Lokalizácia
Formulár sa odosiela
hodil som tie kolesa (mam aj sadu obycajnych) na cesky FB ako inzerciu...uvidime, mozno sa niekto ulakomi a ja budem mat bubaky na dasli karbon..:)
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 12:16:32
00
arrow_leftfootbike napísal:
Tak totok si mu nemal robit. :tmi: Totok nemdopadne dobre. :cash: :cash: :cash:

Nooo, priznavam ze ma zacalo svrbiet v penazenke, zachranilo ma iba to, ze je to 20' teda u mna zadne. A kedze zadne koleso nemam moc rad, karbon nedostane ;-)

Skor ma zaujala poznamka ( aj ked podla mna zbytocna) v commentoch, ze "ze skoda ze je naboj na kotuc, lebo pretekari prednu brzdu nepouzivaju". Mam doma este par oblubenych cestnych kolies, tak pojdem skusit, ci sa 28´ s 23mm plastom vlezie do SID-y a budem jazdit ako pretekar :-p
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 19:35:01
00
.... "Skor ma zaujala poznamka ( aj ked podla mna zbytocna) v commentoch, ze "ze skoda ze je naboj na kotuc, lebo pretekari prednu brzdu nepouzivaju". ...
fokel v pohode... ale iste si si vsimol, ze hned som tam dal odpoved, ze mam aj jedno koleso s lahkym karbonovym nabojom a teda vhodne na zadnu bezbrzdovu kolobrndu
...a na druhej strane ma tato poznamka posunula o dost dalej... a tak som hned z Workera dal dole koleso aj s V brake (kedze toto chcu zavodnici a asi sa skorej preda..:) ), navaril nadstavce na hydraulicke prasiatko a osadil dopredu kotuc. Zadnu budem riesit zajtra... aj ked neviem ci vyda trubicka na dlzku, predsa len je to dalej ako na biku...
A kedze sa blizil termin odchodu do roboty na nocnu... a tam jazdim uz niekolko rokov bicyklom (Prievoz - letisko) rozhodol som sa vyskusat kolobezku...
a teda pekny rozdil oproti biku. Trat ktoru mam zjazdenu a viem ju naspamat bola na kolobezke zrazu uplne ina. A ja este komplet v cyklistickom, neonova bunda, na prilbe vpredu LED Cree, vzadu blikacka ... no manzelka si ma hned isla odfotit (zajtra hodim foto). Takze ta ista trat, ten isty cas ale namakal som sa ovela viacej... asi to budem musiet dat castejsie...
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 20:00:04
00
Ta ista trat, ten isty cas? Zabudni na to, ze s tebou pojdem jazdit! Takychto snazivcov mam rad. Ja jazdim pre potesenie a nie aby som si slapal po jazyku a na chrbte mi sedela baba s kosou.
Problem stranky kolobezky cz je, ze tam chodia ako uplny amateri, tak aj kreteni, co si hodia ego. Vyjadrenia ze pretekari nebrzdia, alebo nenosia zadnu brzdu su tam na dennom poriadku a ja ich komentovat dalej nebudem. Kazdy nech si brzdi cim chce a kolko chce.
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 20:44:53
01
footbike... vsak klud... lebo ty nevies ako lazo plazo som chodil na bicykli.... a aj to jazdim kade tade poza domy, kusok po ceste, kusok za garaze a k tomu este s fullovym 15 kg bikom... takze ziadne slapanie po jazyku... praveze uprednostnujem pohodicko jazdicku... len na tej kolobezke som tu trat nemal odhadnutu tak som makal ako o zivot. A teraz citim ze bude svalovica na lytkach a na zadku. Uplne ine svalove partie sa zapajaju.... no co dodat...chrumkave... ked som si tak kolobezkoval medzi Avionom a McDonaldom a ludia po mne zírali ako na ufona...
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 21:08:48
00
Nechcem byt ako stari ludia, co furt opakuju to iste ;-) ale za Oct - Dec som bol v praci 3x busom a zvysok na kolobezke. A castokrat bola cesta to najlepsie na celom pracovnom dni. A aj ked bol zly den a po 12 - 13 hodinach som prisiel dole a uvidel ju tam stat, usmieval som sa ;-)
O desiatej vecer som sa v bajkovo-bezeckom rutil potemnelym Ruzinovom a plasil pariky na prechadzke okolo Strkovca. Samozrejme ze blikacka na helme nemoze chybat ;-)

