Lokalizácia
Formulár sa odosiela
fokel... a neprehanas to ty trochu s tym oslovenim.... :) :)
Zobraziť komentár 06.02.2016 - 10:59:24
00
Tak toto je vo vseobecnosti prehanacie vlakno - kazdy ti bude hovorit ze jeho kolobezka, jeho velkost predneho kolesa, jeho pohlad na kolobezkovanie je ten spravny ;-) A pritom, je to, ako sa vacsina z nas vzapati zhodne, hlavne o tej zabave a radosti z pohybu na dvoch kolesach...

Kym som nemal deti, vzdy som sa v niecom hrabal, rozoberal, skladal, bicykle, RC modely, dopravne prostiedky atd... Potom zmena prace, jedno babo, druhe, takze konicky isli dost (uplne) bokom. O to viac obdivujem ludi, ktori si ten cas a energiu vedia najst a zaroven nieco vedia, dokazu... Napriklad zlate pasiky z listkoveho zlata ;-)

A k velkosti / typu kolobezky - myslim si ze 20/20 je perfektny univerzal (urcite si take nieco budem musiet este do rodiny dopriat). Ja som ako prvu kolobezku, aby som vela nevyhodil, ak ma to nebude bavit alebo chrbat nedovoli, chcel namiesto mojich 6 ks bicyklov lacnu 26/20 ktora da aj mesto, aj hradzu, aj lesnu cesticku a ma aj cosi ako chrakter ( preto Morxes, preto vpredu Reba, preto blatniky, je super akurat lacna nebola ;-) ). Ale po par jazdach na 28' zehlickach ( footbike, David vo Viedni ) viem, ze budem potrebovat aj toto :-D
Zobraziť komentár 06.02.2016 - 13:16:21
00
arrow_leftddemo napísal:
... ja som bol v tom ze na rame na kolobrnde nie je az tak co pokazit..:) mozno po odskusani uz ani ja nebudem chciet ine ako kickbike...co ak som dobre pochopil je sportova kolobezka s 26" vpredu... tak teraz neviem ci ta full karbonova nema mat radsej velke koleso vpredu...

