Urcite to prospeje prirode
Ked idem rano do lesa vychutnat si klud a prebehne popri mne banda motorkarov, este dlho pocut ten rachot a citit smrad z vyfuku........ Nehovoriac o tom, ze Ta motorkar zasype kopou kamenov ktore mu vylietavaju zpod zadneho kolesa Alebo ked idem na bezkach a oproti borec na stvorkolke rozdrbava celu stopu ktoru sme si s ostatnymi bezkarmi tyzden vytvarali, tak by som ho najradsej poslal niekde.....
Ved maju motokrosove drahy, tak mozu jazdit tam
ver mi ze takym motorkarom tento zakon vobec nevadi, preotze vecsina nemaju od tych strojov papiere a poniektory ani vodicak a len tak dobrovolne nezasatavia si po pokutu,na motorke ziaden problem ujst hocikomu (tak ako policajtom ujdu aj lesnej strazi,staci jeden turusticky chodnik a ich niva je hotova)
Ked idem rano do lesa vychutnat si klud a prebehne popri mne banda motorkarov, este dlho pocut ten rachot a citit smrad z vyfuku........ Nehovoriac o tom, ze Ta motorkar zasype kopou kamenov ktore mu vylietavaju zpod zadneho kolesa Alebo ked idem na bezkach a oproti borec na stvorkolke rozdrbava celu stopu ktoru sme si s ostatnymi bezkarmi tyzden vytvarali, tak by som ho najradsej poslal niekde.....
ja mam ktomu nazor polnapol, jasne ze to co pises, za to by ich v tej chvili nemal rad nikto
ale ide aj oto, ze 90% motorkarov, aj uspesnych, zacinalo v lese, niektory nemozu jazdit na tratiach, tak kde maju jazdit? v krcme?
podla mna sa tymto zakazu v3sky, a kradnutie dreva, to je fajn, ale motorkarov tam nemuseli zaradit,
a spravit stoho trestny cin, to je uz moc....
nas pekny stat sa snazi zachranit lesy, pritom sam ich pred par rokmi kosil....ah
ale zas nestojim za motorkarmi 100%tne....lebo ako som niekde cital koment "je pravda, že nás je naozaj veľa a niektorí jazdia ako k*koti." ..je to pravda ze niektory..
Toto je zaujímavá situácia. Nemám rád 4-kolkárov a motorkárov uháňajúcich lesom, V3S-ky letiace úzkymi lesnými cestikami, Tatry a osobné autá valiace si to po lesných asfaltkách. Iba ohrozujú ľudí a cyklistov. O prírode ani nehovoriac. No kde majú jazdiť, ako bolo spomenuté, napr. budúci nádejní pretekári alebo len obyčajný človek, ktorý si chce na svojom offroade alebo crosske trošku zajazdiť? Rôzne "dromy" sú spoplatnené. Problémom stále ostáva ľudská mentalita a bezohľadnosť, kedy sa nedajú odlíšiť "tí zlí" od "tých dobrých". Osobne som mierne viac proti takémuto radikálnemu riešeniu.
Toto je podľa mňa veľmi nesprávny názor. To môžeš povedať, že aj cyklisti majú určité dráhy a potom cyklotrasy, tak nech jazdia tam a do lesov sa netrepú (toť pohľad chodca).
suhlasim s Ja?No!-m...
rozdiel medzi motorkarom a cyklistom je ten ze bicykel pokial viem nezvykne vydavat hluk a smrad (za predpokladu ze jazdec nemal na veceru fazulu... ). motokrosove motorky, 4-kolky a terenne auta boli apriori urcene na transport ludi alebo veci v tazko dostupnych miestach. myslim si ze pustit vsetkych nadsencov tychto "vyletov" do lesa len kvoli tomu aby na Slovensku vyrastlo par motokrosovych "talentov" je trochu kratkozrake a bezohladne k prirode. predsa ak sa tomu niektori chcu venovat ako svojmu konicku, nech na to maju svoje arealy. je to ekologickejsie a v neposlednom rade bezpecnejsie pre nich aj pre nas...
no to je jasne ze motorka spravi vacsi hluk, a bordel po sebe ako bike, ze nieje tak eko
ale ide oto ze zakaz moto, je proste zbytocny, malokto to bude dodrzovat
namiesto toho aby stat vyriesil ciernu tazbu, len jednoducho zakaze vsetko motorizovane,
ked uz vyhnal moto z lesov, tak nech postavy enduro a countrycross trate, ak nechce uplne znicit tento sport
som rad takemu zakonu, ale ako vsetky Ficove zakony aj tento je nedokonaly... vravi A a nevravi B, takze suhlasim, ze je taky zakon potrebny, ale pokial sa nedoriesi vymozitelnost, tak je len polovicny... (tu by som mal byt vlastne rad, lebo slaba vymozitelnost lesneho zakona hra trochu v moj prospech)
a po uplnej privatizacii vsetkych lesov bude taky zakon este viac zbytocny...
