Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ponúkam Vám do partie moju vnučku - foto minulý rok v Bormiu. Preháňala sa tam ako šarkan, dlažba nevadila.

Prílohy:

P1020241.JPG
P1020241.JPG 378.07 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 29.08.2015 - 09:38:55
00
Kostky pruzia, to je bohuzial fakt. Aj preto obmienaju jednotlive verzie tak casto. Pruzit bude aj Tour, ale postoj je tam iny. Je to individualne, mne osobne viac vyhovuju vacsie ramy. Kolesa tiez fukam az na povolene maximum, co pri mojich plastoch, rame nemusi byt vzdy uplne pohodlne vozenie. Obcas pridem pekne vytraseny, ale zase pouzivam lepsie gripy, ktore tie vibracie ciastocne tlmia.
Zobraziť komentár 29.08.2015 - 15:37:18
00
Ponúkam Vám do partie moju vnučku - foto minulý rok v Bormiu. Preháňala sa tam ako šarkan, dlažba nevadila.

Kľudne sa môže pridať pokiaľ dedo na ňu nemá čas, alebo jej nestíha. ;-)
Zobraziť komentár 30.08.2015 - 19:27:09
00
Tak pani kolobezkari, dalsie kolo "Rene mlaďenca, prihody a skusenosti"

Cez vikend Hillka, vcera rano do prace este na nej, z prace do DSI a odtial uz na Tourke...
Co dodat - Hillka je super, bez kolies sa zmesti do kufra Octavie kombi nalozeneho kocarom, odrazatkom, detskou kolobezkou a este milionom dlasich veci, ktore tam musia byt. Viem na nej v obyvacke nahanat maleho, ktory tam ma plastovu motorku detsku. Ked veziem dceru (3,5r), moze sa pekne drzat hrazdy na BMX riadtikach a ani predstavec jej nephrozuje tvar. Paci sa kazdemu kto ju videl. Jazdi sa na nej super. Moj plan bola kupa Hillky, spokojne pojazdenie, v case predaj mojho Specialized FSR fulla a nakup druhej, vacsej kolobky ( pocitovo Morxeska 26') s tym ze Nillku posuniem zene alebo namiesto BMX riaditek dam obyc a mala bude mat za dva roky Hill Kid.

Potom som vcera prestupil na Tourku a... Je to uz kus bicykla. Pruzi celkom vyrazne. Postoj je iny, zrazu riaditka az moc vysoko a vzadu. Opreta o stojan vyzera super ( signalna oranzova). A potom trh, trh, trh a zrazu cely svet inac :-) Pocitovo ide o polovicku rychlejsie, nerovnosti zehli a hlavne ide tak nejak plynulejsie, ma iny flow, ta zotrvacnost velkych koloes je citit. Doma jednu podlozku spod predstavca nad neho a znova von. Este lepsie. Mozno by to chcelo este jednu, alebo predstavec do negativu, ale uz som to neriesil. Len sa vozil a tesil :-)
Zene sa nepaci, malej sa stoji horsie, nema sa coho drzat a predstavec ma rovno pred zubami. Do auta som ju radsej ani neskusal davat. Ale stale mam pocit, ze oproti tej Hilke llietam...

Nepodarilo sa mi ani raz ist na Kolibu a skusit ich prehnat po lese, takze ten moj pocit je ovplyvneny prehananim sa po meste, neviem posudit ich obratnost v terene. Kedze som sa nesnazil prejst Euroveu po nabrezi, necitil som ani handicap Tourky v manevrovatelnosti.

S tymto mi nikto ( traja aktivni prispievatelia tejto temy ani JoKo-va vnucka nepomoze), ale je to tazke :-) a hlavne je to celkom silno navykove, taka kolobezka...

