Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
No z hadov u nás žije len vretenica a niekoľko druhov úžoviek. Vretenica to isto nie je, to by si poznal. Osobne to typujem sa úžovku stromovú, i keď trochu ma mýlia tie modré šupiny, možno to je ale miesto po šupinách v takej farbe lebo nie sú symetricky rozmiestnené.
UZ to bolo napisane - slepuch lamavy
"Slepúch však môže byť svojim sfarbením aj kresbou značne variabilný, niektoré jedince majú nádych skôr do žlta, iné naopak prechádzajú až do medeného odtieňa. Niektoré samce majú blankytne modré škvrny na bokoch."
Dosť pochybujem, že ho zabil, skôr by som čakal, že sa pustil do mŕtveho tela. Pitva by to mohla objasniť. Ak by ho zabil medveď, bude to strašný tromf do rúk poľovníckej lobby.
a preco by to bol tromf? ked clovek lezie do hustin krizom cez les totalne mimo znacku, tak da sa ocakavat ze natrafi na medvedi brloh alebo ine miesta, kde sa medved pohybuje.
Ja tiez ked jazdim krizom cez diviacie uzemia, ocakavam ze tam aj naozaj budu, a som s tym zmiereny. Ak nie som, tak tadial nejazdim.
inak samozrejme RIP Jozef
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
To zas bude príspevkov od dementnych panelákových "ochranárov". Medveďov je cez 2000 na tak malé územie primnoho a bude nutný masaker, ktorý pôjde na triko " ochranárov". Úprimnú sústrasť rodine.
Bol som na Kalašovej prednáške o medveďoch a konečne mi niekto objasnil, prečo pracujú poľovníci s takými vysokými číslami. Odkedy monitorujú mackov GPS obojkami, tak sa ukázalo, že niektorí sú neuveriteľní tuláci. Mali prípad, keď ich medveď z M. Fatry zašiel do Poľska, potom sa vrátil, následne prešiel cez N. Tatry až do Lučenca. Teraz si spočítajte, v koľkých poľovných revíroch po ňom objavili a nahlásili stopy. Reálny odhad skutočných vedcov je 1200-1400 kusov. Stovku ročne zastrelia, dosť padne za obeť pri zrážkach s vlakmi a autami. 2500 by nepredstavovalo žiadny problém, keby nebolo prikrmovania zveri a kukurice v blízkosti ich typického habitatu.
Nepamatam sa, ze by som na peso siel sam niekde do hor. Bud taham so sebou bike a robim tym padom vacsi lomoz, alebo idem s niekym s kym sa da rozpravat, cize tiez robime hluk. Mozno je to strach, mozno respekt, neviem.
Priroda je krasna, ale aj ona ma svoje zakony. Na to netreba zabudat.
Kazdopadne by som chcel vyjadrit uprimnu sustrast rodine. Takto by ludia odchadzat nemali
Poverený príslušník OO PZ Nitrianske Pravno v piatok vydal vyhlásenie, v ktorom uvádza, že "podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy, ktorá bola vykonaná v ÚSL Martin, neboli zistené také poranenia na tele nebohého, ktoré by svedčali o útoku inej osoby, alebo zvieraťa."
S najväčšou pravdepodobnosťou príčinou smrti 41-ročného turistu bola mozgová smrť v dôsledku tupého úrazu hlavy, ktorý utrpel pádom z výšky v členitom horskom teréne.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Podľa spôsobu a formy informovania o tejto nešťastnej udalosti je tu evidentná snaha vynechať z toho medveďa. To by nebola dobrá reklama pre všeobecne razenú propagandu zelených džihádistov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
UZ to bolo napisane - slepuch lamavy
"Slepúch však môže byť svojim sfarbením aj kresbou značne variabilný, niektoré jedince majú nádych skôr do žlta, iné naopak prechádzajú až do medeného odtieňa. Niektoré samce majú blankytne modré škvrny na bokoch."
BTW: užovka nie úžovka
Taketo ste nestretli zatial ?
https://www.nitrak.sk/prispevky/529/cyklisti-na-lesnom-chodniku-narazili-na-svorku-vlkov-z-obavy-o-zdravie-sa-skryli-na-strome
/ak to tu uz bolo tak sa ospravedlnujem, ale nezachytil som/
http://www.topky.sk/cl/100370/1709089/FOTO-Obrovska-tragedia--Nezvestneho-Jozefa---41--nasli-mrtveho--zomrel-strasnou-smrtou
Ja tiez ked jazdim krizom cez diviacie uzemia, ocakavam ze tam aj naozaj budu, a som s tym zmiereny. Ak nie som, tak tadial nejazdim.
inak samozrejme RIP Jozef
https://www.youtube.com/watch?v=GyQvZPFN7Kg
https://www.youtube.com/watch?v=4hXJiugKOdQ[/quote]
Priroda je krasna, ale aj ona ma svoje zakony. Na to netreba zabudat.
Kazdopadne by som chcel vyjadrit uprimnu sustrast rodine. Takto by ludia odchadzat nemali
Poverený príslušník OO PZ Nitrianske Pravno v piatok vydal vyhlásenie, v ktorom uvádza, že "podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy, ktorá bola vykonaná v ÚSL Martin, neboli zistené také poranenia na tele nebohého, ktoré by svedčali o útoku inej osoby, alebo zvieraťa."
S najväčšou pravdepodobnosťou príčinou smrti 41-ročného turistu bola mozgová smrť v dôsledku tupého úrazu hlavy, ktorý utrpel pádom z výšky v členitom horskom teréne.