Prepac nesuhlasim, ze na rame nie je co pokazit. Ram kolobezky podla mna urcuje ci je ta kolobezka dobra, alebo nie. Najdolezitejsie pre Teba je urcit si, naco chces pouzivat kolobezku, kde chces jazdit. Ja som si takto urcil, ze moj KB je to najlepsie, co som mohol stretnut vtedy. Dnes by ma mozno potesilo 20" koleso vzadu, lebo je tam trochu vacsi vyber ako na moje 18". Kickbiky maju rozne velkosti kolies. Sportove su hlavne 28/20 a teraz 28/28 a maju hlinikovy ram. Moja G4 ma 28/18 a ram ma ocelovy. Nie som drobcek, takze pre mna je tuhost ramu dost dolezita vec. Moja ram je velmi tuhy a na cestnych plastoch je to ako cestak. Prehodim trekove plaste a je to pohodlnejsie, ale to koleso uz trosku pruzi. Hlinikove ramy su rovnako tuhe, ale o pol kila lahsie. Moja kolobezka ma 5 rokov a vyraba sa dodnes, lebo na nej nie je co pokazit. Taky Kostka menil ramy skoro kazdy rok, lebo su sice ocelove, ale z maksej ocele a maju inu geometriu. Tie ramy mali tendenciu sa krutit a pruzili. V Cechach existuju dva dobre ocelove ramy, Mibo a Morxes. Oba su dost tuhe, ale je to na ukor hmotnosti. Ta nie je sice nijako zavratna, ale malinko je. Tvarovo sa mi viac paci Morxes na rozdiel od Mibackych joklov. Neviem preco chces skusat karbon. Existuju aj karbonove stroje, ale najvymakanejsi ho ma holandan Piet Groeneveld. Holandania jazdia vacsinou na nom. Podla mna by si urobil dobre, keby si niekedy so mnou a foklom vyrazil k chalanom do Viedne na jazdu, kde by si si vyskusal rozne ine stroje. Vseobecne totiz plati, ze kazdy sme iny a mame ine poziadavky. Co je dobre pre mna, nemusi pasovat Tebe. Tu aj v Cechach su ludia ktorym vyhovuje aj Yedoo a nie len Mezeq. Ja som sa s nim neskamaratil. Na Workerovi som nikdy nestal, takze hodnit ho osobne nemozem, ale jeho reputacia je podobna ako Yedoo. Pravdepodobne to nebude najspickovejsi ram, ale ako som povedal, kazdy mame iny vkus a poziadavky. Hlavne sa nenechaj znechutit a odradit. Za seba afokla Ti mozem slubit, ze ked sa s nami stretnes, tak si vyskusas minimalne dva dalsie stroje. V tomto roku sa tu v Bratislave nieco chysta, takze budes mat moznost vyskusat aj ine stroje a sam uvidis, ze ram je dost dolezita sucast kolobezky. Ja by som povedal, ze najdolezitejsia.
Zobraziť komentár 06.02.2016 - 17:39:53
01
tak to vyzera na nerušeny trening po cely mesiac: http://zpravy.idnes.cz/vyhledova-predpoved-pocasi-dfr-/domaci.aspx?c=A160206_155149_domaci_ane
Zobraziť komentár 06.02.2016 - 19:57:59
01
... "Prepac nesuhlasim, ze na rame nie je co pokazit. Ram kolobezky podla mna urcuje ci je ta kolobezka dobra, alebo nie. "
footbike... vsak ano , tomu co pises rozumiem, len myslel som to v tom smere, ze ten ram je podstatne jednoduchsi oproti klasike biku, ze aj vyroba je jednoduchsia, a teda menej nachylna na uplny vyrobny fail. Hlavne ked zo zaciatku, ked neriesis extremnu tuhost. Pravdepodobne tie lacne kolobezky s nie dobrym ramom sa krutia a pruzia...aj ked zase na druhej strane oproti biku kolobezku nezatazujes tak extremne ako bicykel. Vsak ked sa na biku postavis do kopca do pedalov a riadne zaberies, tie sily prenasane cez kolesa, pedale a riadidla su znacne a hned je jasne ktory ram je makky ktory dobry. U kolobezky (spon teda ja mam z toho ten pocit...ale mozem sa mylit) ma kontakt so zemou priamo jazdec a ten to vsetkou silou zenie odrazenim dopredu. Kolobezka je len "take cosi" co dovoluje klzat sa hladko druhej nohe nad zemou.. :) Preto sa domnievam, ze aj ta "zla a lacna" kolobezka moze priniest velku radost... samozrjeme nie ked sa trapis 80 km na hradzi. Vlastne preto aj mam rad tento druh dopravy, lebo je odburany cely prenosovy system: "noha, pedal, retaz, koleso, zem".
Videl som tu foto kolobezky pri strkoveckom jazere a niekto tu pisal Prievoz.... Ja tiez byvam v Prievoze... dame nejaky vyjazd..? Zaujimali by ma hlavne vlastnosti velkych kolies vpredu.
Zobraziť komentár 07.02.2016 - 11:52:01
01
Lacne kolobezky, napriklad take Yedoo ma podla mna tuhy ram. Je to na ukor hmotnosti, tie tri trubky su predsa len tazke. Druhy nedostatok pre mna ( nie pre vsetkych) je vyska naslapu nad zemou. Kostky zase pruzia trochu viac a nie su to lacne kolobezky. Lenze pre niektorych jazdcov je to skor vyhoda, lebo maju pohodlnu jazdu. No a potom su tam este kolesa. Velke balony s nizsim tlakom tiez pohltia cast energie. Nehovorim o valivom pohybe samotneho kolesa.
Tuhost ramu je pri kolobezkach dolezita pre sportovcov a tazsich jazdcov. Nezabudaj na stojnu nohu. Ja nenavidim, ked ram podomnou zapruzi a pohlti cast energie, ktora bola urcena pre pohyb kolobezky. Pri jazde do kopca, ked preskakujes to je tiez dolezite. Stupatko proste musi cloveka udrzat. Kolobezky s velkym prednym kolesom nie su az take nemotorne. Nie vsetky. Zase zalezi na geometrii. Pre jazdu v meste nie su mozno az tak pohodlne, hlavne pokial stale skrtas o zem. Ale to je zase o niecom inom. Ale na turisticke vyjazdy to nema chybu. Uhol a dlzka zadnej vidle je tiez dost smerodajna. Kostka minuly rok urobila sportovy special 28/28 a ten ram sa tak krutil, ze Kostka stiahla 9 prototypov z desiatich. Ten posledny ukradli Guidovi vo Viedni.
Ta kolobezka na obrazku patri foklovi a byva v blizkosti Strkovca, ja zase pri Dunaji. Mozeme dat stretko a ist sa previezt a poskusat. Ja som problem, lebo velmi cestujem, ale obcas chodim aj domov.
Zobraziť komentár 07.02.2016 - 12:55:34
00
Dnes 1,5 hodiny: http://utrack.crempa.net/report/saved_report.php?ident=cfbf6154b8ec4a6bc4002935d795b730
Zobraziť komentár 07.02.2016 - 16:11:12
00
Pocuvajte chalosi, vraciam sa vecer do hotela, tu vo Vilniuse a kusok od neho som nasiel maly obchodik, ale napratany Kostkami. Vsetky druhy ako na zemi, tak aj zavesene na stene. Cim to je, ze u nas na Slovensku take nemame? Respektive mame, ale ako by sme nemali. Ja verim, ze to je presne ako s teoriou o sliepke a vajci. Poviete mi, ze u nas o to nie je zaujem, ale verim, ze aj keby bol zaujem, tak o tom ludia nevedia. Neverim, ze by to zopar promo akcii aspon trosku nenastartovalo.
Zobraziť komentár 08.02.2016 - 22:11:11
00
Idem po rade, koncne ma presla zlost z prace, tak snad budem aj trochu pozitivny...