Dobru noc a kolobezkam zdar !
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 00:56:18
03
No a o tom to je! Hill je velmi oblubena a rozsirena kolobezka. Ked vsak citam na FB prispevky majitelov Hill, ktori skusili aj nieco ine, tak mali vacsinou podobny charakter. Nepoznam statistiky, ale zda sa mi, ze Hillka je vacsinou viac oblubena u zenskej casti kolobezkarov. Chlapi maju radsej nieco vacsie.
Celkom ma pobavilo, ze ked som si precital tento prispevok, tak mi padol zrak na spodok stranky, kde bezi reklama na produkty MTBIKER shop a boli tam styri Yedoo, jeden Kickbike Sport G4 a Kickbike Race Max. G4 mam doma, ale dnes by som bral Race Max, kvoli vacsim moznostiam obutia zadneho kolesa. Rozmyslal by som o tom asi 4 a pol sekundy. Vasek Pechr z Morxesu sa mi vyhraza, ze mi posle na vyskusanie morca, ale aj tak dnes nie som naladeny menit kolobezku. Z ceskych sa mi vsak morca paci asi najviac. Kostke velmi neverim i ked jedna je doma - dcerina a je v pohode. Mibo sa mi zda dost tazke a navyse mam osobne vyhrady k jednemu ich cloveku (ale to uz su take moje osobne dovody).
Jednu radu Vam vsak dam, skuste si zajazdit este na viacerych kolobezkach ak by to slo. Viem, ze u nas to nie je jednoduche, ale vsetko sa da.
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 11:41:10
00
Vcera som jazdil po hradzi v ZA a stretol som chalana na kolobezke. Malej. Tak som sa pristavil a co to sme pokecali. Mal velkost 20/16". Vraj to ma do terenu. Nechapal som na co su dobre take male klesa v terene, ale neriesil som. Samozrejme, vymenili sme si kolobezky, ze si ich vyskusame. Rozbehnut sa na tom dalo, ale akonahle som prestal kopat, zastavil som. Zotrvacnost takmer ziadna. Nikdy som na malej kolobezke predtym nestal, ale bolo to strasne vratke, nepohodlne, lebo som sa musel krcit aj ked som mal ruky vystrete. O riaditka som sa nemohol zapriet ani pri odrazani, ani pri preskakovani z nohy na nohu, lebo na moj vkus boli neprirodzene nizko. Ani som moc nemal pocit, ze by to bolo lahsie ovladatelne. Akurat som sa na tom lahsie otocil. To bolo ale vsetko.
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 13:45:36
00
Ja som si sam sebe trosku stazil situaciu, mam u predajcu 39€ v pozicovnom, ktore mi odpocitaju z ceny, len si teda musim kupit nejaku Kostku :-)
Je trochu malo racionalne kupit si teraz Tourku, nejky cas ju jazdit a potom ju so stratou predat a kupit nieco lepsie, ale asi to tak urobim. Chcem jazdit, Tourka je par ulic odo mna... Aspon si potom budem vediet o to viac vazit tu druhu, lepsiu a budem si j vebart podla svojich realnych skusenosti
Jedine co ma trapi je, ze Tourku nedam do kufra tak ako Hilku, cim si blokujem akcie typu " 1/2 dna s rodinou na Zeleznej, oni domov autom ja cez kopce na kolobke"
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 23:36:32
00
Tak si kupis nosic na strechu...to je to nejmenej. Ale moc nerozumiem, preco chces kupit Tour s vedomim, ze by si ju predal a kupil nieco lepsie. Co je to, to lepsie? Preco si nekupis to "lepsie" uz teraz? 39€....to je drahe pozicanie. Ale v ziadnom pripade by som nedovolil, aby mi vyber medzi malou a velkou kolobezkou urcovala cena. To je to, co je zo vsetkeho najmenej racionalne!
Zobraziť komentár 02.09.2015 - 23:46:57
00
Tourku strcim celu dovnutra tiez, akurat ze trci ponad jednu detsku sedacku. Hillka bez kolies sa akurat zmesti do podorysu kufra.

Tych 39€ nie je rozdiel medzi malou a velkou, ale medzi nejakou Kostkou a niecim inym. Ak kupim u nich Kostku, 39€ mi odpocitaju od ceny. Je to malo, alebo dost ?

