Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmirec16 napísal:
hovori ti nieco acohentizmus?

Máš to úplne, ale že úplne popletené. To nie je odvádzanie pozornosti, to je presne tá istá udalosť.

Keď Hamas zaútočil 7. októbra, urobil to spôsobom, ktorý v podstate znamenal, že IDF buď ovládne Gazu a úplne porazí Hamas, alebo by zviťazil Hamas (nereálne), alebo by sa bezpodmienečne vzdali Izraelu. Zo 41.000 zabitých v Gaze, je okolo 25.000 militantov, Hamas si urobil veliteľstvá pod nemocnicami a zásadne používal civilistov ako živé štíty, čím automaticky počíta aj s podporou zmagorených ľudí, ako je tento Mirec. Pri koncentrácii obyvateľstva a pri urban warfare je pri týchto okolnostiach 16.000 civilných obetí neuveriteľne nízke číslo, nech je to akokoľvek tragédia, ale stará múdrosť hovorí, že nezačínaj vojnu, ak si nemôžeš dovoliť znášať jej následky.

Celá tá propalestínska úderka spustila vresk, že IDF nesmie útočiť ešte ja na Raffu. Prečo? To sme pochopili, až tam zlikvidovali Sinwara.

Takže milý môj, žiadny ačohentizmus. Vojenské ťaženie proti Hamasu a Hizballáhu je presne tá istá udalosť, presne tá proxy vojna Iránu proti Izraelu a IDF má plné právo útočiť na vojenské ciele, aj keby sa úmyselne skrývali pod sukňami žien.

Cieľom tej protiizraelskej koalície je genocída. Ak chce niekto pochopiť, čo znamená v praxi heslo – "Od rieky k moru" – je to presne 7. október. Sú to tie rakety z juhu aj severu, ktoré majú vraždiť civilistov v Izraeli. A tých, ktorí popierajú právo Izraela brániť sa, si jednoznačne radím k spolupáchateľom tej genocídy.
26.10.2024 - 15:49:51
022
Pali65 :y: :clap:
26.10.2024 - 16:18:08
05
Pali65 dovolim si tvrdit, ze mam nieco odzite, odpozerane, odpocuvane a hlavne odcitane (momentalne po 2x Oci zasypane pieskom od Smolenskeho, doporucujem), aby som si bol schopny vytvorit vlastny nazor a kriticky hodnotit propagandu z jednej aj druhej strany, to co opakovane pises je ako z prirucky IDF, od dovodov k vojne, cez famozne hodnotenie vlastnej vykonnosti (preco iba 25tis? neni to malo Anotne Pavlovici?) a neporazitelnosti vlastnych zbranovych systemov, az po vytrhavanie z kontextu pri hesle “Od rieky k moru” a nic z toho sa nepotvrdilo, skor naopak

a chcem ta poprosit, kludne pis, ze som zmagoreny, popleteny a este neviem aky, ale nespajaj ma s ruSSkom, tu krajinu mam uz x rokov v kolonke cierna diera a pohrdam vsetkym, co z nej poslednych 100 rokov vychadza (mozno aj dlhsie, kedze ideu panslovanizmu, ktora tu mata dodnes z obdobia carskeho ruska, by sme dnes v klude mohli oznacovat za hybridnu operaciu), na druhej strane opakovane podporujem UA, od pomoci v podobe 2 dodavok zdravotnickeho materialu na zaciatku vojny pre nemocnicu Feofanyia v Kyjeve, na ktorej som sa mohol podielat s kolegami z UA, az po kazdomesacne drobne dary na drony, nocne videnie a podobne

a nie, podporu Palestiny nepovazujem za ruSSku propagandu, to ze si to spajame so socializmom, kedy ta otocka po tusim 51vom bola nakazana zhora je sice pekne, ale nepravdive, ako analogiu (aj ked velmi opatrne a v obrovskych uvodzovkach) by som dal koexistenciu Banderu a Nemecka za 2.sv.
26.10.2024 - 17:51:19
00
ako bonus, len pre predstavu, kto je momentalne v cele Izraela, Kuffa je oproti tomu progresivnejsi ako cele PSko:

https://youtu.be/FkXJwErm8DM?si=kH33KG9-6NbveLhn

komu sa nechce cele, tak staci aspon od cca 5:55
26.10.2024 - 17:59:09
00
To, že niekto nevie, že ZSSR už z princípu podporovalo Arabov (však aj Slánský si napokon odpykal, že pomohol Izraelu a ten sa otočil Stalinovi chrbtom), že celé teroristické hnutie ako PLO, Čierny September a ďalšie, podporovali tajné služby Varšavskej zmluvy (aj Putin by o tom vedel čo-to povedať), že sovietska psychiatria pomáhala pri vytváraní konceptu samovražedných útočníkov, aj s použitím prastarej tradície hášašínov, to už ja neviem ovplyvniť. Že sovietski diplomati v OSN a v spolupráci s arabskými štátmi dali vzniknúť chorému konceptu UNRWA a nekonečnému statusu "palestínskych utečencov do n+1 generácie", pričom n je nahor neobmedzené číslo, čo je v úplnom protiklade s utečeneckou doktrínou u ÚPLNE VŠETKÝCH ostatných utečencov, to už by si mal každý naštudovať sám za seba. Nevedieť, že palestínsku identitu namiesto arabskej a prípadne jordánskej, forsírovali Sovieti a neskôr Rusi, to by mohlo človeka diskvalifikovať z každej takejto debaty, ale budiž.