Zakaz vjazdu motorovych vozidiel do lesa plati uz davno teda aspom u nas to tak je.D
po prve zakony su nato aby sa porušovali
po druhe ťažko chytia nejakeho motorkara v lese to uz by musel byť ozaj na nejakom brutalnom mieste odkial neni uniku
po tretie keby tuna nemame motorkarov tak su všetky chodničky zarastene atd.
Neviem ako je to u vas v Blave no tu u nas sme s motorkármi kamaráti
Ja teraz momentalne riesim dilemu ako postavit singletrack tak aby nebol atraktivny pre MOTO ,aby po nom nejazdili a nenicili ho. Tiez ich tu mame hodne...
ja sa len obavam toho ze tento zakon z lesa motorkarov aj tak nedostane, jazdilo sa doteraz a chytili niekedy niekoho, a chytia niekoho teraz ? riesenim nikdy nebude len zakaz, pokial nebudu mat po lesoch viac hliadok, lesakov atd. tak im to bude aj tak k hovnu, naviem ci je dobre ked sa nasim lesohospodarom dava do ruk taka moc,... kto vam posledne znicil singletrack pod jahodnou ? na trestny cin by mali preklasifikovat tvorbu holorubov a pozuivanie tazkych mechanizmov pri zvazani dreva v CHKO a NP, dovolit zvazat kalamitne drevo ale len za pomoci koni... nezabudajme nato ze to nieje tak davno co si vymysleli zakon proti hubarom, bikerom atd... kto bude dalsi ? zakazu turistou, zakazu budovat nove chodniky rozpustia slombu ako rozpustili Kotlebovu pospolitost ?
riesenim nikdy nebude celoplosny zakaz lebo narusitela zakona treba najprv chytit pri cine aby si mu nieco mohol dokazat, ked neboli schopny doteraz zmobilizovat jazdecku policiu, lesnu straz,... a ze to ma sluzit na ochranu pre pitliactvom a nelegalnou tazbou dreva ? nebudte naivni
sam poznam niekolko ludi z kosickeho enĎuro klubu, banda rozumnych ludi, organizovali pretek v krompachoch, boli partnermi aj pri freestajl motocrosse v steel arene, obcas ich stretnem v lese no nie na frekventovanych turistickych chodnikoch ale na menej pouzivanych zvazniciach a lesnych cestach...
Ja teraz momentalne riesim dilemu ako postavit singletrack tak aby nebol atraktivny pre MOTO ,aby po nom nejazdili a nenicili ho. Tiez ich tu mame hodne...
toto sa podarilo u nás vyriešiť na jednej cyklotrase lesom (stojí už asi dva roky, poznám aj človeka ktorý to má na svedomí ) ... je proste v šikomom svahu a navyše na začiatku sa prenáša cez potok ... je to taká roklina pre motorkárov neprechodné ... a navyše sem-tam spadnutý strom (ktorý síce aj mne prekáža) ale ani jeden motorkár tam ešte nebol
ten zakon ako mnoho inych ficovych zakonov samozrejme nie je o tom, o com sa v nom pise. Nejaka skupinka ludi, vdaka ktorej je fico tam, kde je proste potrebuje sem tam v lese nieco riesit (polovacky, pytliactvo, nejaky ten nelegalny vyrub a co ja viem co este) a zrejme sa im nechce vybavovat povolenia a nepotrebuju pri tom obecenstvo, tak si proste vymysleli zakon a ked bude treba, preventivne si tam zavolaju nejaku spriaznenu dusu v uniforme s pistolkou aby obecenstvu zabranil vstupit na ich javisko...
Jasne ze ten zakon je absolutne nevymozitelny, len preto, ze je nieco zrazu trestny cin sa nerozmnozi lesna straz a nebude stat za kazdym druhym stromom, proste dalsi blud od tejto vlady
Co sa tyka motorkarov, tak rovnako ako Dijck sme riesili ako tahat singlac, aby to pre nich nebolo atraktivne a dopadlo to tak, ze sa tam dotrepali lesaci a kde cesta nebola, tam si ju spravili.
takze podla mna najvacsi skodca lesa je negramotny ozraty lesak, potom gramotny ozraty lesak, arogantny zakomplexovany lesak a tu niekde potom zacinaju arogantni motorkari (netvrdim ze vsetci su arogantni)...