A ta Tourka / nieco lepsie - Vendetta sa mi paci velmi moc. Ale bude ma stat 2x tolko ako Tourka, ktoru mozem mat pozajtra doma, otlkat ju do prace, do obchdodu atd a popri tom si uz v klude a s par sto kilometramin v nohach vybrat tu spravnu, lepsiu... Vendettu ;-)
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 00:14:52
00
Rozdiel 39€ medzi akoukolvek kolobezkou je nic, ak snou mas byt nespokojny. Za tu cenu si mohol mat cestu do Olomouca a testovat cely den, :) Keby nieco, uz robia aj 16/16", takze by si si to mal s cim porovnat. Ale to je uz fuk. Ktoru chces Tourku a ktoru Vendetu? S Pechrom sa da vzdy dohodnut. Neraz robia kolobezky na prianie zakaznika, takze ak je problem v cene, urcite sa tam da na niecom usetrit. Otazka je, ci to ma naozaj vyznam. Ak budes mat cestu okolo ZA, daj vediet a mozes sa vozit na mojej kolko chces. Len si to dobre rozmysli. Kupovat cokolvek stym, ze to casom predas a kupis lepsie, su vzdy vyhodene prachy a mozno aj strata casu. Na to, kolko km by si mohol dovtedy najazdit sa vykasli.
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 01:46:02
00
Mal velkost 20/16". Vraj to ma do terenu. Nechapal som na co su dobre take male klesa v terene, ale neriesil som. ... Rozbehnut sa na tom dalo, ale akonahle som prestal kopat, zastavil som. Zotrvacnost takmer ziadna. ... Ani som moc nemal pocit, ze by to bolo lahsie ovladatelne. Akurat som sa na tom lahsie otocil. To bolo ale vsetko.

v teréne kopeš aj tak furt lebo nerovnosti ťa spomalujú, nekopeš v zjazde lebo to maká gravitácia :) a teda ťa nezastaví..
tá vrtkosť malých kolies je výhodná keď štrikuješ medzi koreňmi, kameňmi a iným lesným "bordelom" čo je na trati a je príliš vysoký na prejazd, alebo nahusto na preskoky..
26" koleso by požralo terén určite lepšie ale stratí sa tá ovládatelnosť a najslabšie miesto v teréne je svetlá výška, takže prekážky sa skôr obchádzajú než prechádzajú :wasntme:
toť môj skromný názor a skúsenosti z terénu..
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 07:31:17
01
CraObs Jaj taaaak, zase som o nieco mudrejsi. Diky. :)
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 08:02:09
00
Ohladom vyberu kolobezky musim suhlasit so stano3b, ja viem ze je lakave mat doma Tour uz na vikend, ked by o to islo. Ale netreba sa uponahlat. Sam si napisal, ze kolobezka je droga a ver tomu, ze je. Ak si kupis nieco, s cim sa hned uplne nestotoznis, budes vymyslat nieco kym to nedosiahnes. Cenovo sa to vyrovna. Pechr sa nehra na kompromisy, co sa tyka vybavy jeho kolobeziek, takze tam su veci kvalitne hned od zaciatku. Dobre, v piatok si privezies domov Kostku, budes na nej jazdit cely vikend a v pondelok nam napises, ze sice trochu pruzi, treba vymenit zopar komponentov a bude tip-top. Neda Ti to pokoj a do roka bude mas doma nieco lepsie. Kolobezka nie je zatial artikel, ktory by si predal hned na prve vydanie inzeratu a uz vobec nie, ak do toho naslapes zopar desiatok - stoviek € aby si to vylepsil. To nikto neoceni. Ak chces, dam ti kontakt na Vaska Pechra a mozete si pisat kolko chces a ked ide len o to, dokaze Ti poslat kolobezku okamzite. Kostky su vyborne kolobezky a ako vsetko, maju svoje chybycky. Neexistuje ideal, ale da sa k nemu priblizit. Je to individualne. Ja ked napriklad prestupim na dcerinu Kostku z Kickbike, tak je ta jazda na pocit ovela pohodlnejsia, kyve sa to, pruzi to, aj keby nemalo, ale mojej dcere toto uplne vyhovuje. Navyse moja dcera ma ovela mensiu vahu ako ja, tak to az tak neciti.
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 10:27:03
01
Fokel: dnes som na Teba myslel pri citani FB stranky kolobezky.cz. Jedna ceska mlada kolobezkarka napisala: "Dnes jsem na chvili presedlala z Kostky Hill na Morce ... hmm mozna na trvalo". V diskusii jej druha odpovedala:"...vím o čem je řeč....taky jsem přesedla z Kostky City (zlatíčková kolobka) na Morxes......nádhera"
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 14:36:26
01
Pomooooc !!! Ved som si povodene chcel ist kupit do Insportlineu Yedoo za 149,- :-D
Zobraziť komentár 03.09.2015 - 15:39:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up