napísal, problém nastane, keď príde k dopravnej nehode, typicky ak by ma zostrelil nejaký vodič, tak už by sa riešilo to, prečo som nebol na chodníku, atď...V tom vidím najväčšie nebezpečenstvo...

Nedalo mi to, tak som pozeral i pripomienky k legislatívnemu návrhu, ak to niekoho zaujíma, tak je to tu:

https://lt.justice.gov.sk/Material/MaterialHome.aspx?instEID=-1&matEID=8344&langEID=1&tStamp=20150720083240000

A práve jedna pripomienka verejnosti navrhuje zrušenie navrhovanej zmeny vo vzťahu ku kolobežkárom i z dôvodu rozporov s ďalšími predpismi, ktoré by boli touto zmenou spôsobené, ako aj vzhľadom na skutočnosť, že aktuálne právna úprava je postačujúca...

Pozeral som i dôvodovú správu a v nej je nezmyselné zdôvodnenie v štýle, že kolobežka je skejtbord a jazdia na nej deti...
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 12:19:37
00
Celkom pekne sa to rozbehlo :-)

U nemenovaneho distributora sa daju kolbezky pozicat, maju Hilku aj Tourku, takze tam niekde zacnem. 20/16 mi pripada ako rozumny kompromis na zaciatok, takze poziciam Hillku a uvidim. Zatial to u mna casovo ( dve male deti ) nevyzera na desiatky km vylety. Plus teda verim ze moj oblubeny okruh pre fixu - Pristavny, hradza, Lafranconi, Mlynska dolina, Zelezna, Sliva, Pekna cesta, Strkovec dam aj na 20/16 a zaroven by tazisko mali byt hlavne tie mestske a pripadne aj mierne terennejsie posuny - Kopac, Koliba atd.

Co sa tyka chodnik / cesta, nie som cykloaktivista, takze nehladam riesenia ako dostat cyklistov do mesta, ale ako prezit :-) takze cestou najmensieho odporu a teda nemam moralny problem ist po chodniku. Zivot mame len jeden...

P.S. Este k tomu co pisal CraObs , pripada mi logicke, ze 190cm clovek ( aj ja ) asi vnima 85mm vysku naslapu inac ako 165cm. Na (ceskych) webch som k tomu nic nenasiel, je k tomu nejake vedomost ?
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 20:06:32
00
Co sa tyka vysky naslapov, tak o tom sa na weboch vyrobcov nepise, lebo 8 z 10 kolobezkarov ma prirodzene rado naslap nizsie. Treba vyskusat a je to jasne. Pretekari su tym uplne chorobne postihnuty a ti uznavaju iba zehlicky. Ja pretekar nie som, takze mam k tomu velmi vlazny postoj. Staci zajst na fejsbuk a precitat si tam o tejto tematike. Pretekari napriklad nahanaju gramy, tie tiez az tak neriesim. Ale mala kolobezka s desiatimi kilami je trosku vela.
Ale fakt treba skusit. Ja som si raz na jednej jazde vymenil kolobezku s jednym Mezqom a po par kilometroch mi moju povodny majitel nechcel vratit. :-) U Kostky som trochu v pomykove s tolkych roznych modelov a vacsich, ci mensich zmien. Vacsinou boli dost velke. Problemy s ramom a podobne. Naposledy to bol neslavny pokus s kolobezkou 28/28, kedy vyrobili desat ramov a devat stiahli spat. Desiatu ukradli vo Viedni. Ram sa krutil. Ale zmeny u Kostku prekonali vsetky druhy najviac asi Tour a Racer, ktore sa za posledne styri roky zmenili hned niekolkokrat.
Najlepsia varianta by bolo pozicat si ju na par dni a povozit sa na oblubenych trasach. Bohuzial na Slovensku sa nedaju pozicat ine kolobezky ako Kostky, ale nebolo by marne skusit aj ine ceske kolobezky.
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 23:37:53
00
Da sa pozicat este Mezeq :-) nejaka firma ich v BA pozicava turistom za 26€ na den. A v Ziline predavaju / poziciavaju MIBO.
Kadeopadne v porovnani s ceskym trhom je to az desivo prazdne.
Zobraziť komentár 05.08.2015 - 23:47:27
01
Pretekari su tym uplne chorobne postihnuty a ti uznavaju iba zehlicky.

