Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja pouzivam na retaz a prehadzovacku vyhradne len sprejovy, konkretne WD-40, nesetrim nim vobec

hm... az na to, ze wd40 nie je pripravok na mazanie. aby to "mazalo", tak ho prave musis davat vela. si poriadne precitaj na tom spreji, na co sa to pouziva.
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 09:13:44
00
Ked mam spinavu retaz hodim ju do nafty a za noc skoro vsetko opada ,potom este kefkou docistim a hadicou vystriekam vsetko co nezislo ,poutieram a namazem bud WD-40 alebo takym sprejom,vola sa to tusim ozivovac platov do auta :lol: ale je to velmi smyklave a nelepi sa na to spina, je v tom tusim aj teflon.
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 09:13:49
00
ja to cistim len na biku, pretoze nikdy nie je az tak spinava, ze by som ju musel cistit v liehoch, vodach, a podobne. Len sporadicky ju cistim kefkou, ale ked uz tak poriadne. Stara dobra voda + nejaky ten saponat a potom vysusit a namzat. Vzdy mazem na noc, aby sa to stihlo vstrebat

No mozno by stalo za to, skusit ju aspon raz poriadne vycistit... asi by si bol dost prekvapeny, kolko spiny sa z nej este dostane po tom tvojom vycisteni... 8)

Maximalne suhlasim, treba to skusit (s kefkou).
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 09:24:12
00
... a namazem bud WD-40 alebo takym sprejom,vola sa to tusim ozivovac platov do auta...

Prekvapuje ma, ze pomaly nikto nepouziva vyrobky urcene specialne na mazanie retaze. Preco? Pritom mazanie retazi je samostatne odvetvie priemyselnej vyroby maziv. Asi vedia, preco (aj ked uznavam, ze tlakove a rychlostne pomery priemyselnych retazi su ine, ako u bikov).
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 09:29:28
00
Ja osobne výbere maziva na reťaz neprikladám veľký význam. Napr. taká rozvodová reťaz v motore má plánovanú životnosť o niekoľko rádov vyššiu než reťaz na bicykli a je mazaná motorovým olejom.
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 10:13:30
00
Mne az tak nezalezi cim mazem pretoze jazdim po lesoch a tam sa aj tak zaspini retaz cize to mozem znova cistit...
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 10:15:03
00
Prekvapuje ma, ze pomaly nikto nepouziva vyrobky urcene specialne na mazanie retaze. Preco? Pritom mazanie retazi je samostatne odvetvie priemyselnej vyroby maziv. Asi vedia, preco (aj ked uznavam, ze tlakove a rychlostne pomery priemyselnych retazi su ine, ako u bikov).

Co sa tyka WD-40, mimo toho, ze tento pripravok je mozne kupit kdekolvek inu vyhodu skutocne nema :idea:
Vlastne jednu ma - pomocu WD-40 idu celkom dobre odstranovat samolepky vratane zostavajucich zvyskov lepu :lol:

peterg : Pisal som to uz v inej teme, ale kedze tu sa vacsina topicov zaklada XY-krat (lockovanie tychto tem a usmernovanie by mali mat pod palcom modi 8) ), tak to postnem aj sem - osobne na retaz pouzivam Motorex Wet Lube, co je special urceny prave na retaze :wink:

www.veloveikals.lv
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 12:47:47
00
Mne az tak nezalezi cim mazem pretoze jazdim po lesoch a tam sa aj tak zaspini retaz cize to mozem znova cistit...

S tymto rozhodne nesuhlasim - tiez jazdim v terene a v lese a nepouzivam WD-40 alebo podobny shit! Nehovorim, ze som ho neskusil- jasne, ze vyskusal, ale kedze vysledok nestal za nic, tak som s tym velmi rychlo prestal!

Ludia ved sa trochu, skutocne aspon trochu zamyslite, mate vacsinou bajky v hodnote niekolko desiatok tisic korun a je pre Vas problem kupit olej urceny na retaz za 200~250,- SKK?!? :roll:

Ved comu chcete venovat maximum pozornosti pri udrzbe, ked nie prave prevodovemu mechanizmu a brzdam???

.
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 13:10:27
00
Co to stoji?
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 13:16:17
00

To je akoby som povedal, ze je mi jedno, co jem, vsak aj tak budem za chvilu hladny. V podstate to Raver vystihol. Specializovane maziva o.i. nelepia tak prach (nie je vsak pravidlom) a zjednodusuju udrzbu (ak nelepia prach).
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 13:16:17
00
Co to stoji?

Cenu toho Motorexu som uz pisal o kusok vyssie.
Konkretne ceny/porovnanie v obchodoch najdes napr. tu: http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?q=M ... ube&r=hint

Pripadne sa staci informovat o dostupnych produktoch v cyklo-obchodoch vo vasich mestach, kazdy odbornik/servisak urcite rad poradi...

Prosim skuste preukazat trochu snahy a zacnite pouzivat Google.com, Zoznam.sk a Seznam.cz :!:

Nikto tu nie je povinny dohladavat a re-postovat vseobecne data, ktore su volne dostupne na nete kvoli niecej lenivosti alebo neschopnosti :!:
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 13:34:31
00
ja cistim retaz tiez vo flasi. Vzdy potom vycistim aj kazetu. Myslim si, ze pri cisteni prackou zostava bordel na kazete a znova zas...aj retaz.
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:12:55
00
tak urcite ju necistim do poslednej smietky, ale na druhej strane spinava nie je. Ja chodim len po cestach cize blato, seno, trava nehrozi, tak a prach ide dobre aj takto...... a ked tak, tak ju mam dost na salame..... hh
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:34:15
00
ja pouzivam na retaz a prehadzovacku vyhradne len sprejovy, konkretne WD-40, nesetrim nim vobec

hm... az na to, ze wd40 nie je pripravok na mazanie. aby to "mazalo", tak ho prave musis davat vela. si poriadne precitaj na tom spreji, na co sa to pouziva.

wd-40 na mechanizmy uvolnuje a tak, retaz je mechnizmus a dalej to kaslem, a ked najdem doma nieco ine, tak tam dam to...... minule sa uz aj olej obycajny nasiel alebo aj bravcova mast :lol:
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:36:51
00
...minule sa uz aj olej obycajny nasiel alebo aj bravcova mast :lol:

Mnam, mnam retaz :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:45:07
00
keyboard_arrow_up