Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Podľa spôsobu a formy informovania o tejto nešťastnej udalosti je tu evidentná snaha vynechať z toho medveďa. To by nebola dobrá reklama pre všeobecne razenú propagandu zelených džihádistov.
Podla tvojich prispevkov vidno evidentnu snahu zvalit to na medveda za kazdu cenu.
niekedy sa fakt čudujem, prečo sa niektoré zjavy venujú outdooru, keď majú problém s existenciou zvierat, rastlín, ...
ešte veselšie to vyzerá, ak sú pre nich ľudia, čo sa venujú "vedám okolo environmentu" ***** len oni, chrapač od krčmových vetrákov, sú lietadlá
resp. aj by to bolo veselé, keby to nemalo volebné ľávo
Sranda je, že sa intenzívne pohybujem slovenskými horami od roku 1980, medveďa som stretol 2x, vždy futášoval ozlomkrky preč. Vlka ani rysa som naživo nevidel, len veľa stôp, oni asi "stretli" mňa, ale vyhli sa oblúkom.
Uznávam, že medveď je typický oportunista a ak ho človek naučí na neprirodzenú, no ľahko dostupnú potravu (odpadky, kukurica na poliach, zakrmovanie poľovníkmi), tak to využije a potom dochádza k najhorším stretom. Pri počtoch ľudí, ktorí chodia do ich habitatu je až prekvapivé, ako málo konfliktov vzniklo, pričom najčastejšie došlo k zraneniu osôb u poľovníkov a lesákov. Často mám dojem, že strieľanie medveďov podporujú rovnaké typy ľudí, čo by bez váhania kvôli kalamite vyholili aj Nefcerku do posledného konára, lebo pán tvorstva to tu má všetko regulovať po svojom.
Proste, ešte aj to "sprosté" zviera dobre vie, že naborovičkovanec v zelenom je najväčšou škodnou
(BTW pojem "škodná" je "kultúrny" konštrukt. Niečo ako rasa. Ekológia taký pojem nepozná. A aby som vám ozrejmil rozdiel medzi ekológiou a environmentalistikou, ekológia je "veda o vzťahoch", spravidla živočíšnych a/alebo rastlinných druhov medzi sebou, v nejakom spoločenstve/biotope. Environmentalistika potom skúma "životné prostredie" ako také. Je tam nejaký prienik, ale sú to 2 rôzne vedy.
Tá tzv. škodná "škodí" len tým, že nabúrava predstavy zelených zborovičkovancov. Spravidla len papká to, čo oni považujú za "ich", napr. za budúci guláš. A papká to odjakživa, od drievnych dôb, keď ešte neboli zelení zborovičkovanci.)
Medvede založili tajný spolok a kúpili si média aby mohli manipulovať informácie o ich konaní. Potrebujú predsa zakryť fakt, že si radi pochutia na čerstvom ľudskom mäse. Keby sa to prevalilo hrozilo by im, že ich počty budú redukovať podľa vzorca ktorý budú mať za úlohu navrhnúť neutrálny a nezaujatý milovníci prírody, streľby a trofejí.
Aj minulý rok museli manipulovať správy ale cez FB im to trochu ušlo - vybrali si totiž chuťovku - bikepark Malinô Brdo. Keby vedeli že potenciálna korisť má GoPro kameru, a svet uvidí skutočný dôkaz dravosti týchto šeliem, určite by sa opäť vrátili k tradičným nemastným-neslaným hubárom.
Každopádne je ich priveľa ... to keď už každý 2714-ty Slovák môže mať svojho medveďa je ozaj alarmujúci stav! Konečne máme proti komu bojovať.
Btw. našťastie u nás tu v Malej Fatre sme medveďa nikdy nevideli, keby áno, kúpim si pušku a dám sa na biatlon!
.
.
.
Nalejme si čistého vína - čo je väčšia hlúposť?
- Niekto manipuluje výsledky vyšetrovania aby medveďa zbavil obvinenia.
- Redakcia TV/novín s potrebou ohúriť a zbierať sledovanosť v hlavnom čase napíše šokujúci titulok o zabití človeka medveďom - hoci ešte nikto nevyšetril presnú príčinu smrti?
To zas bude príspevkov od dementnych panelákových "ochranárov". Medveďov je cez 2000 na tak malé územie primnoho a bude nutný masaker, ktorý pôjde na triko " ochranárov". Úprimnú sústrasť rodine.
no to je teda fakt neskutocne ako tych 2000 medvedov na tak malom uzemi obmedzuje "len" >5000000 ludi na tak "velkom" uzemi. a hlavne tych na sidliskach, ti su na tom najhorsie chudaci.
fakt si taky obmedzeny, ze si myslis, ze jedine a vyhradne pravo na zivot na zemi mas len ty (clovek)...?
