Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
ráno otvorím žalúzie a hneď nasratý, srna si nenašla nič lepšie na okolí ako naše čučoriedky ani nechcela ísť preč, keď som ju zaháňal... potom bola pre zmenu na hnojisku a dojedala to čo moji zajaci naťahali pod seba...ale tak tam mi nevadí, dúfam že to nedospeje do štádia ako kedysi keď nám ožrali ihličnany, tuje, borovice a podobne..
hmm pif paf -i neprikrmuju ? ako sa furt chvalia...no tak tento rok pekne nakos usus a mozes si spravit zvieracie kino pripadne aj co to ponatacat ,ked bude kopa pred nimi do cuciek nepojdu
srna to je ako koza, to žere všetko čo si myslíš že žrať nebude takže dám im seno a za odmenu mi zožerú všetky stromy. ale čo tak behám po lese na bežkách teraz moc tam veru sena nemajú, ani tam nie sú stopy od áut, lebo už sa tam len tak ľahko nedá dostať kvôli snehu, tak hádam by im to tam ručne nosili? za domom mám dve dialnice vydupané v snehu, jedna je od vysokej, tú som aj zazrel a druhá je od diviakov... evidentne sa tlačia viac do dolín, kde je menej snehu
no srnka kôru a pod. ano ,podla toho "aky vitamin" jej chyba ,ale koza je v tomto vyssi level ,trniste,pichlave, prhlive veci - bodliaky a pod. proste cim horsie zozratelne tam vidis kozu labužníčku akoby ani ine nezrala...
edit: presne , ked je stravy habadej naokolo ,ale dostanu sa autom tak "prikrmuju-vabia kade tade" ,ked naozaj treba ,tak sa "neda" lebo vsak kto by sa do hory trepal kus peso a este so senom na chrbte ,to by neprospelo imidžu - "vyhody vyuzijeme o povinnosti sa "niekto"-samosato postara"
no presne takto si predstavujem poľovníctvo v zime, bohužiaľ u nás som to nikdy nevidel, tu kto nemá nejakú 4x4 olejničku zo šrotoviska zo západu, ten nie je v združení aj dnes som išiel okolo takého najväčšieho krmelca v okolí a zíval prázdnotou, je to síce len pol kiláka od asfaltky ale lesnú cestu tam zavialo a je vidieť, že tam niekto chcel ísť autom ale nedal to...
Mne takýto týpek na MITSUBISHI Pajero ročník cca 1990 v sobotu v lese povedal, že keď tam takto behám na biku v zime - plaším zver a tá teraz v zimnom období potrebuje kľud.
Ostatné čo mi hovoril som nerozumel - tak tichučko mu "šlapal" motor
Asi nechcu visiet na FB .. ale toto presne poznam, volavky pri Morave v pohode, akonahle zastanem, tak vacsinou odletia, ak nie, tak v momente ked vytiahnem fotak. Ale matvej ma taky dosah objektivu, ze to tie zvery este nevedia rozlisit o co ide
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://budejovice.idnes.cz/divocaci-divoka-prasata-sumava-radioaktivni-radioaktivita-pol-/budejovice-zpravy.aspx?c=A170117_140719_budejovice-zpravy_mbe - článok zo včera
edit: presne , ked je stravy habadej naokolo ,ale dostanu sa autom tak "prikrmuju-vabia kade tade" ,ked naozaj treba ,tak sa "neda" lebo vsak kto by sa do hory trepal kus peso a este so senom na chrbte ,to by neprospelo imidžu
Ostatné čo mi hovoril som nerozumel - tak tichučko mu "šlapal" motor
1990 bolo to pajero, alebo ten chytrak ?
Asi okolo 1955-1960.