Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vzhladom na to, ze som jazdil na viacerych kolobezkach v roznych vybavach, tak porovnavat mozem. Mezeq jazdi ako mezek, ako lesenarske trubky na no name kolesach. Aj preto prislo k novsej verzii, lebo to vedel aj vyrobca. Mam o tom viac vnutornych informacii, bohuzial nie vsetko mozem napisat sem. Nemam zaujem sa negativne vyjadrovat na adresu Yedoo. Ale nechcel by som ju ani za trest. Na tom uplne poslednom modely som nejazdil, avsak zopar cechov, ktori jazdili asi na vsetkych kolobezkach, ktore su na trhu tvrdia, ze prislo k velkemu zlepseniu.
Ja som na chut neprisiel napriklad ani takemu Mibu. Ram to ma tuhy, vybavu vybornu, mne vsak vadi sklon, resp. tvar a uhol stupatka a jeho nizka svetla vyska. Ale to boli tie starsie verzie.
O velkosti kolobezky som nehovoril. Jazdil som napriklad na Kacku. To jazdi uplne super, to je zihadlo obratne.
Zobraziť komentár 06.09.2015 - 21:35:19
00
Ahoj duves, vitaj vo vlakne s najmenej aktivnymi prispievatelmi, ale v poslednych tyzdnoch s poprednymi poziciami v zozname tem :-)
Je trochu specificke tym, ze sice ma iba styroch ( s tebou pat ) aktivnych, ale pokryva celu scenu - footbike je cisty cestak, stano3b tak trochu CX/ XC a CraObs MTB az light DH :-) cize kazdy z nich ma specifcky pohlad, ale napriek tomu siroky rozhlad. Ja som za novacika, a som im velmi vdacny za rady...

Za seba ako novacika ti mozem povedat, ze v tej predajni na Racianskej zistis hovno, lebo maju uplne makke kolesa a hlavne, ako uz pisal footbike, v predajni ked sa na nu postavis medzi regalmi, nezistis nic. Bol som tam tiez ;-) Skutocna prevadzka, povrchy, 4,5 kg notebook v ruksaku, 34 stupnov v tieni, osviezujuci protivietor a 10 minut na to, aby si sa dostal z Mlynske nivy 1 na 77, ti ukazu, ako to vlastne je :-)

Takze za mna ak ti nie je luto par € a vies sa tam dostat do vzdy.sk cez pracovny tyzden medzi 9 a 16, chod tam, pozicaj si Hillku, na hradzi si odtial za 5 minut, prebehni sa, pozicaj si Tourku a mozno zistis, 20/16 je sice super, ale 26/20 ti tak nejak vyhovuje viac... Zaroven zistis, ze aj ked mas napriklad 80kg, ked stupis (nie skocis) na Tourku, viditelne a cititelne pod tebou prepruzi a klesne. Ci to budes vnimat ako komfort alebo zruta energie uz je na tebe. Pripadne pojdes opacnym smerom, rozkopes to po chodniku z Bajkalskej doprava dole na Ruzinovsku a zistis, ze je to super, ale mozno sa to trochu pod tebou vlni. A tak dalej.
Tym nechcem povedat ze tie Kostky su zle - ak by mi stacila 20/16 tak Hill 3 je uz doma a ak by som nechcel trochu viac ako priemer, tak Tour 3 je uz doma.

Ak tu kolobku chces naozaj ako sportove naradie na intenzivny workout, neries a kup Yedoo ( neviem ake maju ceny, ale ak nie o moc horsie kupil by som si ho v Sporteservie, v Podunajskych ich nemali ale uz su a predsa len je to bajkovy obchod, nie vsetkoshop ). Ak teda chces silovo vymakat hore Peknou a potom sa vratit cez Zbojnicku alebo 3 zajace (alebo opacne), je to uplne v pohode. Umakas sa jak hovado, vycitis hlavu a je to. Ale mozno na lepsej kolobke by si bol hore a hlavne potom dole ;-) rychlejsie a bolo by to este viac srandy...
Ako napisal footbike, kolobezka je droga a mozno budes za mesiac posuvat Yedoo dalej... Ja som specificky pripad, kedze nemozem jazdit na bajku, ale stacil mi predlzeny vikend a viem ze tomuto by som sa chcel teraz venovat dlhsie a intenzivnejsie.