A k tej rychlosti - cloveka fakt naserie, ked si spokojne fuci na kolobke po Trencianskej a zrazu ho predbehne babenka na stylovom mestskom bicykli, ktora pomalicky kruti pedalmi, ani sa nezadycha a vobec netusi, ze ja vlastne celkom slusne makam
Zobraziť komentár 04.03.2016 - 21:59:31
01
Vo volebnu sobotu som sa pustil do prezuvania pneu. Dopredu aj dozadu som dal Marathon Racer plaste. Zadny plast siel vymenit ako po masle, ale pri prednom som sa tak zapotil, ze skoda mlcat. Ten ma rozmer 700x28c. Plast ma v sebe ochranu proti prerazeniu a asi vdaka tomu a este vdaka kovovemu drotu som tento plast nedokazal sam nasadit. Nieco tak pruzne som uz dlho nezazil. Po dostatocne dlhom case som rezignoval a obratil som sa na kamarata v boji. Este raz vdaka fokel.
V nedelu na obed, ked si vsetci nakladali slizikovu polievku a zemiakovy salat so sniclom som vyrazil na skusobnu jazdu a cuduj sa svete, ono to neslo!!! Takto som sa uz dlho nenadrel a ked som asi po 8. km videl padnut pred sebou cyklistu, tak som zastavil a zistoval som rozsah jeho poskodenia. Vtedy som dosiel na to, ze pricinou mojho trapenia bol silny, hnusny vietor, ktory bol este doplneny este silnejsimi narazmi. Nie ze by som bol az taky dement, ze by som si nevsimol, ze fuka, ale cast cesty som presiel medzi domami a na zaveternej strane, ale potom sa to otvorilo a bolo po kochani. Cesta spat bola ovela prijemnejsia.
Z plastov mam radost. Vdaka rozmeru a tlaku to fici skoro ako na cestnych plastoch, len to nie je az take tvrde a udrncane ako cistokrvne cestaky.
Takze pekny vikend za nami.
Zobraziť komentár 06.03.2016 - 18:50:53
00
footbike...ani nechci vediet ako som aj obuval 20" Kojak-y na karbonove rafiky. Plaste tuhe ako svina, kolesa male, nebolo kam pruzit... no trapil som sa s tym niekolko hodin
a tu je ta moja s novucickym kotucom vpredu aj so mnou

Prílohy:

DSC_1111n.jpg
DSC_1111n.jpg 555.02 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 07.03.2016 - 12:50:07
01
arrow_leftddemo napísal:
footbike...ani nechci vediet ako som aj obuval 20" Kojak-y na karbonove rafiky. Plaste tuhe ako svina, kolesa male, nebolo kam pruzit... no trapil som sa s tym niekolko hodin
a tu je ta moja s novucickym kotucom vpredu aj so mnou

Mas Kojaka s drotom, alebo kevlaroveho? Ja mam, teda mal som na zadnej 18" skladacieho Kojaka a tam bol len jeden problem. Nasadit ho rovno. Vlastne taky isty problem som mal aj 18"Marathon Racerom, lenze na nom mi pomohol bocny reflexny pruh, ktory mi sluzil ako voditko. Este stale to nie je uplne na 100%, ale nie je to citit.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 12:59:29
00
Kojak je pravdepodobne s drotom, kedze prisli neposkladane... a mne ze robil problem aj ventil na dusi, kedze rafik ma vysoky profil a nikde som nevedel zohnat duse s vysokym ventilom. Preto mi to trocha hadzalo...ale pri jazdeni si to sadlo a uz je teraz dobre...
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 15:34:09
00
arrow_leftddemo napísal:
Kojak je pravdepodobne s drotom, kedze prisli neposkladane... a mne ze robil problem aj ventil na dusi, kedze rafik ma vysoky profil a nikde som nevedel zohnat duse s vysokym ventilom. Preto mi to trocha hadzalo...ale pri jazdeni si to sadlo a uz je teraz dobre...

