Pozeram sa na nieciu podobizen (obrazok) a prezradim,ze nemam surodenca a ze otec tejto osoby na obrazku je syn mojho otca.Kto je na obrazku?
Dam ti priklad, kde s takym pristupom budete pocitat vysledok cela rodina 4 generacie a nedopracujete sa k nemu. S trocha inym to vypocitam za 1 minutu,
Este stale sa ti zda, ze podstatny je len vysledok vypoctu? Ak ano, tak si dva algoritmy implementuj napr. do autonomneho auta a skus sa v nich odviezt. (ak chces vyskusat jazdu v oboch, mojou dobrou radou je skusit najprv to, kde nie je implementovany tvoj algoritmus, ale algoritmus ludi, pre ktorych je podstatnejsi sposob a trvanie vypoctu ako jeho vysledok - pritom samozrejme ze spravny).
Naozaj mudry clovek predstavivost vyuzije na najdenie nejakeho pravidla ktore tam plati.
V podobnych prikladoch s poctom vstupov rastie zlozitost nie linearne ale exponencialne,
Takze ako to vychadza s tou tatrou 8x8? Za predpokladu,ze vsetkych 8 kolies je rovnakych a zamenitelnych a nikto ziadne koleso neukradne (aby si bol spokojny so zadanim prikladu)? A ako s 2 tatrami 8x8?
Poznas skolsky pribeh Karla Friedricha Gaussa?
Učiteľ chcel žiakov na dlhšie zabaviť, a tak im dal zrátať čísla od jednej do sto. Všetci začali počítať, len deväťročný syn miestneho murára sa zamyslel. A všimol si, že súčet dvojice čísel od začiatku a od konca je vždy rovnaký (1+100=101, 2+99=101, 3+98=101). Keďže tieto súčty sa opakujú 50-krát, namiesto úmorného výpočtu stačilo vynásobiť 101 x 50 a výsledok bol na svete (5050).
A teraz skus rovnaky priklad vypocitat tvojou metodou. Kolko to potrva?
Mozno by ti stacilo, ak by sa ti kazda internetova stranka do prehliadaca nacitala za 4 minuty. Ale 100 milisekund je lepsie, nemyslis?
Na ***** ľudí mi neuznalo odpoveď
posledný komentár: 26. 5. 2006 o 8:54