Vdaka radam kolegov odtialto a "postrceniu" od stano3b, v priebehu septembra ( a mozno uz najblizsieho tyzdna) pocestujem do Morxesu na navstevu, o nasledkoch samozrejme budem spamovat.
Zobraziť komentár 06.09.2015 - 22:54:20
01
Cez vikend sa konali ME v kobehu v Lipniku nad Becvou. Muzsky dlhy zavod kategoriu veteranov (nad 50 rokov) vyhral pan Cisar z Banskej Bystrice. Inak ma napadlo, existuje skupina na FB Kolobezky SK. Je nas tam 23 a vacsina su cesi, ale zaciatky su tazke. Mozno by sme to mohli rozhybat aj tam.
Zobraziť komentár 06.09.2015 - 23:39:01
01
Ahoj duves, vitaj vo vlakne s najmenej aktivnymi prispievatelmi, ale v poslednych tyzdnoch s poprednymi poziciami v zozname tem :-)
Je trochu specificke tym, ze sice ma iba styroch ( s tebou pat ) aktivnych, ale pokryva celu scenu - footbike je cisty cestak, stano3b tak trochu CX/ XC a CraObs MTB az light DH :-) cize kazdy z nich ma specifcky pohlad, ale napriek tomu siroky rozhlad. Ja som za novacika, a som im velmi vdacny za rady....

Cau, ano zistil som, že footbike (ma) smeruje na čistokrvny rychly cesťak. Fakt to potrebujem na račianske sídlisko a nejake svahy po asfalte hore a dolu.

Ak tu kolobku chces naozaj ako sportove naradie na intenzivny workout, neries a kup Yedoo ( neviem ake maju ceny, ale ak nie o moc horsie kupil by som si ho v Sporteservie, v Podunajskych ich nemali ale uz su a predsa len je

Do športservisu som volal, maju ich, ale su drahšie ako v obchode na Račianskej, tu su vlastne za najlepšiu cenu - 217€ (športservis ich ma niečo okolo 240€). Obchod na račianskej mam doslova pod nosom, asi 800 metrov vzdušnou čiarou. A ano, patrilo by sa to vyskušať vonku.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 07:31:53
00
škoda, že toto nepredava niekto bližšie, do brna by som kludne po šiel
http://sport.bazos.cz/inzerat/50758330/Kolobezka-mezeq.php
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 07:37:25
00
CraObs Preco? Ja to vidim tak, ako ked som sa ja postavil na tu kolobezku 20/16. Len footbike to povedal opacne. Ja som bol tiez prekvapeny, ako "odlisne" sa mi to ovladalo. Ked som sa postavil nazad na moju, bolo hned vsetko ok. :) Myslim, ze je to vsetko len o zvyku.

lenže to potom neporovnávame značku vs značku, alebo model vs model, alebo čínu vs čechy, ale priemer kolies, čo absolútne nehovorí nič o danom modeli či značke.. :!: keď niekomu raz vyhovuje či je zvyknutý na 28/18 tak môže skúšať 20/16 od výmyslu sveta a furt budú na draka..

