Lokalizácia
Formulár sa odosiela
cakal som u teba vacsiu racionalitu a citanie s porozumenim v ramci diskusie, hlavne je zaujimave, ako sa z “vynechaneho” faktu stal zrazu ustredny motiv tvojej poslednej odpovede a absolutne ignorujes nelogickost tvojej prvotnej otazky, ktoru som myslim vysvetlil dostatocne

tak v poriadku, skusim teda este nieco k tej horkokrvnosti, vacsina protestovala kludne, tu sa velmi rad dospustas konfirmacneho skreslenia a cherrypickingu, ked sa zaroven pozries napriklad na protesty napriklad v Amsterdame a Londyne, tam sa to nedialo, aspon nie v takej miere a hlavne nikde nepisem, ze to treba chapat a zaroven, ze je to pre nich bianco sek a absolutna volnost, nie, pisem, ze rozumiem dovodom preco to robia
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 06:49:58
00
arrow_leftSrsen napísal:
Nech sa páči ,použijem tvoje slová ako plné vysvetlenie
"je to klamstvo a to som este nesiel nejako do hlbky"

v poriadku, v com teda klamem a v com je moja logika derava?
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 06:51:17
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Nehnevaj sa za explicitnejšie ladený príspevok

S tým sa ty netráp.

arrow_leftRamon1 napísal:
Mám už pokkt ľudí s “ názorom “ .

Na prvú otázku prečo je v debatách správna len jedna farba tu už najskôr neodpovieš nikomu, tak inak:
Ak ťa irituje že ľudia majú názory, ty máš potom vo svojich príspevkoch prosím čo? Jedinú pravdu? Genialitu? Či správnu vieru?
Predpokladám že nemáš problém pomenovať aj svoje (nielen iné) príspevky.
Čo iné ako vlastný názor hocijakého iného diskutéra by si chcel čítať v internetových diskusiách?

K téme.
Pokiaľ sa židia s arabmi na začiatok nedohodnú na obojstranne nevýhodných podmienkach spolunažívania, dovtedy sa k obojstranne výhodným nikdy nedopracujú.
Z pozície sily to ale nepôjde, a pozícia pochopenia je dnes v nedohľadne.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 08:22:53
01
Dlho to tým pošukom palestínskym nevydržalo. A toto tí slaboduchí naprieč Európou podporujú.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-izrael-podnikl-po-utoku-teroristu-nalet-na-rafah-40544603
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 11:36:06
00
arrow_leftmirec16 napísal:
cakal som u teba vacsiu racionalitu a citanie s porozumenim v ramci diskusie, hlavne je zaujimave, ako sa z “vynechaneho” faktu stal zrazu ustredny motiv tvojej poslednej odpovede a absolutne ignorujes nelogickost tvojej prvotnej otazky, ktoru som myslim vysvetlil dostatocne

tak v poriadku, skusim teda este nieco k tej horkokrvnosti, vacsina protestovala kludne, tu sa velmi rad dospustas konfirmacneho skreslenia a cherrypickingu, ked sa zaroven pozries napriklad na protesty napriklad v Amsterdame a Londyne, tam sa to nedialo, aspon nie v takej miere a hlavne nikde nepisem, ze to treba chapat a zaroven, ze je to pre nich bianco sek a absolutna volnost, nie, pisem, ze rozumiem dovodom preco to robia

Konečne, už som sa bál že zmienka o iracionalite, konfirmačnom skreslení, cherrypickingu a chabom čítaní s porozumením ani nepríde. Paradoxne najlepšie vysvetlenie poskytol tento komentár - za ústredný motív si dovolím vybrať komplexne vyargumentovanú odpoveď "rozumiem dôvodom prečo to robia" na moju otázku "nechápem prečo to robia" (a nie, nemyslím konflikt v Gaze, myslím tú súvisiacu deštrukciu). Na tému nelogickosti otázky sa nezhodneme, ale tak stávajú sa aj horšie veci. Ak to teda pri putovnom znehodnocovaní jubilejného ročníka pretekov bol problém "horkokrvnej menšiny", beriem ako priťažujúcu okolnosť že sa s nimi neurobil v zárodkoch poriadok a tým sa neupriamila pozornosť na ten zvyšok protestujúcich (pri opakovaných zmienkach o Londýne a Amsterdame beriem ako preukázané, že presne to isté sa dá robiť aj celkom kultivovane). Francúzsko je v pohľade na konflikt na tom dosť podobne, prebehli tam takisto viaceré veľké protesty, no stačí si spomenúť napr. na dojazd etapy v Toulouse - a potom si neviem spomenúť na žiadneho ďalšieho pokračovateľa, ak teda nepočítam toho kaskadéra vo Valence (aj keď to bol vysoko pravdepodobne iný prípad).
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 11:45:13
00
nic no, skusim este raz, spat k zakladom

opytal si sa, ci narusovanie pokojnych podujati je nejako delene podla situacie, atd

odpovedal som ti, ze nie nie je, ze tak ako reagovali protestujuci na tych provokaterov na balkone, tak mohla reagovat aj policia/organizatori/samotni cyklisti na protestujucich podla preteku, zaroven som ti ukazal tu logicku chybu, ktoru si tam spravil, odpoved som na to samozrejme nedostal

cize, ak by k tej hypotetickej situacii doslo, tak nemam problem s odsudenim protestujuceho, ktory dajme tomu fyzicky napadne cyklistu, ale mam problem s tym, ze na zaklade toho budeme odsudzovat vsetkych protestujucich, nadavat im do magorov, chamrade a podobne a ciel toho protestu

