cakal som u teba vacsiu racionalitu a citanie s porozumenim v ramci diskusie, hlavne je zaujimave, ako sa z “vynechaneho” faktu stal zrazu ustredny motiv tvojej poslednej odpovede a absolutne ignorujes nelogickost tvojej prvotnej otazky, ktoru som myslim vysvetlil dostatocne
tak v poriadku, skusim teda este nieco k tej horkokrvnosti, vacsina protestovala kludne, tu sa velmi rad dospustas konfirmacneho skreslenia a cherrypickingu, ked sa zaroven pozries napriklad na protesty napriklad v Amsterdame a Londyne, tam sa to nedialo, aspon nie v takej miere a hlavne nikde nepisem, ze to treba chapat a zaroven, ze je to pre nich bianco sek a absolutna volnost, nie, pisem, ze rozumiem dovodom preco to robia
Konečne, už som sa bál že zmienka o iracionalite, konfirmačnom skreslení, cherrypickingu a chabom čítaní s porozumením ani nepríde. Paradoxne najlepšie vysvetlenie poskytol tento komentár - za ústredný motív si dovolím vybrať komplexne vyargumentovanú odpoveď "rozumiem dôvodom prečo to robia" na moju otázku "nechápem prečo to robia" (a nie, nemyslím konflikt v Gaze, myslím tú súvisiacu deštrukciu). Na tému nelogickosti otázky sa nezhodneme, ale tak stávajú sa aj horšie veci. Ak to teda pri putovnom znehodnocovaní jubilejného ročníka pretekov bol problém "horkokrvnej menšiny", beriem ako priťažujúcu okolnosť že sa s nimi neurobil v zárodkoch poriadok a tým sa neupriamila pozornosť na ten zvyšok protestujúcich (pri opakovaných zmienkach o Londýne a Amsterdame beriem ako preukázané, že presne to isté sa dá robiť aj celkom kultivovane). Francúzsko je v pohľade na konflikt na tom dosť podobne, prebehli tam takisto viaceré veľké protesty, no stačí si spomenúť napr. na dojazd etapy v Toulouse - a potom si neviem spomenúť na žiadneho ďalšieho pokračovateľa, ak teda nepočítam toho kaskadéra vo Valence (aj keď to bol vysoko pravdepodobne iný prípad).