Lokalizácia
Formulár sa odosiela
presne tak .. vdaka tomu viaceri schudobneju a zrazu su si rovnejsi ;-]]]]]
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 11:33:31
00
Treba investovať a žiadne piliere ťa nemusia potom zaujímať.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:10:57
00
triki mas tak super nazory ;-] ani sa necudujem ze ludia z hladovych dolin nemaju radi bratislavu
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:13:00
00
:lol: Aj ja som z hladovej doliny.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:18:53
00
A čo ti mám napísať každý človek ktorý nie je zmagorený reklamou o švajčiarskom dôchodku musí dobre vedieť,že 2 pilier nie je na to,aby ti zabezpečil vyšší dôchodok.V 2 pilieri je ešte toľko nedorobkov,že tam budú musieť robiť úpravy.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:21:27
00
druhy pilier nie je nato aby ti zabezpecil vyssi dochodok .. vznikol nato aby postupne odbremenil soc poistovnu a ta v konecnom dosledku ostala hlavne pre socialne davky a invalidne dochodky ... nie starobne ...
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:26:42
00
Lenže drísty o švajc.dôchodkoch boli načo dobré...na nič.Len odrb pre jednoduchších.
Nikde to tak nefunguje,aby štát vyplácal len invalidné,alebo sociálne dávky.
Riziko treba rozložiť,ale vôbec nebola diskusia či sa to dá aj inak ako systém ktorý je u nás.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 12:31:59
00
Lenže drísty o švajc.dôchodkoch boli načo dobré...na nič.Len odrb pre jednoduchších.

No, ak im niekto uveril, tak je to jeho smola. Normálny človek aspoň trošku, trošilinku rozmýšľa predtým, ako niečo podpíše. Ale pri pohľade na počet odrbaných ľudí v nebankovkách je vlastne dosť otázne, koľko je u nás normálnych ľudí ... :-(
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 13:27:16
00
triki trošku spomaľ - celý čas sa bavíme o peniazoch, ktoré štátu dať musíš či sa Ti to páči alebo nie. Tieto odvody sú povinné, nie dobrovoľné. Investičné peniaze to je iná rozprávka.
A keď už niečo musím, tak riziko rozkladám.

Je to síce už dosť dávno, ale svokor mal raz zapnutú nejakú diskusnú reláciu o dôchodkoch na rozhlasovej stanici Slovensko a milá pani z ministerstva chudoby v záchvate pravdovravnosti tam povedala zaujímavú vetu: "Vyplácanie dôchodkov garantujeme, kým je Róbert Fico predseda vlády". Zopakovala to asi trikrát (asi je zvyknutá z mítingov Smeru, že na prvý krát to nikto nepochopí) a ja som mal šťastie, že som sedel v kresle. Bol by som spadol na zadok.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 13:56:23
00
triki trošku spomaľ - celý čas sa bavíme o peniazoch, ktoré štátu dať musíš či sa Ti to páči alebo nie. Tieto odvody sú povinné, nie dobrovoľné. Investičné peniaze to je iná rozprávka.

Áno, toto je správny pohľad. II. pilier tu nie je kvôli vyšším dôchodkom, ale kvôli tomu, aby tie dôchodky vôbec boli! Nemôžeme vôbec predpokladať, či dôchodky z 1., 2., či trebárs deviateho piliera budú alebo nebudú vyššie či nižšie, ale vieme dosť jasne predpokladať, že ešte pár desaťročí výhradne I. piliera a nebudú dôchodky žiadne, alebo budú iba na úkor niečoho iného potrebného. Dvojpilierový systém ani nezvyšuje ani neznižuje moje povinné odvody, ide len o to, ako, akým spôsobom bude z tých peňazí zabezpečený môj dôchodok.
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 14:04:41
00
Voči I.pilieru mám aj výhrady,okrem iného,aj na základe oficiálnych výrokov riaditeľa soc.pisťovne - p.Muňka.
Pred pol rokom jasnovidecky vyhlásil,že účastníci II.piliera už prišli o svoje peniaze :shock: ?!?
A pred mesiacom,zas zahlásil,že pre dôchodcov už v novembri tohto roku nebude peňazí na dôchodky :shock: :shock: :shock: !!!
Čo si môžem myslieť o inštitúcii,keď jej najvyšší predstaviteľ takto tára nezmysly?Aký ľudia tam pracujú?Čo sú to za lempli?Na akých fetoch idú?Či len slopú?
A Tomanová?Sa lepšie prizrite do jej očí ... sú to oči nesvojprávneho človeka.Divný pohľad s čudným leskom.
Žiadna slovenská štátna inštitúcia nedokáže efektívne hospodáriť so zverenými prostriedkami.Nedávalo by to ani zmysel.
A Tomanovej aj s Muňkom je totál šumafuk aký budem mať dôchodok.Prečo by ich to aj malo zaujímať?Rodina nie sme a keď ja pôjdem do dôchodku,oni už budú mať aj s vnúčatami trvalé bydlisko niekde v karibiku :wink:
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 16:00:38
00
Ste v druhom dôchodkovom pilieri?

„Nie, pretože s ním nesúhlasím. Ja som za väčšiu úlohu štátu v tomto a myslím si, že Sociálna poisťovňa by mala dostávať všetky peniaze."

Myslíte, že je to dlhodobo udržateľné vzhľadom na demografický vývoj?

„To je jedna z otázok. Keď budeme mať lepšie podmienky pre mladých ľudí, budeme mať viac detí a o 20 rokov budeme mať viac ľudí, ktorí môžu pracovať, a tak vyriešime tento problém."

:lol: :lol: :lol:

:| :| :|

:roll: :roll: :roll:

:( :( :(

:cry: :cry: :cry:
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 17:14:42
00
Treba investovať a žiadne piliere ťa nemusia potom zaujímať.

Tak daj nejaky dobry typ.... :mrgreen:
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 17:36:41
00
nehnutelnosti? umenie? ...?
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 19:36:27
00
Nehnuteľnosti sú posledné roky nadcenené.Aspoń na Slovensku....možno v Rakúsku :?:
Zobraziť komentár 17.06.2009 - 19:57:49
00
keyboard_arrow_up