Vzhladom na to, ze som jazdil na viacerych kolobezkach v roznych vybavach, tak porovnavat mozem.

neberiem ti tvôj názor :) a už vôbec napr. nespochybňujem to ako si k nemu prišiel, len som narážal na to že keď si niekto s mezeqom s tebou vymení kolobežku "na vyskúšanie" tak sú to dva totálne odlišné stroje..
ujasním si čo chcem jazdiť, kde chcem jazdiť a koľko chcem jazdiť -> poskúšam rôzne priemery kolies -> a keď už mám aspoň jasno v tom pomere tak vyberám značku :whew: takže ak porovnávam tak napr mezeq vs hill, to považujem za porovnanie k veci (ako napr si dal tu post985556.html#p985556 )
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 07:37:31
00
Čo sa s tym da robiť? Videl som niekde na nete, že chlapik tam pripevnil nejaky hlinikovy plech

neviem čo sa s tým dá robiť :?: asi jedine jazdiť iné trasy :lol: tiež už som rozmýšlal že to prekrytujem, ale načo :wasntme: už toho dostala dosť a stále drží, nemyslím že by sa zrovna na týchto miestach nejako poškodila, zlomila, praskla alebo čokolvek takže len kozmetika.. keby to niekomu vadilo môže si porobiť kozmetické úpravy a po každom výjazde tie ryhy zalakovať :party:
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 07:42:49
00
Chlapci, seriem na Vas! Duves ma v kolobezkach chaos a snazil som sa mu poradit. Cim viac sa pyta na FB na rozne druhy srotov, tym vacsi chaos v tom ma. Potom povie, ze aj tak nemieni investovat do odrazadla. Neviem, kde zobral, ze som cistokrvny cestak, lebo nie som. Kdesi som sice napisal, ze 90% jazdim po cestach co znamena, ze sa nespustam dole kopcekom v lese, alebo sa nevozim so psikom po polnych cestach. Vela stastia na Mezqovi.
CraObs si mysli, ze ked mam kolobezku s velkymi kolesami, tak neviem posudit aky srot je Mezeq. Doteraz nepochopil, ze nepisem o velkosti kolies, ale o jej vybaveni. Aj velka kolobezka dokaze byt srot, vid taky Worker. Ked chces porovnavat Mezqa z Hillkou, tak zase iba narazas na velkost. Ale zabudol si povedat, ze nie je Hill, ako Hill. Je sakramentsky rozdiel medzi Hill Fun a Hill 3.
Prekrucate si fakty ako Vam to vyhovuje, takze dalej sa nebudem zapajat. Jazdite si na com chcete a mudrujte tu o tom, co tu uz pred Vami ini napisali.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 09:36:45
01
Chlapci, seriem na Vas! Duves ma v kolobezkach chaos a snazil som sa mu poradit. Cim viac sa pyta na FB na rozne druhy srotov, tym vacsi chaos v tom ma. Potom povie, ze aj tak nemieni investovat do odrazadla. Neviem, kde zobral, ze som cistokrvny cestak, lebo nie som. Kdesi som sice napisal, ze 90% jazdim po cestach co znamena, ze sa nespustam dole kopcekom v lese, alebo sa nevozim so psikom po polnych cestach. Vela stastia na Mezqovi.
CraObs si mysli, ze ked mam kolobezku s velkymi kolesami, tak neviem posudit aky srot je Mezeq. Doteraz nepochopil, ze nepisem o velkosti kolies, ale o jej vybaveni. Aj velka kolobezka dokaze byt srot, vid taky Worker. Ked chces porovnavat Mezqa z Hillkou, tak zase iba narazas na velkost. Ale zabudol si povedat, ze nie je Hill, ako Hill. Je sakramentsky rozdiel medzi Hill Fun a Hill 3.
Prekrucate si fakty ako Vam to vyhovuje, takze dalej sa nebudem zapajat. Jazdite si na com chcete a mudrujte tu o tom, co tu uz pred Vami ini napisali.

