Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
toto je jeden môj 1% ale to je pri výjazde na cesťáku fotené na morave, tam už sú takí sekundárni lovci, čo čakajú vedľa cesty až čosi auto zrazí, tak sú trochu otrlejší, ale aj tak väčšinou odletia
Vcera som sa bol prejst v oblasti Topolove hony. Bola sice hmla, ale napriek tomu som vybral fotoaparat a zistil som, ze mi odisiel AF na objektive, tak som skusil aspon manualne nieco pofotit.
išli k nám či od nás? by ma zaujímalo ako vedia odhadnúť hĺbku vody, predpokladám, že prebrodia len to čo nemajú vyše hlavy a plávať nevedia.. čiže keby to zle odhadli mohlo by to mať fatálne následky
Vedia plávať, dokonca veľmi dobre. Vyzerá to tak, že naši poľovníci nebudú z tejto migrácie šťastní, ale hádam sa zas vrátia. VD Gabčíkovo im odrezalo migračné trasy na sever, tak si pekne labzujú do Maďarska.
Ako pise pali. Jelen je velmi dobry plavec. Jeho nezne pohlavie na tom nebude inak
Prechadzali od nas do madarska. Prvu stvrtinu plavali (tam som nestihal fotit a bolo to za porastom) potom brodili. Myslim ze s poctami to nebude nejake katastroficke aj ked sa toto casto nevida je to "bezna" migracia. Popri vode je vela cesticiek a myslim ze sa tieto vodne prechody deju skor v noci ked su aktivnejsi. Cez den su pozaliezane v hustinach. Tuto criedu asi nieco vyplasilo a bol som len v spravny cas na spravnom mieste.
dneska som prvý krát v našej lokalite videl stádo muflónov... ani neviem o tom žeby ich tu niekedy naši flintoši zastrelili... sranda jak vždy jeden zapískal a už prášili ďalej potom som močil pri strome a pozerám, že pes čosi vetrí a otočím sa a za prdelou mi šiel celý "vlak" diviakov... vôbec nás nevideli, lebo fúkalo od nich smerom ku nám. škoda, že sa mi nepodarila žiadna hodnotnejšia fotka
Pekné zvery, aj ja som dnes sledoval skupinku cca 8mich takýchto "rohatých" u nás dole, no bohužiaľ na tú vzdialenosť nemám mašinku čo by to zreteľne odfotila...
dneska som prvý krát v našej lokalite videl stádo muflónov... ani neviem o tom žeby ich tu niekedy naši flintoši zastrelili... sranda jak vždy jeden zapískal a už prášili ďalej potom som močil pri strome a pozerám, že pes čosi vetrí a otočím sa a za prdelou mi šiel celý "vlak" diviakov... vôbec nás nevideli, lebo fúkalo od nich smerom ku nám. škoda, že sa mi nepodarila žiadna hodnotnejšia fotka
ja som videl v Topoleckej prvy krat muflona pred par rokmi v zime, ked ho polovnik tahal zastrleneho z lesa za nohu. ziveho som nemal tu cest. ale jelenov okolo Javoriny vidim kazky rok niekolko.Zivych podotykam.
jelen nie je problém, štatisticky asi každý piaty krát na výjazde na javorinu nejakého zbadám, problém je ich plachosť, takže sa mi ešte ani jedna fotka nepodarila, ani taká mizernej kvality ako tie vyššie... minule mi dokonca celé stádo prebehovalo za domom takmer cez obed.. tie muflóny myslím iba niekam migrovali. myslím, že sa skôr držia niekde na morave na tých poliach a lúkach, ja som ich videl kúsok pod jelencom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
post1204239.html#p1204239
pripomenulo mi to tuto fotku, ktoru som niekde nasiel a doteraz neviem co znamena
Prechadzali od nas do madarska. Prvu stvrtinu plavali (tam som nestihal fotit a bolo to za porastom) potom brodili. Myslim ze s poctami to nebude nejake katastroficke aj ked sa toto casto nevida je to "bezna" migracia. Popri vode je vela cesticiek a myslim ze sa tieto vodne prechody deju skor v noci ked su aktivnejsi. Cez den su pozaliezane v hustinach. Tuto criedu asi nieco vyplasilo a bol som len v spravny cas na spravnom mieste.
Pošmyknutie na ľade ??
ja som videl v Topoleckej prvy krat muflona pred par rokmi v zime, ked ho polovnik tahal zastrleneho z lesa za nohu. ziveho som nemal tu cest. ale jelenov okolo Javoriny vidim kazky rok niekolko.Zivych podotykam.