JAHMANsvk na teba som zabudol, okolo jazera vacsinou len prebehnem cestou do prace, ale ked budes mat cestu okolo daj vediet dopredu a dohodneme sa

ddemo on paradoxne ten ram na kolobezke je podla mna este tazsi na navrh ako bike. Pri nich sa vyvojom tvar viac-menej ustalil na roznych kombinaciach trojuholnikov, stvoruholnikov ( mozno aj viacuholnikov ) teda uzvretych tvaorv. Naproti tomu ram kolobezky, ako utvoreny tvar sirokeho J, principialne trpi vyssou pruznostou a nizsou tuhostou, so vsetkym co k tomu patri. Ak sa k tomu prida niekdy nie celkom zvladnuta geometria, su na vyber hupanim stratene watty, kmitanie predneho kolesa, uskakujuce zadne koleso az po celkovo makku vlniacu sa uzovku. Clovek zvyknuty na bajk sa moze zrazu celkom cudovat ;-) ja citim rozdiel v ramoch (kolobezkach) uz pri cca 30km/h ked sa pustim z Bajkalskej po chodniku doprava dole na Ruzinovsku (okolo tej prisery Rosum co tam teraz stavaju ). Ma lsom pozicanu kolobezku, na ktorej som sa tam citil neisto, teraz mam taku na ktorj sa tam v pohode pustim a nebojim s,a ze na konci odcstujem az na cestu.

A ano, v Prievoze som byval 5 rokov, potom 5 na Martincekovej a dufam ze po 5 rokoch na Strkovci vyhram v Sportke a vratim sa do Prievozu, do domu s garazou ;-) Prievoz som spominal asi ja - ked som sa rozhybaval na kolobezke - naucit nohy, ale hlavne problemovu chrbticu kratsimi jazdami, jazdil som Prievoz, mam tam par vysnivanych zahrad :-)
A ak si pozries toto vlakno tak poslednych 10 stran dozadu, celu jesen sme s footbike volali ludi, nech sa idu s nami previezt a nikto nic. Takze ak ty hovoris podme spolu, my dvaja urcite neodmietneme. Ja som posledny mesiac pauzoval kvoli celovym dutinam, neposlusnej chrbtici a nakopnutym rebram, ale chodit do prace MHD je este horsie ako praca sama, takze snad uz tento tyzden rozkrutim kolesa a mozeme dohodnut nieco spolocne