ohladom zapalnej snury som sa ti vyjadril tiez opakovane, a ano rozumiem preco to robia, dal som ti aj par prikladov (kludne sa mozeme bavit o dalsich, Spanielska policia mladych casto nechava “vyblbnut” a k vysluchu ich zbali neskor, a znova nehodnotim ci to je dobre/zle, nezijem v tej kulture so vsetkymi nuansami, ktore tu nepozname), uz co si z toho vyberies ty, to neovplyvnim, ale znova tam pausalizujes (Spanieli ma sklamali) a s cim rozhodne nesuhlasim
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 12:22:57
00
Poprosím už len samostatné vyčlenenie mojej logickej chyby pri hodnotení aktivity demonštrantov voči okoliu a okolia voči demonštrantom, už sa v tom čo robili, nerobili, robiť mohli, čo je pre posúdenie podstatné a čo je nepodstatné trochu strácam ...

Vzhľadom na vek už iný nebudem, takže som až dodnes netušil že pomenovanie národa môže byť len paušalizovanie, s ktorým treba nesúhlasiť. Myslel som, že je to vzhľadom na kontext dosť jasné - Španieli ma s riešením sklamali, napr. Francúzi (etapa v Toulouse 2025) alebo Škóti (majstrovstvá sveta elite 2023) naopak vôbec nie. A nemám v úmysle generalizovať - len keď už chceme ten formalizmus dotiahnuť do konca, bolo by potrebné vedieť tých zasahujúcich menovite, inak zase raz činy jednotlivcov bezdôvodne pripíšem skupine.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 13:22:17
00
myslim, ze som to popisal dost jasne v prispevku z 18.10. 21:42
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 14:02:20
00
Tak to rozhodne, viac netreba. Logika a fungovanie spoločnosti postavené výlučne na koncepte "mali právo na XYZ? áno mali" sú také ako zo života, presne tak všetky komunity ľudí fungujú od prvej egyptskej dynastie :tmi: To by som osobne označil za jadro sporu, lebo na niektoré veci existujú všeobecne zaužívané pravidlá, ktoré to "právo" jednoducho negujú - a konkrétne "španielski Palestínci" do toho z môjho pohľadu spadajú. Znehodnocujú úsilie iných ľudí s nulovým výsledkom, spôsobujú zbytočné materiálne škody a navyše presne ako ja sú profesionálni vyberači čerešní - keď ide o bicyklovanie alebo basketbal, v krutom "boji" nepoznajú brata. Keď ale ide o to, že jedni zástupcovia národa ktorého sa zastávajú mučia a verejne vraždia iných zástupcov národa ktorého sa zastávajú, už si to rozhodne veľmi neškrabú ...
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 15:15:30
10
a ako tento tvoj vylev suvisi s tvojou chybou v uvazovani?

ale ok, k tomu zbytku, ten nulovy vysledok je asi taky, ze majitel Israel PT odstupil, Spanielsko je na oficialnej vladnej urovni jeden z najostrejsich kritikov Izraela, zaviedli embrargo na vyvoz zbrani do Izraela, lode vezuce palivo pre armadu nemozu kotvit v Spanielskych pristavoch, osoby podielajuce sa na genocide maju zakaz vstupu do Spanielska, atd, mozeme debatovat o politickom oportunizme, ale vysledok je celkom jasny, nie idealny (vid Spanielske firmy dalej obchodujuce s Izraelom), ale to nikdy nebude takze nehnevaj sa, ale toto oznacit za nulovy vysledok? asi sa nezhodneme

k tej poslednej vete, proPalestina nie je proHamas, presne ako si spominal v predposlednom prispevku, cisto technicky sa treba spytat kazdeho z nich

a ked uz sme pri tom muceni, bez nejakeho acohentizmu, mozno si zaregistroval ukazky tejto staro/stredovekej profesie na Palestinskych vaznoch (o tom, ze vela z nich bolo zadrzanych bez dokazov a drzanych vo vazbe bez sudu, ani nezacinam)

a samozrejme, od vcera uz IZ propaganda ide bomby o udajnom poruseni primeria Hamasom, dnes nasledovali udery letectva, bez akychkolvek dokazov, co k tomu dodat, ale Bibi predsa neklame, to vsetko oni
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 17:08:30
00
Nijako, to sa stane keď sa diskusia zacyklí pri "máš chybu v uvažovaní, lebo som napísal že máš chybu v uvažovaní, konkrétne tam kde som napísal že máš chybu v uvažovaní". Len pre záznam - ten nenulový výsledok je preto, že juniori robili a stále robia bordel v uliciach (a naviac si znehodnotili jubilejný ročník vlastnej GrandTour), alebo preto, že "Španielsko na oficiálnej vládnej úrovni je jeden z najostrejších kritikov Izraela" (a v prípade IPT si dupli FACTOR a Premier Tech)? Ja aj s prihliadnutím na históriu a pokračovanie demonštrácií tvrdím, že všetky tie uvedené body by boli splnené aj bez protestov - preto je absolútne isté, že sa nezhodneme (a tak je to aj v poriadku).
Možno to bude prekvapujúce, ale evidujem zranenia palestínskych väzňov, provokatívne útoky na izraelské hliadky, letecké údery aj pre mňa v súčasnej situácii absolútne nepochopiteľné zrušenie civilného mikrobusu s bilanciou 11 mŕtvych. Nechápem preto celkom ten dovetok, zvlášť keď nielen v tomto fóre, ale od narodenia som frázu "Bibi predsa neklame" použil presne ani raz ...
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 19:08:37
00
keyboard_arrow_up