Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
posledný komentár: 16. 8. 2020 o 13:17
Výpredaj -12% GHOST Nirvana Essential 27.5 bicykel, green/grey
1 229 €
-12%
MOC 1 599 €
Výpredaj -6% GHOST KATO Essential 29 bicykel, light grey/black matt
589 €
-6%
MOC 779 €
Novinka CTM RAMBLER 3.0 29 bicykel, matná sivomodrá/lesklá čierna
649 €
MOC 769 €
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
-17% Bianchi Nitron 9.4 XT/Deore 1x12 29 bicykel, celeste/čierna
1 499 €
-17%
MOC 2 499 €
Akcia savings SKS Blade sada blatníkov, 29"/27.5"+, čierna/zelená
31,99 €
savings
MOC 53,54 €
Suhlas. Smutno je najma ked vidis pri ceste rozjazdene zvierata, ktore sa sotva zbadas vo volnej prirode. Moze to byt smola/nahoda, ale dovolim si tvrdit, ze vo vacsine pripadov to maju na svedomi prasata za volantom.
Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down
Marli Dobre pocitas.
Ano osa kutavka. Nie komare ale toto je hmyz koli ktorym sme davali sietky na okna. V lete sme zvykli mat otvorene vetracky aj ked sme boli v praci a na to ze nam tam asi pravidelne lietali tieto pliagy sme prisli az neskor ked v noci bolo pocut nejake jemne hryzacie zvuky. To sa skubalo von potomstvo z kokonov. Tie kokony boli na niekolkych miestach po celom byte, vacsinou v kartonovej skatuly (od PC v skrini, od topanok v druhej skrini, ...) ale i vo vodiacej liste na zavesy. Postupne sme to rusili a objavovali kade tade poskryvane. Co som studoval na nete tak tie kokony robi z rozzuteho dreva/papiera a do vnutra ulovi hmyz, vacsinou pavuky, ako obzivu pre potomstvo kym vyleti von. Dalsie roky som si uz vsimal ze to vletelo dnu, trochu polietalo a vyletelo von - takze sli sietky. Takze bacha ak to uvidite doma.
https://svet.sme.sk/c/22750448/v-rime-sa-potuluju-hufy-diviakov-jedlo-hladaju-pri-odpadkovych-kosoch-aj-parkoch.html
--
inak samozrejme aj ja - sobotu aj nedelu na cerovke, dve pekne velke rodinky
Jasné, diviak tá vie doriadit aj viac ako medveď. Väčšinou sa ale človeku vyhnú. https://www.top-armyshop.sk/magazin-co-robit-utok-divokeho-prasata
Podobne ako s medveďmi, väčšina prasiatkom pošarpaných sú zborovičkovaní užívatelia ohnivých palíc a tam sa to dá kvalifikovať ako odôvodnená obrana
Rodinná story hovorí o tom, ako prababka cestou z Čadce na rodnú kysuckú kopanicu potme stretla niečo, čo chrochtalo. Počula, že susedovcom ušlo prasa, tak ho nalákala do dvora. Potom došiel pradedo so sviečkou a ukázalo sa, že sa nechal na večeru pozvať divý pras. Škrabkanie cestou sa mu samozrejme preveľmi páčilo a nebol by váhal nechať sa domestifikovať
No a jedno stretnutie nad Devínskou cestou bolo dosť blbé v tom, že som zrazu skončil uprostred niekoľkočlenného hlúčika pospávajúcich prasiat. Vrátane mladých. Toto môže zle dopadnúť, ale basically staré kusy zdrhli a mladé zvedavé tam nechali a tie sa chceli zoznamovať. Takže som rozmýšľal, ako sa strategicky stiahnuť, aby sa dali dokopy.
Mám kamoša, ktorému sa 2x v priebehu krátkeho času stalo, že sa išiel medzi stromy vychcať a zakopol o v listoch zahrabané spiace prasa. Prasa zdrhlo a on sa ako bonus k vyšťatiu aj vysral
stretol som snad uz aj 300 diviakov, a nikdy mi nic nespravili
To isté miesto, možno dva roky dozadu. Bežal som si, počujem nejaký šuchot za sebou, otočím sa a vidím, že som si nevšimol na 5m jedinca. Ani on mňa. Zastal som za stromom, on mňa začal pozorovať a ešte sa nasmeroval na mňa. Žiadna plachosť. Radšej som vycúval a späť som šiel úplne inou trasou, kde som ho zazrel znova, aké z diaľky.
Diviaka beriem vždy s otáznikom a rešpektom. Nikdy neviem, či je to plachý kus, alebo ten zvyknutý. A kto videl bežať diviaka, tak fakt vie, že niekedy by nestačil ani bajk ?