Tento zákon je taký istý, ako zákon zakazujúci cyklistom jazdu v lese. Ani neviem, že ten zákon existuje, absolútne nič sa tým nezmenilo. A rovnako aj motorkári budú jazdiť tak ako doteraz. A musím povedať, že si už pomaly na motorkárov začínam aj zvykať, občas okolo nejaký prefrčí a zase mám hodinu pokoj, nakoniec sa ešte stretneme niekde v krčme na trase a aj nejaké slovo prehodíme. A ako bolo povedané asi nám ostáva len tá "vzájomná nechcená (vynútená) symbióza"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ver mi ze takym motorkarom tento zakon vobec nevadi, preotze vecsina nemaju od tych strojov papiere a poniektory ani vodicak a len tak dobrovolne nezasatavia si po pokutu,na motorke ziaden problem ujst hocikomu (tak ako policajtom ujdu aj lesnej strazi,staci jeden turusticky chodnik a ich niva je hotova)
ja mam ktomu nazor polnapol, jasne ze to co pises, za to by ich v tej chvili nemal rad nikto
ale ide aj oto, ze 90% motorkarov, aj uspesnych, zacinalo v lese, niektory nemozu jazdit na tratiach, tak kde maju jazdit? v krcme?
podla mna sa tymto zakazu v3sky, a kradnutie dreva, to je fajn, ale motorkarov tam nemuseli zaradit,
a spravit stoho trestny cin, to je uz moc....
nas pekny stat sa snazi zachranit lesy, pritom sam ich pred par rokmi kosil....ah
ale zas nestojim za motorkarmi 100%tne....lebo ako som niekde cital koment "je pravda, že nás je naozaj veľa a niektorí jazdia ako k*koti." ..je to pravda ze niektory..
Toto je podľa mňa veľmi nesprávny názor. To môžeš povedať, že aj cyklisti majú určité dráhy a potom cyklotrasy, tak nech jazdia tam a do lesov sa netrepú (toť pohľad chodca).
rozdiel medzi motorkarom a cyklistom je ten ze bicykel pokial viem nezvykne vydavat hluk a smrad (za predpokladu ze jazdec nemal na veceru fazulu...
ale ide oto ze zakaz moto, je proste zbytocny, malokto to bude dodrzovat
namiesto toho aby stat vyriesil ciernu tazbu, len jednoducho zakaze vsetko motorizovane,
ked uz vyhnal moto z lesov, tak nech postavy enduro a countrycross trate, ak nechce uplne znicit tento sport
a po uplnej privatizacii vsetkych lesov bude taky zakon este viac zbytocny...
po prve zakony su nato aby sa porušovali
po druhe ťažko chytia nejakeho motorkara v lese
po tretie keby tuna nemame motorkarov tak su všetky chodničky zarastene atd.
Neviem ako je to u vas v Blave no tu u nas sme s motorkármi kamaráti
u nas nam akurat nicia chodniky, plasia zver a ludi.
Kamarátstvom by som to nenazýval, ale skôr "vzájomnou nechcenou symbiózou".
Ale poznam ich aj osobne
ja sa len obavam toho ze tento zakon z lesa motorkarov aj tak nedostane, jazdilo sa doteraz a chytili niekedy niekoho, a chytia niekoho teraz ? riesenim nikdy nebude len zakaz, pokial nebudu mat po lesoch viac hliadok, lesakov atd. tak im to bude aj tak k hovnu, naviem ci je dobre ked sa nasim lesohospodarom dava do ruk taka moc,... kto vam posledne znicil singletrack pod jahodnou ? na trestny cin by mali preklasifikovat tvorbu holorubov a pozuivanie tazkych mechanizmov pri zvazani dreva v CHKO a NP, dovolit zvazat kalamitne drevo ale len za pomoci koni... nezabudajme nato ze to nieje tak davno co si vymysleli zakon proti hubarom, bikerom atd... kto bude dalsi ? zakazu turistou, zakazu budovat nove chodniky rozpustia slombu ako rozpustili Kotlebovu pospolitost ?
riesenim nikdy nebude celoplosny zakaz lebo narusitela zakona treba najprv chytit pri cine aby si mu nieco mohol dokazat, ked neboli schopny doteraz zmobilizovat jazdecku policiu, lesnu straz,... a ze to ma sluzit na ochranu pre pitliactvom a nelegalnou tazbou dreva ? nebudte naivni
sam poznam niekolko ludi z kosickeho enĎuro klubu, banda rozumnych ludi, organizovali pretek v krompachoch, boli partnermi aj pri freestajl motocrosse v steel arene, obcas ich stretnem v lese no nie na frekventovanych turistickych chodnikoch ale na menej pouzivanych zvazniciach a lesnych cestach...
toto sa podarilo u nás vyriešiť na jednej cyklotrase lesom (stojí už asi dva roky, poznám aj človeka ktorý to má na svedomí
Jasne ze ten zakon je absolutne nevymozitelny, len preto, ze je nieco zrazu trestny cin sa nerozmnozi lesna straz a nebude stat za kazdym druhym stromom, proste dalsi blud od tejto vlady
Co sa tyka motorkarov, tak rovnako ako Dijck sme riesili ako tahat singlac, aby to pre nich nebolo atraktivne a dopadlo to tak, ze sa tam dotrepali lesaci a kde cesta nebola, tam si ju spravili.
takze podla mna najvacsi skodca lesa je negramotny ozraty lesak, potom gramotny ozraty lesak, arogantny zakomplexovany lesak a tu niekde potom zacinaju arogantni motorkari (netvrdim ze vsetci su arogantni)...