Kojak ma dve verzie. Nie vo vsetkych velkostiach, ale v 18" a 20" su urcite k dispozicii ako s drotom, tak aj skladaciu verziu. Ja tu machrujem preto, lebo ked som si ja kupil svojho prveho Kojaka tak stal nejaku sumu a neskor som zistil, ze predavaju na nete Kojaka o skoro polovicu menej. Az potom som zistil, ze to su dve rozne verzie. Skladaci ma o 55 gramov menej. Sam mam nadvahu, takze nejakych 55 gramov ma nezabije.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 16:59:44
00
No bolo to ako ten stary vtip - kolko kolobezkarov treba, aby namontovali jeden Marathon Racer ? :-) ale dvom chlapom, jednemu decku co davalo hlupe otazky a druhemu co sa pchalo kam nemalo a tretiemu psovi co footbike-ovi stupal po rukach v kritickej chvili, sa to podarilo...

Ja som bol z toho potom taky namotivovany, ze som si v nedelu vecer po navrate z celodennej Koliby aspon komplet oservisoval Morce. V preklade to znamena, ze som dofukal kolesa, skontroloval loziska, ci sa tocia a odmastil (pre istotu) kotuce. Toto je krasne na kolobezke, ze nic viac netreba, ziadna retaz, ziadny olej, ziadne prehazdovace, presmykace, saltovania, sedlovky vrastene do ramu, nic...

Potom som sa este pre istotu povenoval zadnemu blatniku. Footbike sa za mna hanbi, lebo na hradzi medzi Lafranconi a SNP moja kolobka vydava divne klepave zvuky. Tak som zistil, ze ani Morxes nie je dokonaly, chybala mi na spodnom uchyteni blatnika jedna velka podlozka, takze sa plech blatniku mierne strihol o ram a vdaka tomu mohol klepat :-( Podlozka doplnena, vsetky sroby podotahovane. Ak to neprestane, su to platnicky v strmeni ( Avid BB7 ), ktore maju miernu volu a pri natriasani na priecnych nerovnostiach klepu hranami do strmena. stano3b tebe sa nieco take nedeje ?
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 00:10:32
01
arrow_leftfokel napísal:
Toto je krasne na kolobezke, ze nic viac netreba, ziadna retaz, ziadny olej, ziadne prehazdovace, presmykace, saltovania, sedlovky vrastene do ramu, nic...

No je toho menej na kontrolu. Ale bike nie je žiadny stres. Na retaz najnovšie používam wapku v garaži a asi kupim ultrazvukovú čističku, sice pre niečo ine, ale vyskušam aj reťaz čistiť.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 09:34:29
00
arrow_leftfokel napísal:
stano3b tebe sa nieco take nedeje ?

Nie. Daj dole strmen a sleduj, ci to robi stale. Ak ano, tak problem nie je v brzdach, Ak ano, tak rozobrat, vycistit a snovu sledovat.
Zobraziť komentár 09.03.2016 - 12:19:58
00
Mozno to bol ten blatnik, ale sam tomu moc neverim...

Ked pohybem platnickou v smere modrej sipky, ma v strmeni volu ( cervene sipky) - ta tam musi byt, aby sa vobec platnicka mohla pohybovat. Ak tym prstom ale pohybem intenzivnejsie a rychlejsie, zacne sa ozyvat klepavy zvuk, ako platnicka naraza kovovou castou o strmen a velmi sa to podoba tomu, co pocujem ked idem po chodniku s mnozstvom mensich nerovnosti.
Na druhej strane, ozyva sa to vzdy iba zozazdu, aj ked vpredu je taka ista brzda. Riesenie je to co si pisal, vyhodit platnicky a pojazdit bez nich. Ak to bude ale tymto, tomu ziadne cistenie nepomoze :-( mozem zafixovat pevnu platnikcu ( vpravo na foto ), ale s tou pohyblivou neurobim nic, ak chcem aby sa vracala.

Vasek mi tvrdil, ze je to bowden, ktory klepe o ram, ale tuto moznost som myslim celkom tvrdo vylucil pouzitim stahovacich pasok.

Prílohy:

IMG_5762.JPG
IMG_5762.JPG 273.21 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.03.2016 - 12:52:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up