Skúste si rozšíriť obzory a informovanosť a opýtať sa na problémy s medveďmi (napr. strach o deti), ktoré majú ľudia z mnohých obcí....riziká majú stúpajúci trend...v podstate sa naplnila moja predpoveď z prvého príspevku na predošlej strane...irituje ma totiž extrémizmus v akejkoľvek forme a typické slovenské NEriešenie problémov (vo všeobecnosti) až kým nedôjde k najhoršiemu....howg.
PS. Analógia s "ochranou" kormorána čisto náhodná. Ako to dopadlo? Kto chce nájde si.
SlavoS ....Na to sa dá napísať len jedno, koľko je známych prípadov usmrtenia človeka medveďom hnedým na Slovensku?
Btw. koľko krát si sa stretol s medveďom vo voľnej prírode?
Rodičia by mali mať pri svojich deťoch strach o úplne iné veci...
Dnes som stretol diviaka v lesiku za iuventou v ba kto pozna... bol asi 2 metre odo mna od chodnicka a hryzkal si nejaku haluzku takze som ho nezaujimal (nastastie ) ...
Miro, a nepamätáš si, kde Jezus stretol medvedíky?
Nechapem, kam smerujes. Nieco som hovoril a si spominas, ci co? A co s tym ma Lapierre?
Medveda som stretol / videl len raz a aj to na relativne netradicnom mieste - niekde na vedlajsej ceste za Turcianskymi Klacanmi smerom na Sutovo. Okamzite upaloval do porastu, bol riadne v strese. Bolo tam plno ludi pri nejakej vode, vobec nechapem, ako sa tak nizko zatulal. No a potom uz som videl len stopy v sektore ohranicenom Zazrivou, Rozsutcom, Istebym a Kubinskou holou. Nad Lucivnou som dokonca na cca tom istom mieste videl stopy minuly rok a teraz pred tyzdnom znovu. Zjavne sa tam zdrziava. A o nieco juznejsie aj stopa Rysa. Takze slubna lokalita na stretko. Radsej tam treba byt trochu hlucny a vyriesene.
P.S. A samozrejme v celom tom sektore som kazde 2-3 km minal mrtvoly deti ohlodane medvedmi...
... tak to si zle spomínam. Niekto, s kým som išiel kúsok trasy na jednej z tých varínskych akcií sa bol vyšťať a pri tom vyplašil 3 chlpaté rite, väčšie od diviačích. Nevím proč si sa mi s tou spomienkou spojil. Ja som čakal na cestičke a pohyb mackov som zachytil, ale čo to bolo, som nevidel. hellfish na Sitine nájdeš aj srny a možno aj iné väčšie veci
a diviačiky sme stretli niekoľkokrát v Denveri okolo benzínky, nad Lidlom (kopček z vyťaženej sutiny zo Sitiny) a blízkom okolí, asi tým podjazdom prechádzajú z Kobyly do polí a opačne
diviak je inak despite of poľovnícke povedačky celkom pohoďák, inak by sme samozrejme nemali domáce prasátka
prababka z Kysúc raz išla (pred WWII) z Čadce na rodnú kopanicu v noci, niečo sa k nej pridalo, tak si spomenula, že susedom ušlo prasa, tak sa tomu - chrochtalo to - prihovorila, to sa pridalo, nechalo sa škrabkať etc. až ho donavigovala do dvora - a keď pradedo doniesol sviečku, hádajte, čo to bolo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podla tvojich prispevkov vidno evidentnu snahu zvalit to na medveda za kazdu cenu.
https://svet.sme.sk/c/20813519/rumunsko-chce-znizit-pocet-medvedov-aktivisti-protestuju.html
ešte veselšie to vyzerá, ak sú pre nich ľudia, čo sa venujú "vedám okolo environmentu" ***** len oni, chrapač od krčmových vetrákov, sú lietadlá
resp. aj by to bolo veselé, keby to nemalo volebné ľávo
Začína mi to tu silne pripomínať modrého koňa.
Uznávam, že medveď je typický oportunista a ak ho človek naučí na neprirodzenú, no ľahko dostupnú potravu (odpadky, kukurica na poliach, zakrmovanie poľovníkmi), tak to využije a potom dochádza k najhorším stretom. Pri počtoch ľudí, ktorí chodia do ich habitatu je až prekvapivé, ako málo konfliktov vzniklo, pričom najčastejšie došlo k zraneniu osôb u poľovníkov a lesákov. Často mám dojem, že strieľanie medveďov podporujú rovnaké typy ľudí, čo by bez váhania kvôli kalamite vyholili aj Nefcerku do posledného konára, lebo pán tvorstva to tu má všetko regulovať po svojom.
