Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A pridávaš odstavce vhodné skôr do témy Trochu pozitívneho myslenia nezaškodí. Hovorí sa, že ak niekomu niečo vadí, tak to sám robí, len o tom nevie alebo to robiť chce ale nedokáže. Plus, táto téma je vyslovene zameraná na poukazovanie na chyby druhých :D to sa tu už tiež voľakedy spomínalo. V gramatike a pravopise spadám do prvej kategórie, poukazujem na chyby druhých a sama ich robím, pričom často o nich neviem :D
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 10:55:03
23
Mne nič nevadí. Ja to len tak nestranne pozorujem co sa tu deje a píšem o tom a vlastne iba konštatujem ako to vnimam… ;)

A niekto sa zasmeje, niekto nahneva, kazdý tak ako to za seba cíti … a o tom to je … tak ako podobne píšeš fixa-ľudia nemajú radi svoj odraz v zrkadle… :)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 13:47:41
00
Niekedy je zaujímavé sledovať ako sa rýchlo prejavia zaujímavé charakterové vlastnosti ľudí ked niekto upozorni na ich chybu.
Namiesto toho aby sa podakovali, chybu napravili a tesili sa ze sa nieco zadarmo naucili a v buducnosti uz budu lepsi, tak sa urazia, vymyslia tisic devatsto patsto dovodov a vyhovoriek ze preco a vynadaju druhej strane.
Ano, ľudia nemajú radi svoj odraz v zrkadle… marcel z popradu nie je vynimkou.
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 15:15:11
16
No, nech nie sme offtopic, tak velmi casty nesvar:
...Teraz ma napadlo že by som synovi mohol vytlačiť kryt reťaze na prevodník....

Zo spojení napadlo mi a napadlo ma vo význame „prišlo mi na um, vhuplo mi do hlavy, dostal som nápad“ odporúčame uprednostňovať väzbu s datívom napadlo mi. Ide o hovorový zvrat. Väzba s akuzatívom napadlo ma je vhodná v spojeniach typu napadlo ma zviera, napadol ma nepriateľ.

Čítajte viac: https://jazykovaporadna.sme.sk/q/63/#ixzz8UvluhrL6
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 15:21:08
02
Je to sleng, nerieš to :)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 16:48:22
00
Spravne je to slang.
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 16:56:02
13
Piš ako počuješ hovorili štúrovci :)

Či ší nebul na hodzine kedz tak rečovali? Či neznaš recovanie? Tak potom je ľepše hutorenie … ;)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 17:40:26
00
Ešte raz, lebo tomu evidente nerozumieš. Táto téma je založená na upozorňovanie na chyby, nie na to, aby sa "neriešili", ako píšeš. Ver, alebo nie, niekto sa vďaka tomu aj naučí niečo nové. Stačí ak tú možnosť nesabotuje sebe ani ostatným.
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 17:57:51
49
arrow_leftDerek24 napísal:
Piš ako počuješ hovorili štúrovci :)

Či ší nebul na hodzine kedz tak rečovali? Či neznaš recovanie? Tak potom je ľepše hutorenie … ;)

To povedal Anton Bernolák.
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 18:03:59
210
Ale aj šturovci, kde to počuli už neviem :)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 18:14:28
00
Niekdy dávno sa na našom území jazdilo vľavo, a? Už sa nejazdí, takže odvolávať sa na nejaké starodávne pravidlá pravopisu, ktoré už neplatia, namiesto toho, aby si priznal, že si spravil chybu je asi prejavom toho, čo si spomínal, že Ľudia radi žijú v zaužívaných rozmeroch svojho bytia a všetko čo sa tomu vymyká odmietajú. :) Chytáš sa do svojej vlastnej pasce. Poznám, tiež som raz (a tuším aj viackrát) na FB napísala komentár s upozornením na pravopisnú chybu a spravila som v ňom takú hrúbku ako málokto. :)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 18:44:17
04
A vieš preco sa jazdilo vľavo? Jednym z dovodov bolo že pri subojoch rytierov sa zbran drzala v pravej ruke … :)
Presne fixa, ako som už pisal, slovencina je skoro 200 rokov stará a potrebuje aktualizaciu a hlavne modernizaciu … som rad že neuznavas starodavne pravidlá … ;)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 18:54:36
00
kde sa to vypína ? :)
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 19:04:17
58
I keď šanca na návrat do témy je malá ;), pokúsim sa...

Mail z Boltu, asi dostali viacerí neaktívni, s týmto predmetom:

, uži si 40% zľavu na prvých počet jázd: 5!

a v texte podobne zle

Máme pre teba 40% zľavu na tvojich prvých počet jázd: 5

Ďakujem, neprosím si žiadne krkolomné obhajoby, že to je správne, pochopiteľné, pre inteligentných, aký AI/UI/programátor to písal atď.
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 19:48:04
01
Neoddeľovanie číslenej hodnoty a značky/jednotky medzerou je častá chyba :wasntme: Alebo sa píše kým/čím? Je častou chybou? V tomto mám hokej (táto reinterpretácia všeobecne známeho slova by mala byť slang).
Zobraziť komentár 19.03.2024 - 20:24:25
00
keyboard_arrow_up