Myslím, že až do momentu osobnej diskusie to môžeme odložiť, očividne sa celkom míňame - a či už som predpojatý, slabo jazykovo zdatný, oboje alebo čokoľvek iné, už len na tom že "This Tuesday, an Israeli air strike hit the Al-Ahli hospital in Gaza city, killing more than 500 people, as per Gaza’s Health Ministry, Al Jazeera reported." je len nešťastná, zle preložená a vôbec nie prestrelená citácia sa vzhľadom na dostupné údaje nikdy nezhodneme. Celkom schválne som nevyberal žiadne médium, HRW mi pripadá ako celkom neutrálna voľba. No a keď v článku s výsledkami vyšetrovania zhruba mesiac a pol po incidente prídu s tým, že Hamas tvrdí 471 (porovnať prosím so SWADDLE), riaditeľ nemocnice prijímajúcej obete do 250, podľa predloženej fotodokumentácie aj so zarátaním tiel mimo vakov a zarolovaných v kobercoch napočítajú +- 100 a ešte ani neexistuje dôkaz, že to bola raketa či bomba IDF, sú asi trochu lepšie pochopiteľné moje výhrady voči kritikovi ako bolo upresnené hlavne izraelských dezinformácií.
Len pre predstavu, priamo z článku HRW (aj keď som podobných záberov videl veľa doslova hodiny po útoku) - toto je kráter po leteckej pume (!!!), ktorý spôsobil podľa Hamasu 500 mŕtvych a neznáme množstvo extrémne ťažko zranených (čo je inak zaujímavé, lebo štandardne by ich malo byť minimálne toľko čo obetí, akurát údaj o nich mi nejako uniká).
www.hrw.orgA len na záver, k čomu sa dostávame? Bol som presvedčený, že na ktorej strane stojím podľa toho čo píšem bolo a stále je úplne jasné, takže netreba aplikovať žiadne postupy forenznej psychológie ...