Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Asi to patri aj sem, tiez tu badam znamky medvedej paniky a paranoie.
ℹ Štátna ochrana prírody SR upozorňuje na šírenie nepravdivých informácií a hoaxov na sociálnych sieťach týkajúcich sa medveďa hnedého.
❌Jedným z aktuálne šírených hoaxov je, že dochádza k presúvaniu medveďov na západ Slovenska.
‼️K presúvaniu medveďov v rámci Slovenska v žiadnom prípade nedochádza. Okrem medializovaného presunu medvedice v rámci Správy Tatranského národného parku, Zásahový tím pre medveďa hnedého nepristúpil k žiadnemu inému presunu. V prípade takéhoto tvrdenia sa jedná jednoznačne o hoax a fámu.
❌ Zachytili sme množstvo fotografií, videí a informácií o škodách na majetku, ktoré sa nezakladali na pravdivých informáciách.
‼️ Upozorňujeme na existenciu rôznych dezinformačných skupín na sociálnych sieťach, ktorých cieľom je nepravdivo vykresľovať tohto živočícha. Pôvod fotografií či videí pochádzal často zo zahraničia a išlo o účelovú manipuláciu verejnej mienky.
ℹ ŠOP SR je odbornou organizáciou ochrany prírody a krajiny s celoslovenskou pôsobnosťou a odmieta akékoľvek manipulácie s informáciami a prejavy nenávisti. Nesúhlasíme s opakovaným a dlhodobým šírením neprávd a dezinformácií o medveďoch či živením atmosféry strachu a nenávisti v spoločnosti.
📞Samozrejme, pokiaľ zaregistrujete prítomnosť medveďov, ktorí sa vyskytujú blízko ľudských obydlí, ohláste takúto situáciu na linky tiesňového volania: 158 / 112 / 159 / alebo Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR: +421 903 201 879. Podrobný popis ako postupovať nájdete na http://zasahovytim.sopsr.sk/
🧐Prosíme občanov o opatrnosť pri preberaní informácií zo sociálnych sietí a ich následnom šírení. Ďakujeme.
Nechcem byt zly, ale user_id to ma spravne. Na kolko ide o USA kde sa deer oznacuje skoro vsetko okrem Elk a deer sa preklada ako jelen, je to co napisal user_id spravne. Ak chces byt uz velmi analne retentivny, tak ide o jelenca bieloocaseho, ak som si dobre vsimol. Na videu je maldy kus, cize vaha okolo 40-50kg
Hack3r Pre teba zjavne nie, ale su medzi nami ludia, ktorych zaujima ako sa veci spravne oznacuju a neradi sa blamuju. Nie je hmaba nieco nevediet, ale ja som vdacny kazdmu co ma na moju nevedomost upozorni a pouci.
Tak teda, hanba, a nie hamba , aby si sa neblamoval. Pretože blamovať sa, to je Ti v podstate úplne cudzie Mimochodom, v znení Tvojho vtipného disclaimeru máš tiež chybu, "rôzni ľudia", nie "rôzny ľudia", keď už si teda vďačný všetkým za všetko
Že udalosti popísané v Tvojich príspevkoch sú fiktívne, to prirodzene vieme. Na to naozaj netreba explicitne upozorňovať, ani otrocky prepisovať disclaimer z nejakého filmu á la Rambo III.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ℹ Štátna ochrana prírody SR upozorňuje na šírenie nepravdivých informácií a hoaxov na sociálnych sieťach týkajúcich sa medveďa hnedého.
❌Jedným z aktuálne šírených hoaxov je, že dochádza k presúvaniu medveďov na západ Slovenska.
‼️K presúvaniu medveďov v rámci Slovenska v žiadnom prípade nedochádza. Okrem medializovaného presunu medvedice v rámci Správy Tatranského národného parku, Zásahový tím pre medveďa hnedého nepristúpil k žiadnemu inému presunu. V prípade takéhoto tvrdenia sa jedná jednoznačne o hoax a fámu.
❌ Zachytili sme množstvo fotografií, videí a informácií o škodách na majetku, ktoré sa nezakladali na pravdivých informáciách.
‼️ Upozorňujeme na existenciu rôznych dezinformačných skupín na sociálnych sieťach, ktorých cieľom je nepravdivo vykresľovať tohto živočícha. Pôvod fotografií či videí pochádzal často zo zahraničia a išlo o účelovú manipuláciu verejnej mienky.
ℹ ŠOP SR je odbornou organizáciou ochrany prírody a krajiny s celoslovenskou pôsobnosťou a odmieta akékoľvek manipulácie s informáciami a prejavy nenávisti. Nesúhlasíme s opakovaným a dlhodobým šírením neprávd a dezinformácií o medveďoch či živením atmosféry strachu a nenávisti v spoločnosti.
📞Samozrejme, pokiaľ zaregistrujete prítomnosť medveďov, ktorí sa vyskytujú blízko ľudských obydlí, ohláste takúto situáciu na linky tiesňového volania: 158 / 112 / 159 / alebo Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR: +421 903 201 879. Podrobný popis ako postupovať nájdete na http://zasahovytim.sopsr.sk/
🧐Prosíme občanov o opatrnosť pri preberaní informácií zo sociálnych sietí a ich následnom šírení. Ďakujeme.
https://www.facebook.com/sopsr.sk/posts/4336387159763407
Jelen by ho rozbil na kašu.
Jelen = 70-210 kg / v kohutiku 75 - 140 cm, srnec = 15 - 35 kg / 60 - 90 cm
Tak teda, hanba, a nie hamba
Že udalosti popísané v Tvojich príspevkoch sú fiktívne, to prirodzene vieme. Na to naozaj netreba explicitne upozorňovať, ani otrocky prepisovať disclaimer z nejakého filmu á la Rambo III.
https://bratislava.dnes24.sk/karlovestania-si-pretierali-oci-takto-si-to-diviaky-namierili-z-dlhych-dielov-do-liscaku-403096