footbike pouzijem prihodu odinakadial - v CZ vychadzaju 2 popredne casopisy o RC modeloch (druhy vznikol osamostanenim sa redakcie prveho ). Vzdy ked sa nejaky citatel postazoval, ze mu tam chybaju clanky o niecom konkretnom, odpoved bola "ked vam nieco chyba, napiste si to, nemozete predsa od nas (redakcie) cakat, ze budeme infromacie a clanky zhanat sami". Cim som chcel povedat, ze je velmi tenka hranica medzi nadsenim pre nieco a suplovanim cinnosti tych, ktori sa tym zaoberaju za ucelom zisku. Ty najlepsie vies co som chcel robit a na rovinu priznavam, ze na to nemam cas ani chut teraz. Kupil som si drahe auto s velkou spotrebou ;-) tak zarabam od rana do vecera na benzin. Ale dufam ze ma ta letargia s prichodom jari prejde. A mozno sa mi potom bude zase chciet vo svojom volnom case suplovat necinnost predajcov...
Inac tie obchody plne Kostka kolobiek... By ma zaujimal jeho distribucny model... Ci to ti ludia klasicky beru na fakturu, alebo im to dava na komis. Lebo ak si spocitam peniaze utopene v skladovych zasobach, k tomu naklady na predajnu ako taku, tak mi to pri cenakch jeho kolobiez a dajme tomu 20% marzi stale nejako nevychadza
Zobraziť komentár 09.02.2016 - 01:40:50
00
Človeče fokel, ty máš slušnú depku. Už si rozmýšľal aj nad samoubijstvom? Vykakaj sa na robotu a rob dačo, čo Ťa bude baviť. Predaj drahé auto, kúp si dobré drtiče zimy a hybaj jazdiť, nech si zase vyšklebený. Mne je v skutočnosti jedno ako predáva tento litovčan kolobežky, takisto mi je jedno ako ich nepredáva Knirsch. Trolinku mi vadí, že ja stále nie som doma a teda nemôžem jazdiť.
Guida som včera pridal na kolobežky SK a tíško sledujem ako sa chystá prejsť v apríli naprieč Rakúskom (405 km) za menej ako 24 hodín. Teším sa na jazdu po Viedni, sľúbil mi požičať skladacieho Kickbike-a. Sleduješ ako málo mi stačí ku šťastiu? Ber si príklad.
Zobraziť komentár 09.02.2016 - 22:48:25
00
footbike...na toho 3.4 do Viedne by som isiel pozriet aj ja..idealne uz aj s novou carbon kolobezkou...
mas nejake blizsie parametre okolo toho KICK parade stretka..??
Zobraziť komentár 18.02.2016 - 14:10:23
00
Ozvem sa cez vikend, az sa vratim zo sluzobky

Naposledy upravil footbike dňa 03.03.2016 - 12:18:54, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.02.2016 - 17:10:55
00
ddemo, pridal som na FB odkaz na tuto akciu. Bude to cyklisticka masovka po uliciach Viedne. Guido pri tejto prilezitosti dava dohromady zopar kolobezkarov, ktori sa zvezu s cyklistami.
Apropos Guido, v dnoch 23.-24. aprila organizuje jazdu z juhu na sever Rakuska v dlzke 405 km a case do 24 hodin, tak keby mal niekto zaujem, adresu dodam.
Zobraziť komentár 21.02.2016 - 16:12:12
00
Neviem, či ste už zistili, ale Honza Vlášek z Prahy spustil nový Kolobežkový portál. http://www.kolobezkovyportal.cz/cs
Už som ho začal zbežne čítať a našiel som tam fakt veľa zaujímavých informácii. Od tipov na výlety, cez inštrukcie ako na závody, cez všeobecné čítanie o kolobežkách. Je tam kapitola venovaná technike jazdy. Svoje si tam najdú i musheri. Fakt zaujímavé čítanie. Vrelo odporúčam.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 12:01:18
00
Parada ! Takze mam zase o problem menej ;-)

BTW jazdite ? Ja so zapalenymi spojovkami, dutinami, prieduskami a bohvie cim este len nadavam a cestujem MHD, ale uz sa to blizi :-)
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 16:58:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up