Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Ďakujem za rozšírenie obzorov 👍.
Tie kuklorodky aj mňa extrémne obťažujú v lese , z chĺpov 🦧🙈 sa len veľmi ťažko odstraňujú, už po mne párkrát lozili aj potom, čo som sa po výjazde komplet celý osprchoval aj s mydlom🙄.
Kuklorodky, ked na vas pristanu, najlahsie zabijete tak, ze ich prstom akoby "povalcujete" po tele, tzn. ten rotacny pohyb s tlakom je snad jedina vec co ich ucinne eliminuje.
Chalosi odpudzuje to aj tie skurw3ne jelenie vsi?To tu mame invaziu,zeru ma zaziva zakazdym.Ci nemate skusenost?Ale asi skusim urcite
no na ne to skor nefunguje, ako funguje. Sledoval som ju vcera ze co robi ked mi pristane na kozi kde mam nastriekany Predator a nebolo im uplne veselo, ale neodleteli. Musel som ich mechanicky rukou resp. nechtami dat dole z koze. Na ne asi nafunguje naozak nic.
Mne sa zdá, že oni sa z tých chĺpov na koži už nevedia dostať aj keby chceli.... aspoň teda u mňa 🤣....predsa len som skôr orangután ako sphynx (mačka bez srsti)
Čím viac je človek spotený tým horšie. Takže cez leto na bajku bez šance. Hneď ako vôjde človek do lesa, sú instantne nacapené všade. Myjavský Folklórny Festival sa koná v lese. Počas MFF som nezaznamenal žiaden problém s touto háveďou. Asi ich odpudzovalo to, že počas MFF má človek v sebe toľko piva, jabĺčkovice a slivovice že to funguje ako dosť účinný repelent. Na bike by som to však neodporúčal. Pár dní po MFF som bol v tom istom lese na triezvo a okamžite boli tie špiny na mne. Ešte za čias keď som aktívne hrával airsoft celkom dobre fungovala kombinácia repelent + b komplex forte. Asi to vyskúšam najbližšie aj na bike.
Btw ešte k tomu repelentu: minulý rok som nakúpil Predator Forte spray XXL 300ml, je to tuším najväčšie a najvýhodnejšie balenie, dá sá kúpiť v online lekárňach pod 10 €. Za mňa je to tiež to najlepšie čo som skúsil.
No samozrejme boli aj extrémy, kedy som sedel s foťákom pod sieťou a okolo mňa doslova tmavé mračno komárov. Samozrejme bez repelentu by to bola samovražda, no po takomto zážitku vždy potrebujem pár dní psychicky regenerovať, lebo komáre potom počujem už aj tam, kde nie sú
Čo sa kuklorodiek týka, skúsenosti môjho brata-hubára sú také, že repelent ich skôr priťahuje. U nás v borovicových a lužných lesoch je to problém hlavne v teplých septembrových dňoch. V druhej polovici septembra vrcholí jelenia ruja, a mám pocit, že aj početnsoť kuklorodiek Najúčinnejšia ochrana je chodiť v sieťovanom obleku a rukaviciach, no ak nie je prekrytá aj tvár, tak ma aj tak "dožerú".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie kuklorodky aj mňa extrémne obťažujú v lese , z chĺpov 🦧🙈 sa len veľmi ťažko odstraňujú, už po mne párkrát lozili aj potom, čo som sa po výjazde komplet celý osprchoval aj s mydlom🙄.
no na ne to skor nefunguje, ako funguje. Sledoval som ju vcera ze co robi ked mi pristane na kozi kde mam nastriekany Predator a nebolo im uplne veselo, ale neodleteli. Musel som ich mechanicky rukou resp. nechtami dat dole z koze. Na ne asi nafunguje naozak nic.
Druhý dnes ráno v Topoľčanoch
No samozrejme boli aj extrémy, kedy som sedel s foťákom pod sieťou a okolo mňa doslova tmavé mračno komárov. Samozrejme bez repelentu by to bola samovražda, no po takomto zážitku vždy potrebujem pár dní psychicky regenerovať, lebo komáre potom počujem už aj tam, kde nie sú
Čo sa kuklorodiek týka, skúsenosti môjho brata-hubára sú také, že repelent ich skôr priťahuje. U nás v borovicových a lužných lesoch je to problém hlavne v teplých septembrových dňoch. V druhej polovici septembra vrcholí jelenia ruja, a mám pocit, že aj početnsoť kuklorodiek
Na Orave vyliezajú až na jeseň. Teda vtedy ich je hodne, zatiaľ som tento rok tiež ešte nevidel, len kliešte.