PS: Bibiho by som ja nevolil, ale treba povedať, že po tom, čo celý svet mlčky toleroval, alebo dokonca financoval cez rôzne formy pomoci Hamas a nezabránil infiltrácii Hizballáhu do Libanonu, samotní Izraelci v drvivej väčšine trvajú na tom, aby bol Hamas aj Hizballáh odzbrojený za každú cenu. V tomto prípade by to očakávali od ktoréhokoľvek premiéra.
26.10.2024 - 19:02:00
01
nehnevaj sa, ale mas v imho trochu hokej, o tej podpore ZSSR do zaciatku 50r. som ti uz pisal, aj UNRWA vznikla v tom obdobi (1949), kedy si este Stalin predstavoval, ze bude s Izraelom kamos a preto sa aj pri hlasovani ZSSR zdrzal, pozri si hlasovanie o rezolucii tusim c. 302, ale ak mas zakulisne informacie, ktore bezny smrtelnik nema, ze to bolo vlastne uplne inak, budem rad za zdroj

par stran dozadu si imho nespravne tvrdil, ze palestinsku identitu stvoril Breznev, je urcity pokrok, ze teraz uz pises iba o fosirovani, co sa da +- akceptovat, co ale neznamena, ze bez tej forsaze by ta identita nebola

o podpore Fatahu prevazne vychodnym blokom v 70-80. rokoch mas pravdu, to su zname a historicky potvrdene veci, to ale neznamena, ze ideologicky boli na rovnakej strane, a znova analogia s Banderom, kto chce, pochopi
26.10.2024 - 19:47:54
00
Tak útok bol na očakávané pomery mierny.Harisovej to aj tak volby nevyhrá ak mysleli,že to zobchodujú.Biden a spol.sú za tento bordel plne zodpovední.Naliali do iránu vďaka uvolneniu US sankcií miliardy a tu je výsledok.útoky na západ.útok ukázal že iránska pvo bude k ničomu pri tomto type útokov.
26.10.2024 - 20:28:32
00
Kopírujem zaujímavý text z uzavretej skupiny:

Odpálením raket na Írán Izrael zahájil dva útoky na Rusko najednou.
Za prvé, byly zasaženy vojenské továrny, což může zastavit dodávky íránských raket do Ruska.
Za druhé, systémy protivzdušné obrany získané od Ruska nezmohly prakticky nic proti americkým raketám odpáleným izraelskými stíhačkami. Systémy protivzdušné obrany ruské výroby, pokud by byly schopny sestřelit nějaké rakety, pak jen několik kusů, řekli američtí a izraelští představitelé The Wall Street Journal.
Navíc všechny tři komplexy S-300 byly zničeny. Celkem měl Írán čtyři takové komplexy, jeden z nich utrpěl při izraelském útoku na začátku tohoto roku.
Kromě toho se Izraeli podařilo vyřadit 12 zařízení, která vyráběla palivo pro íránské balistické rakety, které začaly být letos dodávány ruské armádě...

https://www.facebook.com/groups/390862303211503/posts/858014613162934/
29.10.2024 - 07:52:03
08
Tu je link na podrobnejšiu analýzu:

https://x.com/AGunsberger/status/1850610784226902314
29.10.2024 - 08:40:47
02
https://zive.aktuality.sk/clanok/39bJKlo/uz-vieme-ako-vnutri-vyzerali-baterie-v-pageroch-ktore-trhali-prsty-clenom-hizballahu/
29.10.2024 - 08:56:05
02
Dano5 pekne, akurat par poznamok, zatial sa potvrdil utok na jednu S300 a znicenie jednej MIM-23B-HAWK, takze skor stare systemy a z oboch stran, ich PR popisuje lahke skody, cca 20 zostrelov a cca 10 udajne preslo, takze nejaky hyper uspech to nebol, ostatne vyzera na PR zvasty “mohlo by” “pokial by” a podobne, plus samozrejme budeme ignorovat narusenie vzdusneho priestoru Jordanska, Libanonu, Syrie a Iraku

ak chce Izrael pomoct UA, co by teda sakra mohol a od zaciatku nerobi, tak nech ukonci tu nezmyselnu vojnu a neodcerpava vojensku pomoc USA, ostatne su rozpravky
29.10.2024 - 13:13:46
00
tie tvoje drísty sú dlhodobé rozprávky.už sa na to vyser.
29.10.2024 - 13:15:28
01
triki ser naňho,ja už na tie jeho sračky dávam automaticky palec dole,nemá zmysel reagovať inak
29.10.2024 - 13:35:35
01
Denník N tiež určite píše somariny:

https://dennikn.sk/4275272/vyvoj-bojov-978-den-izraelcania-znicili-iransku-protivzdusnu-obranu-aj-reputaciu-ruskych-zbrani/?ref=mwat
29.10.2024 - 13:43:43
00
Isr. pred rokmi cvičil proti S 300 v grécku,ktoré ho stále má.evidentne natrénovali dobre.
29.10.2024 - 13:59:08
00
keyboard_arrow_up