len zas sme pri tom kade jazdia tí pretekári? to sú cesťáci, zabrúsiš medzi napr musherov a si preferenciami úplne inde..
kostka vs mezeq je rádový rozdiel v cene, čo sa minimálne na váhe prejaviť muselo.. ja mám môjho mezeqa z akcie za cca 100€! (a ešte aj neónkovú zelenú :D ), funguje už 4 roky, a pár 100km už nalietané má, z toho minimum po asfalte :$
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 08:07:39
00
Je to tu prazdne aj preto, lebo ceski vyrobcovia su skor orientovani na trhy, kde to ide tak povediac same, ale tam kde to treba trosku postrcit, tak tam uz sklamali na celej ciare, kedysi som sa na tu temu bavil s panom Kostkom. Ta firma je typickym prikladom toho, ze kolobezky sice robit vedia, ale marketing je pre nich cudzie slovo. Pritom netreba az tak vela. Uvidime, co sa udeje teraz s tym ich novym distributorom. Na moje gusto ich tu maju az prilis vela, ale vysledky ziadne.
Skuste si precitat recenzie kolobeziek na priblizovadla.cz. Peter to tam pise celkom dobre i ked v poslednom case tak trochu povolil a venuje sa viac jednokolkam. Tie recenzie maju slusnu uroven i ked su stale subjektivne.
Musheri tiez nelietaju na Mezqoch. Ale tak zase komu staci hypermarketova kvalita, nech sa paci. Su aj taki. Yedoo ma dobry marketing, nizke ceny a tomu odpovedajucu kvalitu. Dnes by som si nekupil Yedoo ani nahodou. Ale ako vravim, kazdy mame iny vkus, poziadavky na kvalitu a vkus. Mne je jedno kto na com jazdi, hlavne nech nas je tu viac.
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 08:20:35
00
nie musheri nelietajú na Mezeqoch, to sme sa nepochopili (aj keď je to dosť často entry model pre nováčikov), to bola poznámka k výške nášlapu, že nie každý ho za každú cenu tlači k zemi..
ja by som si vedel vybrať tiež lepšiu kolobku, ale 20tis kč za to fakt nedám :D
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 08:36:10
00
No a sme pri podstate veci. Staci si kupit entry model "normalnej" znacky a podla potrieb, moznosti a zaujmu sa da kolobezka upgradovat. Vymena kolies, vidlice, popripade predstavca a riaditiek nie je tak narocna vec. Zabudol som na brzdy. U Mezqa toto vsetko nie je mozne, alebo velmi obmedzene. Pritom cena modelu Hill, ci Tour vo vybave Fun je na urovni Mezqa. Ja som od zaciatku siel do mojej cielene a nelutujem ani sekundu. Na mojej mam uz zopar tisiciek km za tie styri roky. Co mna znepokojuje su obrazky Kostiek na FB s prasknutym ramom. Na to, ze maju vo fabrike take vybavenie by som cakal lepsiu kvalitu.
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 09:28:37
00
hmm, kde majú čokolvek porovnatelné za 3190,- Kč čo som ja dal za Mezeq? resp za 148,- € za koľko teraz svieti na Heureke? to je suma 50-60% spomínaných čo pre mňa nie je "cena x na úrovni y"
mi to príde ako diskusie že na biku musí byť aspoň SLX, aj keď s tým bude dedo/babka len po rožky do dediny chodiť :^) záleží od toho čo od toho človek chce a očakáva :!: podľa toho investuje, rovnako ako pri tých bikoch, keď to mám na presun do roboty a po meste vyberám inak ako keď s tým chcem jazdiť na maratóny a výlety :y:
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 09:58:39
00
OK, myslel som, ze sa tu bavime konstruktivne. Nas novy kamarat nech si urobi obraz sam, rozhodne sa, ale ked sa mu nebude pacit Mezqovanie, tak ako stovkam Cechov, ktori sa ulakomili na lacny peniaz, tak nech nenadava na kolobezky, ale na zly vyber.
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 13:00:40
00
čo je u teba konštruktívne? požiadavka bola "Zena chcela nieco pre dceru a mozno aj pre seba" + "Primarne teda take to mestske vozenie, do roboty, do mesta, pre rohliky"
za mňa 20/16 kvôli obratnosti (čo pri štrikovaní sa mestom človek ocení), vyšší nášlap (BA je prosto rozmlátená).. čiže kludne spomínanú HILLku, nemám nič proti, ale nastupuje cena ktorá je dvojnásobná proti spomínanému Yeedo, otázka je len či tolko na rohlíky investuje..
Ak si niekto kúpi Mezeq a čaká od toho hltača tisícov kilometrov tak áno zlý výber.. :bow:
Zobraziť komentár 06.08.2015 - 13:30:09
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up