(BTW pojem "škodná" je "kultúrny" konštrukt. Niečo ako rasa. Ekológia taký pojem nepozná. A aby som vám ozrejmil rozdiel medzi ekológiou a environmentalistikou, ekológia je "veda o vzťahoch", spravidla živočíšnych a/alebo rastlinných druhov medzi sebou, v nejakom spoločenstve/biotope. Environmentalistika potom skúma "životné prostredie" ako také. Je tam nejaký prienik, ale sú to 2 rôzne vedy.
Tá tzv. škodná "škodí" len tým, že nabúrava predstavy zelených zborovičkovancov. Spravidla len papká to, čo oni považujú za "ich", napr. za budúci guláš. A papká to odjakživa, od drievnych dôb, keď ešte neboli zelení zborovičkovanci.)
Aj minulý rok museli manipulovať správy ale cez FB im to trochu ušlo - vybrali si totiž chuťovku - bikepark Malinô Brdo. Keby vedeli že potenciálna korisť má GoPro kameru, a svet uvidí skutočný dôkaz dravosti týchto šeliem, určite by sa opäť vrátili k tradičným nemastným-neslaným hubárom.
Každopádne je ich priveľa ... to keď už každý 2714-ty Slovák môže mať svojho medveďa je ozaj alarmujúci stav! Konečne máme proti komu bojovať.
Btw. našťastie u nás tu v Malej Fatre sme medveďa nikdy nevideli, keby áno, kúpim si pušku a dám sa na biatlon!
.
.
.
Nalejme si čistého vína - čo je väčšia hlúposť?
- Niekto manipuluje výsledky vyšetrovania aby medveďa zbavil obvinenia.
- Redakcia TV/novín s potrebou ohúriť a zbierať sledovanosť v hlavnom čase napíše šokujúci titulok o zabití človeka medveďom - hoci ešte nikto nevyšetril presnú príčinu smrti?
no to je teda fakt neskutocne ako tych 2000 medvedov na tak malom uzemi obmedzuje "len" >5000000 ludi na tak "velkom" uzemi. a hlavne tych na sidliskach, ti su na tom najhorsie chudaci.
fakt si taky obmedzeny, ze si myslis, ze jedine a vyhradne pravo na zivot na zemi mas len ty (clovek)...?
Skúste si rozšíriť obzory a informovanosť a opýtať sa na problémy s medveďmi (napr. strach o deti), ktoré majú ľudia z mnohých obcí....riziká majú stúpajúci trend...v podstate sa naplnila moja predpoveď z prvého príspevku na predošlej strane...irituje ma totiž extrémizmus v akejkoľvek forme a typické slovenské NEriešenie problémov (vo všeobecnosti) až kým nedôjde k najhoršiemu....howg.
PS. Analógia s "ochranou" kormorána čisto náhodná. Ako to dopadlo? Kto chce nájde si.
http://www.hnutiduha.cz/aktualne/pred-150-lety-padl-posledni-sumavsky-medved
pomníček http://www.jiznicechy.org/cz/bg/image.htm?4-305
Btw. koľko krát si sa stretol s medveďom vo voľnej prírode?
Rodičia by mali mať pri svojich deťoch strach o úplne iné veci...
Miro, a nepamätáš si, kde Jezus stretol medvedíky?
Nechapem, kam smerujes.
Medveda som stretol / videl len raz a aj to na relativne netradicnom mieste - niekde na vedlajsej ceste za Turcianskymi Klacanmi smerom na Sutovo. Okamzite upaloval do porastu, bol riadne v strese. Bolo tam plno ludi pri nejakej vode, vobec nechapem, ako sa tak nizko zatulal. No a potom uz som videl len stopy v sektore ohranicenom Zazrivou, Rozsutcom, Istebym a Kubinskou holou. Nad Lucivnou som dokonca na cca tom istom mieste videl stopy minuly rok a teraz pred tyzdnom znovu. Zjavne sa tam zdrziava. A o nieco juznejsie aj stopa Rysa. Takze slubna lokalita na stretko. Radsej tam treba byt trochu hlucny a vyriesene.
P.S. A samozrejme v celom tom sektore som kazde 2-3 km minal mrtvoly deti ohlodane medvedmi...
hellfish na Sitine nájdeš aj srny a možno aj iné väčšie veci
a diviačiky sme stretli niekoľkokrát v Denveri okolo benzínky, nad Lidlom (kopček z vyťaženej sutiny zo Sitiny) a blízkom okolí, asi tým podjazdom prechádzajú z Kobyly do polí a opačne
diviak je inak despite of poľovnícke povedačky celkom pohoďák, inak by sme samozrejme nemali domáce prasátka
prababka z Kysúc raz išla (pred WWII) z Čadce na rodnú kopanicu v noci, niečo sa k nej pridalo, tak si spomenula, že susedom ušlo prasa, tak sa tomu - chrochtalo to - prihovorila, to sa pridalo, nechalo sa škrabkať etc. až ho donavigovala do dvora - a keď pradedo doniesol sviečku, hádajte, čo to bolo