Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Dobrý pokus, no s 2 zadrhelmi:
1) tie vnadiska/návnady nie sú na medveďa, ale na iné zvieratá
2) vieme, ako sa vysvetľuje 'bez zbytočného odkladu'... viď napr vtedajší predseda parlamentu a otalanie s ÚS
Ja som len chcel poukázať na úplnú absurditu tej novely....a pritom stačilo nahradiť " s cieľom" za "ktorá môže" a ihneď by tá novela bolá tisíckrát účinnejšia a mala by nejaký zmysel
ospravedlňujem sa za OT, ale nedá mi; ak by sa na ÚV prijalo rozhodnutie o odstránení otázky v referende, to by sme videli "rýchlo a zbesilo" ... r. 1997, ten by som prijal za etalon rýchleho a neodkladného ... ... teda malo byť napísané ... rýchlo a neodkladne ako v r. ´97 pri vyčiarknutí referendovej otázky ... a zase sme tam, blízko k prdeli ...
Dobrý pokus, no s 2 zadrhelmi:
2) vieme, ako sa vysvetľuje 'bez zbytočného odkladu'... viď napr vtedajší predseda parlamentu a otalanie s ÚS
Nerozumiem-co rozdelujes.
Zver si nevybera vnadisko, vnadisko citi kazde ziera bet rozdielu, , medved citi uz 2km po vetre co mu ***** Ver alebo never, ja citim vnadisko uz na 200m po vetre, ani ho nevidim a je tam zmiesana silaz .
Ja to chápem, ty nerozumies mojej argumentácii: z pohľadu poľovníka/obce/užívateľa poľovného revíru môžu tvrdiť, že vnadisko nie je na medveďa hnedého, ale na inú zver.
A že takáto argumentácia je scestná je úplne jasné - no žiaľ im to umožňuje znenie novely. Je to zle napísané (a môžeme len špekulovať, či je to len neúmyselna chyba alebo cielený zámer)
Vrcholom absurdity (viem si predstaviť) by boli už len tabuľky pri vnadiskach: Nie je určené pre medvede ...
Tento rok zásahový tím s poľovníkmi už usmrtili minimálne 21 medveďov, z toho väčšinu v priebehu mája, kedy ešte neplatil nový zákon, ktorý má odstrel zjednodušiť. Po novom budú paralelne fungovať dva režimy odstraňovania medveďov z populácie.
Za niečo vyše dva týždne uprostred mája, presnejšie za 17 dní, na Slovensku zastrelili 16 medveďov.
Informoval o tom ochranár a bývalý šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého Marián Hletko. Jeho analýza, ktorú urobil na základe informácií od štátnych ochranárov ukazuje, že ďalšieho medveďa usmrtili ešte v marci.
Celkový počet zastrelených medveďov v tomto roku je ešte vyšší. V júni napríklad prišla o život medvedica s troma tohtoročnými mláďatami pri obci Poniky. Tento rok teda zastrelili u nás už minimálne 21 medveďov.
Medveď hnedý je druh európskeho významu, o jeho odstránení z populácie doteraz rozhodovala Štátna ochrana prírody. Denník N sa na ňu obrátil s niekoľkými otázkami vrátane počtu odstránených medveďov 18. júna. Na odpovede stále čakáme.
Chodim po horach s fotakom uz roky a zatial mi ako tak fungovali tie komercne, ale pred nedavnom som objavil znacku Predator a uz ine nekupim! Maju vysoky obsah latky Deet a tiez ich maju rozdelene na odevy resp. stany a na telo. Pouzivam par tyzdnov a nemal som zatial kliesta a ani jeden stipanec od komara ci ovada. Hmyz sa ku mne priblizi ale ani nedadne. Fakt funguje a stoji za vyskusanie. Z mojho pohladu je to ako ked som sem dal par rokov dozadu zazracne Brynje ? bol z toho osial lebo to fakt fungovalo a funguje. A nie nedohadzujem vyrobcovi Predatora ci predajcom biznis ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2) vieme, ako sa vysvetľuje 'bez zbytočného odkladu'...
2) vieme, ako sa vysvetľuje 'bez zbytočného odkladu'...
Nerozumiem-co rozdelujes.
Zver si nevybera vnadisko, vnadisko citi kazde ziera bet rozdielu, , medved citi uz 2km po vetre co mu ***** Ver alebo never, ja citim vnadisko uz na 200m po vetre, ani ho nevidim a je tam zmiesana silaz .
A že takáto argumentácia je scestná je úplne jasné - no žiaľ im to umožňuje znenie novely. Je to zle napísané (a môžeme len špekulovať, či je to len neúmyselna chyba alebo cielený zámer)
Vrcholom absurdity (viem si predstaviť) by boli už len tabuľky pri vnadiskach: Nie je určené pre medvede ...
https://img.projektn.sk/wp-static/2023/07/IMG9687-2.jpg
Ze statna ochrana prirody, fuj.
Čo robili ten jeden deň? Oddychovali?
https://img.projektn.sk/wp-static/2023/07/IMG9687-2.jpg
to som videl na FB, je to vtipne, ale zaroven smutne
Za niečo vyše dva týždne uprostred mája, presnejšie za 17 dní, na Slovensku zastrelili 16 medveďov.
Informoval o tom ochranár a bývalý šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého Marián Hletko. Jeho analýza, ktorú urobil na základe informácií od štátnych ochranárov ukazuje, že ďalšieho medveďa usmrtili ešte v marci.
Celkový počet zastrelených medveďov v tomto roku je ešte vyšší. V júni napríklad prišla o život medvedica s troma tohtoročnými mláďatami pri obci Poniky. Tento rok teda zastrelili u nás už minimálne 21 medveďov.
Medveď hnedý je druh európskeho významu, o jeho odstránení z populácie doteraz rozhodovala Štátna ochrana prírody. Denník N sa na ňu obrátil s niekoľkými otázkami vrátane počtu odstránených medveďov 18. júna. Na odpovede stále čakáme.
🔓
https://dennikn.sk/4070193/za-sedemnast-dni-v-maji-usmrtili-sestnast-medvedov-a-to-este-neboli-zjednodusene-pravidla/?cst=269e6f2665f87433ffe340aeace41a8b783e2d3984bf7f044f0b9c3079da5e08
tento?
https://www.krmivahulin.sk/p/repelent-predator-16-500-ml-mechanicky-rozprasovac
Píšu, neaplikujte na syntetické tkaniny.........
https://m.alza.sk/maxi/predator-forte-150-ml-d5631998.htm
Ale su aj dalsie varianty
Napr
https://m.alza.sk/maxi/predator-maxx-sprej-90-ml-d7149033.htm
a ine
https://m.alza.sk/search.htm?exps=predator