Ved sa neročuluj. Nemam chaos, ale limit kolko do to chcem investovať. ;)
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 10:17:22
00
footbike No taaaak, s kludom, aby sme tu o Teba neprisli! Tvoje skusenosti s roznymi znackami a modelmi Ti zavidim. Duves sa mozno len nevie rozhodnut, to je vsetko :) A aj jeho obmedzenemu rozpoctu rozumiem. Tiez som si chcel najskor kupit nejaku lacnu Hillku, lebo som nevedel, ci ma to bude bavit. Skoncil som pri Morxese ktoreho vyslednu cenu sa bojim spocitat, aby ma nevykotilo. :D
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 10:33:33
00
Ved sa neročuluj. Nemam chaos, ale limit kolko do to chcem investovať. ;)

Moja posledna, ale uprimna rada. Kolobezky povazujes za odrazadlo, chces na tom jazdit kratko, ziadne dlhe streky, nechces aby to pruzilo a nechces do toho investovat = Cokolvek od Yedoo, najlepsie Mezeq. Vzhladom na pouzite pneumatiky a tlak, ktory do nich mozes nafukat sa Ti to bude zdat bud pohodlne, alebo, ze to pruzi. Ty nespoznas v tom rozdiel, ale ram je pevny. Nemas vela moznosti to prezut do tych rafikov, respektive ked zacnes tunit, tak zistis, ze to ide ide do penazi a za to si skutocne mohol mat inu kolobezku.
Takze Yedoo Mezeq.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 12:44:05
00
Velky suhlas s footbike. VZDY zacne clovek casom priplacat za lepsie komponenty a ked si to spocita, mohol mat hotovu kolobezku, bud za rovnake peniaze, alebo dokonca lacnejsie.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 12:56:05
00
footbike ty si tušim dnes vstal zlou nohou.. vôbec nikde som nenapísal že ty nevieš posúdiť ;) (treba čítať) ale že keď niekomu požičiaš úplne inú kolobežku tak je natešený ako to ide (pričom je úplne jasné čo ako pôjde aj bez vyskúšania), ale to nie je o porovnaní strojov ale o detskej naivite dotyčného..
rozčuluj sa kolko chceš kde je aký rozdiel, ale keď duves nechce investovať a dá si budget napr. 200€ max tak mu netreba tlačiť veci za 400-500 ale proste mu do tých 200€ vybrať to najlepšie čo sa dá! to nie je žiadne prekrúcanie faktov, len porovnávať kolobežku za 150€ v nejakej výbave a velkosti s kolobežkou za 500€+ je proste mimo.. to mu radšej rovno napíš (ako sa to aj tu na fóre bežne pri bikoch robí ak chce niekto full za 300€ napr.) že za tú cenu nič dobré nekúpi a nech napr pokuká bazár alebo sa na to vyprdne a došporí..
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 13:06:13
00
Nevstal som ziadnou zlou nohou, ale uz mi aj s duvesom idete na nervy, lebo Duves si mysli, ze ho tlacim do cestnej kolobezky. Preco by som to robil? Kde to vycital? Ked som mu odporucil lepsiu kolobezku znamena, ze niekoho niekam tlacim? To on ma dve tisic otazok na FB ohladom vseliakych inych druhov a aj tak si kupi Mezqa. Vela stastia v jazdeni do kopca v Raci. Vsade sa pyta ci nejaka kolobezka pruzi. Vie vobec co znamena a ako sa prejavuje pruzenie? Mne je uprimne jedno na com budete jazdit. Ty vseobecne velmi rad podsuvas ludom to, co vobec nepovedali. Na zaciatku som mu odporucil, nech si najprv kolobezku pozicia a skusi sa najst v tom sporte a sam rozhodne, co mu vyhovuje. Lenze to pravdepodobne neurobil a stale sa snazi najst pravdu na nete. Nenajde ju tam. Chcel som Vam poradit, uz tu chybu neurobim.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 13:28:14
00
Ja si myslim, že trh v ponuke nie je vytesneny. Ak si odmyslim prevody ako na biku a argumentujem, že použitelny MTB je tak od 500€, tak kolobka za 200€ by tomu mala zodpovedať. No asi nezodpoveda. Moje predstavy su sixteen, ale fakt nehodlam za to tolko dat.
Zobraziť komentár 07.09.2015 - 14:09:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up